Facts & Figures για το Πανσερραϊκός - ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της 25ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League 2023-24, κόντρα στον Πανσερραϊκό στο δημοτικό γήπεδο Σερρών. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στην ομάδα των Σερρών.
Facts & Figures για το Πανσερραϊκός - ΠΑΟΚ
Photo Credits: @paokfc.gr

Αυτή είναι η 4η φετινή αναμέτρηση των δύο ομάδων, οι οποίες συναντήθηκαν και για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει δεχθεί ούτε τέρμα σε αυτές τις τρεις αναμετρήσεις που ήταν για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος στην Τούμπα και το Κύπελλο Ελλάδας. Συνολικά το μεταξύ τους σκορ είναι στο 14-0. Οι Α.Ζίβκοβιτς και Μουργκ έχουν σημειώσει από δύο τέρματα, ενώ δίχτυα έχουν βρει ακόμη δέκα ποδοσφαιριστές.

Ο ΠΑΟΚ, πάντως, στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες έχει ισάριθμες ισοπαλίες με τις δύο τελευταίες να είναι με 1-1 και οι δύο προηγούμενες ήταν με 0-0.

Η τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ ήταν στις 29 Νοεμβρίου 1987 με 1-0 χάρη στο τέρμα που σημείωσε ο Πολ Μπάνον λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης (82′).

Ο ΠΑΟΚ συνολικά έχει 10 νίκες στα 24 παιχνίδια που έχουν δώσει μεταξύ τους με γηπεδούχο τον Πανσερραϊκό. Υπάρχουν ακόμη εννέα ισοπαλίες και πέντε νίκες της ομάδας των Σερρών.Η τελευταία νίκη του Πανσερραϊκού έχει επιτευχθεί την τελευταία αγωνιστική της σεζόν 1990-91 με σκορ 2-1 χάρη στα γκολ των Νικολάι Πετρούνοφ (28’) και του Νίκου Πάτηνιου (57’), ενώ το γκολ του ΠΑΟΚ είχε σημειώσει ο Χοσάμ Χασάν (20’).

Ο ΠΑΟΚ έχει επικρατήσει με 1-4 δυο φορές στο παρελθόν στις Σέρρες, που είναι κι οι ευρύτερες νίκες του, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος. Η πρώτη σημειώθηκε τη σεζόν 1973-74 και η δεύτερη τη σεζόν 1985-86.

Η πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση ήταν τις 27 Μαρτίου 1966 και ολοκληρώθηκε με νίκη του Πανσερραϊκού με 2-1, με τον Γιώργο Αποστολίδη να σημειώνει και τα δύο τέρματα (39’, 70’). Για τον ΠΑΟΚ είχε μειώσει στο 80’ ο Ανέστης Αφεντουλίδης.

Ο Νέτο Γκουερίνο και ο Γιώργος Κούδας με τέσσερα είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν σκοράρει τα περισσότερα γκολ για τον ΠΑΟΚ σε εκτός έδρας αναμετρήσεις με τον Πανσερραϊκό.

Διαβάστε ακόμη...