Διπλό στον Βόλο και τώρα play offs!

Για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ κέρδισε στο Πανθεσσαλικό τον ΝΠΣ Βόλου με 0-1 ...
Διπλό στον Βόλο και τώρα play offs!

Για ένα ημίχρονο ήταν εξαιρετικός, για ένα ακόμα ήταν απόλυτα σοβαρός. Αποτέλεσμα; Τρεις βαθμοί και τώρα... μάχη. Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε με νίκη στο Πανθεσσαλικό με 0-1 επί του ΝΠΣ Βόλος την κανονική διάρκεια της Stoiximan Super League 2022-23 κι είναι έτοιμος να μπει στα Play Offs και να δώσει τη μάχη του μέχρι τέλους.

Ο ΠΑΟΚ εμφάνισε δύο πρόσωπα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, εξίσου σοβαρά, δεν έδωσε το παραμικρό δικαίωμα στον αντίπαλό του και πανηγύρισε μία σημαντική νίκη ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με απρόοπτο για την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου , καθώς ο Ίνγκι Ίνγκασον είχε ενοχλήσεις στη γάμπαα από την προπόνηση του Σαββάτου (11.03) και προτιμήθηκε να προφυλαχθεί, με τον Γιάννη Κάργα να παίρνει φανέλα βασικού.

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα ο Δικέφαλος μπήκε με διάθεση να κλείσει τον αντίπαλο στο καρέ του και τα κατάφερε. Στο 6′ ο Ντόουγκλας έκανε το γύρισμα μετά από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια, αλλά ο Νάρεϊ δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.Στο 16′ μετά από εξαιρετική κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Κότνικ.

Νάρεϊ και Μπράντον απείλησαν εκ νέου αλλά η μπάλα βρήκε σε σώματα, ενώ στο 24′ ο Γιάννης Κωνσταντέλιας βγήκε απέναντι από τον Κλέιμαν, αλλά αστόχησε, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ δεν βρήκε και πάλι στόχο μετά από γύρισμα του Α.Ζίβκοβιτς στο ύψος του πέναλτι.Τη λύση έμελλε να δώσει ο Μπράντον Τόμας. Ο Ισπανός φορ βρήκε δίχτυα για τρίτο σερί παιχνίδι, ολοκληρώνοντας ιδανικά μια πανέμορφη ομαδική προσπάθεια.

Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο με μία απίθανη κάθετη μπαλιά στο Νάρεϊ διέλυσε την άμυνα των γηπεδούχων, ο Γερμανός γύρισε τη μπάλα κι ο Μπράντον με προβολή έκανε το 0-1.Μέχρι την ανάπαυλα ο ΠΑΟΚ είχε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία με τον Κάργα να κάνει ένα δύσκολο γυριστό σουτ, με τη μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να φτάσουν με αξιώσεις προς την εστία του Κοτάρσκι , αλλά χωρίς αποτέλεσμα, καθώς η αμυντική συμπεριφορά των παικτών του Δικεφάλου ήταν άψογη.

Ο Λουτσέσκου έριξε στο παιχνίδι τους Τάισον , Ολιβέιρα , Ελ Καντουρί και Ντάντας , προκειμένου να δώσει φρεσκάδα στην ομάδα του και τα κατάφερε, με τον ΠΑΟΚ να απειλείται μόνο στο 68′, όταν ο Οζέγκοβιτς βγήκε απέναντι από τον Κοτάρσκι , αλλά ο Κουλιεράκης με τάκλιν έκοψε την προσπάθεια του φορ του Βόλου.

Ο Δικέφαλος από την πλευρά του είχε δύο καλές ευκαιρίες με τον Ντόουγκλας να σουτάρει, αλλά τη μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ και τον Ολιβέιρα να μην βρίσκει στόχο, ενώ σε πολλές περιπτώσεις είχε προϋποθέσεις αλλά δεν κατάφερε να βρει άλλο γκολ.

Ο ΠΑΟΚ κράτησε το τρίποντο μέχρι το φινάλε, μείωσε την απόστασή του από τον Παναθηναϊκό που ανέβηκε στην κορυφή στους επτά βαθμούς και πλέον περιμένει να μάθει στην αυριανή κλήρωση τον πρώτο του αντίπαλο στα Play Offs.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΝΠΣ Βόλος: Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Σι, Τσοκάνης (Καρτάλης 90′), Λούνα, Τσιρίνος (Τάχατος 81΄), Ντέλετιτς, Πιρές (Κάτσε 87′), Οζέγκοβιτς.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κάργας, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ (Ντάντας 75′), Αουγκούστο, Νάρεϊ (Ελ Καντουρί 75′), Α.Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (Τάισον 66′), Μπράντον (Ολιβέιρα 65′).

