Έμεινε στην κορυφή, μπορούσε τη νίκη!

Ισοπαλία για τον ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας...
Έμεινε στην κορυφή, μπορούσε τη νίκη!
Photo Credits: @paokfc.gr website

Ήταν ένα ματς αίμα και άμμος. Ένα ματς αποδείξεων, ένα crash test για το πρωτάθλημα.

Αυτό το παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε στραβά. Ο Κωνσταντέλιας ανέβασε πυρετό και ο Λουτσέσκου αναγκάστηκε να κατεβάσει την ομάδα με την τριάδα Τάισον-Αντρίγια-Μουργκ στερώντας έτσι από τον ΠΑΟΚ δημιουργία, αλλά και εκτέλεση.

Στα αγωνιστικά, το παιχνίδι ήταν μια μάχη τακτικής. Στο πρώτο ημίχρονο, οι δύο ομάδες αληλλοεξουδετερώθηκαν με τον ΠΑΟΚ να χάνει τεράστια ευκαιρία στις καθυστερήσεις για να προηγηθεί.

Στο δεύτερο μέρος, στην πρώτη και μοναδική ευκαιρία που παρουσιάστηκε στον αντίπαλο, αυτός κατάφερε να προηγηθεί μεταφέροντας το άγχος στην ασπρόμαυρη πλευρά. Ωστόσο αυτό λειτούργησε ευεργετικά για την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου, η οποία περιόρισε την ΑΕΚ στο μισό γήπεδο και δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει.

Μια ισοφάριση που ήρθε τελικά στο 89ο λεπτό, με τον Κεντζιόρα να σκοράρει και να διώχνει την κατάρα της αφλογιστίας κοντά στην ομάδα του Αλμέιδα.

Συνοπτικά, αν μία ομάδα άξιζε τη νίκη, αυτός ήταν ο ΠΑΟΚ. Σε εκατό περίπου λεπτά αγώνα, ο Δικέφαλος του Βορρά δημιούργησε πολύ περισσότερα πράγματα από τον αντίπαλο, είχε δοκάρι και κλασικές ευκαιρίες, ενώ επέτρεψε μόλις μία ευκαιρία στον αντίπαλο, η οποία δυστυχώς έγινε γκολ. 

Από το ματς, κρατάμε το πείσμα του ΠΑΟΚ να ισοφαρίσει, την εικόνα της ομάδας στο τελευταίο μισάωρο , το γκολ ψυχολογίας του Κεντζιόρα και φυσικά το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ μένει στην κορυφή και ρυθμίζει ο ίδιος την μοίρα του.

Υ.Γ: Όσον αφορά την διαιτησία, η ακραία προστασία της ΑΕΚ συνεχίζεται. Είναι αδιανόητο πως δεν αποβλήθηκε ο Βίντα και ο Κάλενς, δεκάδες σκληρά μαρκαρίσματα δεν σφυρίχθηκαν καν φάουλ και γενικά ο ρέφερι επέτρεψε στον αντίπαλο να παίξει κάτι σαν πολεμική τέχνη στην άμυνα με πλήρη ατιμωρησία.

Υ.Γ1: Τον Παναθηναϊκό να κερδίσω.

Διαβάστε ακόμη...