Η «θολή» εικόνα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Δεν είναι εύκολη να την «διαβάσεις», να την αποκωδικοποιήσεις ως ομάδα γιατί πολύ απλά η Ντιναμό Ζάγκρεμπ διαθέτει μία «θολή» αγωνιστική εικόνα, ψάχνοντας ισορροπία.
Πηγή: sdna.gr
Η «θολή» εικόνα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Photo Credits: @sdna.gr website

Ακόμη κι αν αριθμοί της αντιπάλου του ΠΑΟΚ μιλούν για μόλις μία ήττα στα τελευταία 18 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. 

Άλλοτε σε πείθει, άλλοτε σ' αρέσει κι άλλοτε προβληματίζει. Τι κι αν το τελευταίο διάστημα η κροατική ομάδα μετράει μόλις μια ήττα στα τελευταία 18 παιχνίδια της ανεξαρτήτως διοργάνωσης! Ναι, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι ένα γκρουπ παικτών που «σηκώνει» ανάλυση και μπόλικη ποδοσφαιρική κουβέντα.

Ας ξεκινήσουμε όμως από τα βασικά...

Δεν υπάρχουν προβλήματα της τελευταίας στιγμής ή απρόοπτα για την Ντιναμό Ζάγκρεμπ ενόψει της πρώτης «μάχης» με τον ΠΑΟΚ στο Maksimir. Είναι ήδη γνωστό πως ο Σεργκέι Γιακίροβιτς δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Μπούλατ (λογίζεται ως βασικός χαφ) και Ογκιουάρα (μακροχρόνια απών, αριστερός μπακ) για τον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του Conference League. Εκτός ευρωπαϊκής λίστας είναι και οι βασικοί στο πρωτάθλημα Αντέμι, Πιέρ-Γκάμπριελ και Μπρόντιτς.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του παιχνιδιού, ο προπονητής των Κροατών αρκέστηκε να δηλώσει πως: «Ίσως κάνω 1-2 αλλαγές, αλλά δεν θα αποκαλύψω περισσότερα για την ενδεκάδα». Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ της χώρας, ο Γιακίροβιτς προσανατολίζεται σε αλλαγές προσώπων. Η καθόλου πειστική εικόνα των δυο εξτρέμ της Ντιναμό, Κανέκο και Χότσα, δημιουργούν δεύτερες σκέψεις στον προπονητή της ομάδας που δεν αποκλείεται να αφήσει τον πρώτο στον πάγκο, με τον Σπίκιτς να παίρνει την θέση του στην ενδεκάδα και στο δεξί «φτερό» της επίθεσης.

Πιο συγκεκριμένα, αν και δέχεται σφοδρή κριτική από τα μίντια για την απόδοσή του και κυρίως για το ντέρμπι με την Ριέκα,  ο Νέβιστιτς θα είναι κάτω από τα δοκάρια ενώ μπροστά του θα αγωνιστούν οι Ριστόφσκι (δεξιά), Πέρκοβιτς (αριστερά) με τους Μπερνάουερ και Τεοφίλ-Κατρίν στα στόπερ, παρ' όλο που ο Μπερνάουερ παραπονέθηκε για μικροτραυματισμό μετά την Όσιγιεκ. Ο πρώην του Δικεφάλου και non stop φέτος με την φανέλα της Ντιναμό, Μίσιτς, με παρτενέρ τον 20χρονο Σούτσιτς θα ειναι το δίδυμο των χαφ, με τον Μπατούρινα μπροστά τους και τους Σπίκιτς - Χότζα στα άκρα. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρεθεί ο Πέτκοβιτς.

Ειδική μνεία στον Γιόσιπ Μίσιτς έκανε πάντως και ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος «υποκλίθηκε» στον... ηγέτη της Ντιναμό, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως: «Η Ντιναμό είναι μια ομάδα με τεράστια εμπειρία στην Ευρώπη και δυνατή ως σύνολο. Είναι μια ομάδα που μπορεί αυτή τη στιγμή να μην έχει μεγάλη ένταση, αλλά είναι οργανωμένη και ξέρει να εκμεταλλεύεται αδυναμίες και λάθη αντιπάλου. Έχει καλούς παίκτες και πιστεύω πως ο Μίσιτς είναι ο καλύτερος παίκτης της. Όχι μόνο για τον τρόπο που παίζει με ή χωρίς την μπάλα αλλά επειδή έχει μια τεράστια προσωπικότητα και ηγείται της ομάδας του».

Και από τον Μίσιτς στον Πέτκοβιτς. Ο ύψους 193 εκατοστών Μπρούνο Πέτκοβιτς είναι ένα ακόμη σημείο αναφοράς της κροατικής ομάδας. Είναι ο παίκτης που καταλήγουν οι περισσότερες μπάλες στις επιθέσεις της Ντιναμό, μετράει φέτος 14 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ έχει το εντυπωσιακό 5/5 στο σκοράρισμα στο Conference League! Δύο ποδοσφαιριστές που ο ΠΑΟΚ ξέρει καλά πως θα πρέπει να περιορίσει για να μην βρεθεί εκτεθειμένος...

Στο σύνολό της, η Ντιναμό ψάχνει ισορροπία. Προέρχεται από την ισοπαλία κόντρα στην Όσιγιεκ, σώζοντας το βαθμό στο φινάλε της αναμέτρησης. Σε ένα ματς που έδειξε ευάλωτη αμυντικά, έκανε παιδαριώδη λάθη και για... καλή της τύχη, τα πλήρωσε μόλις μία φορά. Αναμφίβολα από το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα, οι Κροάτες δεν έδειξαν ποτέ ένα σταθερά πειστικό πρόσωπο, είχαν πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους αλλά έχουν να επιδείξουν και ματς με πολλή ψυχή. Όπως αυτά με την Ρεάλ Μπέτις, διατηρώντας ζωντανό το ευρωπαϊκό όνειρο.

«Μας περιμένει ένα απαιτητικό παιχνίδι. Θα είναι σκληρό, ίσως όχι όμορφο, αλλά θα πρέπει να είμαστε πραγματιστές και κυνικοί. Ο ΠΑΟΚ πέρασε μια μικρή κρίση τον Φεβρουάριο, αλλά την ξεπέρασε. Αυτό δείχνει πως είναι μια δυνατή πνευματικά ομάδα. Έχει πολλή ποιότητα και εμπειρία, κάτι που μαρτυρά και το γεγονός ότι είναι πρώτος στην Ελλάδα. Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε, ελπίζω να τα καταφέρουμε. Οι ελληνικές ομάδες ξέρουν καλά να παίζουν για το αποτέλεσμα, αλλά εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάρουμε το προβάδισμα πρόκρισης, έστω και με ένα γκολ», ανέφερε ο Γιακίροβιτς, προμηνύοντας παιχνίδια... αίμα κι άμμος.

Διαβάστε ακόμη...