Πηγή κειμένου: paokfc.gr

................................

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης

Τέλος

4 λεπτά οι καθυστερήσεις

86ο λεπτό: Κεφαλιά του Κουλιεράκη, μπλόκαρε ο Κλέιμαν

85ο λεπτό: Κίτρινη στον Ντέλετιτς

75ο λεπτό: Ντάντας και Ελ Καντουρί στις θέσεις των τους Σβαμπ και Νάρεϊ.

68ο λεπτό: Ο Βόλος απείλησε με τον Ντέλετιτς, το σουτ του οποίου πέρασε άουτ!

67ο λεπτό: Ο Οζέγκοβιτς βγληκε τετ α τετ με τον Κοτάρσκι, προσπάθησε να τον περάσει και ευτυχώς μπερδεύτηκε χάνοντας την ευκαιρία!

66ο λεπτό: Μπήκαν Ολιβέιρα, Τάισον στις θέσεις των Μπράντον, Κωνσταντέλια

49ο λεπτό: Κίτρινη στον Σάστρε για διαμαρτυρία

20:10 Ξεκίνησε η επανάληψη

Ημίχρονο

1 λεπτό οι καθυστερήσεις

39ο λεπτό: Σουτ του Μπράντον άουτ

30ό λεπτό: ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ ο Μπράντον, μετά από ασίστ του Νάρεϊ, που εκμεταλλεύτηκε την κάθετη του Ντόουγκλας

25ο λεπτό: Ο Ζίβκοβιτς βρήκε τον αμαρκάριστο Κωνσταντέλια στο ύψος του πέναλτι, αλλά αυτός σούταρε άουτ!

24ο λεπτό: Σουτ του Κωνσταντέλια από πλάγια θέση, άουτ η μπάλα

23ο λεπτό: Ο Σοάρες σούταρε, ο Μπράντον έκανε την προβολή όχι όπως θα ήθελε και ο Κλέιμαν μπλόκαρε

16ο λεπτό: Σουτ του Ζίβκοβιτς άουτ

6ο λεπτό: Γύρισμα του Ντόουγκλας, δε βρήκε την μπάλα ο Νάρεϊ από πλεονεκτική θέση

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΝΠΣ στη σέντρα

Οι συνθέσεις:

ΝΠΣ Βόλος: Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Σι, Τσοκάνης (90' Καρτάλης), Λούνα, Ντέλετιτς, Πιρές (88' Κάτσε), Τσιρίνος (81' Τάχατος), Οζέγκοβιτς. Αναπληρωματικοί: Κότνικ, Ασλανίδης, Μεταξάς, Κάτσε, Τάχατος, Καρτάλης, Τσελεμπάκης, Τριανταφύλλου.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κουλιεράκης, Κάργας, Ράφα Σοάρες, Ντόουγκλας, Σβαμπ (75' Ντάντας), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (66' Τάισον), Νάρεϊ (75' Ελ Καντουρί), Μπράντον (66' Ολιβέιρα). Αναληρωματικοί: Ζ. Ζίβκοβιτς, Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Ντάντας, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ Τάισον, Ρικάρντο, Ολιβέιρα

.................................

Το pregame της αναμέτρησης

'Εφτασε στο γήπεδο η αποστολή του ΠΑΟΚ με τους παίκτες να κάνουν την καθιερωμένη αναγνωριστική βόλτα στον αγωνιστικό χώρο, γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο που βρίσκεται ήδη στις εξέδρες

Πηγή εικόνας: sdna.gr

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ:

Ο Ίνγκασον έμεινε εκτός αποστολής λόγω ενοχλήσεων και θεωρήθηκε σκόπιμο να προφυλαχτεί

Η ΚΕΔ όρισε τον Μαλούτα να σφυρίξει τον αγώνα, βοηθοί του ορίστηκαν οι Κούλα Χασάν και Χριστοδούλου, 4ος ο Πολυχρόνης, στο VAR oΤζοβάρας, στο AVAR ο Μωυσιάδης και παρατηρητής διαιτησίας ο Τάπραντζης.

18:13 Ξεκίνησαν ζέσταμα οι τερματοφύλακες των γηπεδούχων, ακολούθησαν τρία λεπτά αργότερα οι δικοί μας

Και οι υπόλοιποι παίκτες του ΠΑΟΚ βγήκαν για προθέρμανση, όπως μπορείτε να δείτε στο video

Διαβάστε ακόμη...