Κεντζιόρα, ο άνθρωπος των δύσκολων στιγμών!

Η εξαιρετική εμφάνιση του Πολωνού απέναντι στην ΑΕΚ που επισφραγίστηκε με το γκολ στο φινάλε αλλά και οι στιγμές που φωνάζει παρών όταν ο ΠΑΟΚ τον χρειάζεται ακόμη και στο σκοράρισμα.
Πηγή: sdna.gr
Κεντζιόρα, ο άνθρωπος των δύσκολων στιγμών!
Photo Credits: @sdna.gr

Είναι γεγονός πως η αλλαγή θέσης από δεξιός μπακ σε στόπερ ήταν καταλυτική για τον Τόμας Κεντζιόρα, ο οποίος αποτελεί αναμφίβολα μαζί με τον Κουλιεράκη τις βασικές επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου στην ενδεκάδα του στα μεγάλα ματς.

 

Ο Πολωνός αμυντικός πραγματοποίησε ακόμη μία εξαιρετική εμφάνιση με τα ασπρόμαυρα τη φετινή σεζόν, όντας -σχεδόν- άψογος αμυντικά (στη φάση του γκολ φέρει ένα μερίδιο ευθύνης), με την διαφορά ότι στο ισόπαλο ματς με την ΑΕΚ κατάφερε να γίνει πρωταγωνιστής με το γκολ της ισοφάρισης που πέτυχε στο φινάλε.

κεντζιορα
Photo Credits: @sdna.gr

 

Και μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό, καθώς ο 29χρονος αμυντικός είχε ανοίξει τον δρόμο της σπουδαίας νίκης του ΠΑΟΚ στην Φρανκφούρτη, όταν και είχε σημειώσει το 0-1 για το σύνολο του Λουτσέσκου, δείχνοντας πως για την θέση του έχει καλή επαφή με τα δίχτυα.

 

Στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ, ο Κεντζιόρα εκτός του γκολ που πέτυχε, είχε πέντε επιτυχημένες αμυντικές προσπάθειες, 10/12 κερδισμένες μονομαχίες σε αέρα και έδαφος, με 17/27 πάσες (63%) και 3/7 μακρινές μπαλιές. Είχε 40 επαφές με την μπάλα ενώ παράλληλα κέρδισε και 4 φάουλ, έχοντας φυσικά να αντιμετωπίσει έναν εξαιρετικό επιθετικό όπως είναι ο Λιβάι Γκαρσία με δύναμη, ύψος αλλά και ταχύτητα.

κεντζιορα
Photo Credits: @sdna.gr

 

Σε κάθε περίπτωση, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ μόνο ευχαριστημένοι μπορούν να είναι από τις επιδόσεις του «εργάτη» Κεντζιόρα ο οποίος αποτελεί ένα από τα βασικά γρανάζια της ανασταλτικής γραμμής του Λουτσέσκου, βελτιώνοντας συνεχώς τις εμφανίσεις του με τον Δικέφαλο στο στήθος.

Διαβάστε ακόμη...