Τρίποντο με εκκωφαντική εξάρα!

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου έδωσε μία ποδοσφαιρική παράσταση υψηλού επιπέδου στην φορτισμένη συναισθηματικά Τούμπα, κέρδισε τον Ιωνικό με 6-0 για την 25η αγωνιστική της Stoiximan Super League 2022-23 και ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο τις εντός έδρας υποχρεώσεις του για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
Τρίποντο με εκκωφαντική εξάρα!

Ιστορία έγραψε ο Στέφανος Τζίμας, που έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, συνδύασε το θέαμα και την ουσία και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλό της.

Από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα του αγώνα ο ΠΑΟΚ πάτησε περιοχή και μόλις στο 2′ πήρε το προβάδισμα με τον Νάρεϊ να εκτελεί στην κίνησε μετά από σέντρα, τη μπάλα να κοντράρει στον Ρομαό και να καταλήγει στα δίχτυα του Χουτεσιώτη.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου δεν κατέβασαν ταχύτητα, ο Ιωνικός προσπάθησε να απαντήσει άμεσα με δύο άστοχα σουτ του Σεμπά και από το 20′ και μετά το παιχνίδι έγινε παράσταση για έναν ρόλο.

Στο 24′ ο Κωνσταντέλιας με διπλή προσπάθεια μετά από γύρισμα του Νάρεϊ έκανε το 2-0 και γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τα γενέθλιά του. Τη σκυτάλη πήρε ο Μπράντον Τόμας . Ο Ισπανός φορ στο 28′ με άψογο τελείωμα μετά από σέντρα ακριβείας του Νάρεϊ έκανε το 3-0, ενώ δύο λεπτά μπήκε ίσως το ομορφότερο γκολ της βραδιάς.

Ο Νάρεϊ και πάλι έκανε την ασίστ, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς σταμάτησε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με μία απίθανη λόμπα έβαλε κι αυτός το όνομά του στη λίστα των σκόρερ.

Το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο τελείωσε νωρίς. Στο 48′ ο Μπράντον έχασε σπουδαία ευκαιρία μετά από πάσα του Α.Ζίβκοβιτς , ενώ στην ίδια φάση αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Μασάς.

Ο Ιωνικός με παίκτη λιγότερο και τέσσερα γκολ στην πλάτη δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό του ΠΑΟΚ που συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες.

Μία από αυτές εκμεταλλεύτηκε ο Τόμας Κεντζιόρα . Στην πρώτη του παρουσία στην αρχική 11άδα, ο Πολωνός δεξιός μπακ, μετά από σέντρα του Νάρεϊ , που έκανε χατ τρικ με ασίστ, έκανε ένα ακροβατικό τελείωμα και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 5-0 στο 54′. Στο 68′ ο Τάισον σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι με κεραυνό εκτός περιοχής.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως το παιχνίδι βαδίζει στο τέλος του, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να δίνει χρόνο στον Ομάρ Ελ Καντουρί που επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του, αλλά και στους νεαρούς Τζίμα και Ρικάρντο , το παιχνίδι είχε να προσφέρει μία ακόμα όμορφη ιστορία.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ράφα Σοάρες έκανε τη σέντρα από τα αριστερά κι ο Στέφανος Τζίμας με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το 6-0 και έγινε ο νεαρότερος παίκτης που βρίσκει δίχτυα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ξεπερνώντας τον Γιώργο Κούδα.

Το τελευταίο σφύριγμα έδωσε το έναυσμα για ένα δυνατό χειροκρότημα από τον λαό του ΠΑΟΚ και πλέον άπαντες στρέφουν την προσοχή τους στον εκτός έδρας ημιτελικό της Τετάρτης κόντρα στη Λαμία.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Ντόουγκλας (59' Ελ Καντουρί), Ντάντας, Νάρεϊ (59' Τάισον), Κωνσταντέλιας (71' Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς (77' Ρικάρντο), Μπράντον (71' Τζίμας).

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Σόουζα, Αντούνες (46' Τσίμπσαχ), Μασάς, Τσιγκρίνσκι, Ρουμπουλάκου, Ρομαό, Λοβέρα (77' Πογοσιάν), Κάνιας, Σεμπά (77' Τσιριγώτης), Μάντζης (77' Μάνος).

Σύντομα περισσότερα ...

......................................

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης

Τέλος

91ο λεπτό: ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ ο Τζίμας με καρφωτή κεφαλιά μετά από σέντρα του Ράφα Σοάρες

3 λεπτά οι καθυστερήσεις

86ο λεπτό: Σουτ του Ράφα Σοάρες, άουτ η μπάλα

77ο λεπτό: Ρικάρντο στη θέση του Ζίβκοβιτς. Στο ίδιο λεπτό τριπλή αλλαγή για τον Ιωνικό: Πογοσιάν αντί του Λοβέρα, Τσιριγώτης αντί του Σεμπά και Μάνος αντί του Μάντζη.

71ο λεπτό: Μπήκαν Μπίσεσβαρ και Τζίμας στις θέσεις των Κωνσταντέλια, Μπράντον. Αποθέωση για τον Κωνσταντέλια τη στιγμή της αλλαγής του! Ο Μπίσεσβαρ μάλιστα παρότρυνε τον κόσμο να χειροκροτήσει τον νεαρό!

68ο λεπτό: Δοκάρι για τον ΠΑΟΚ με δυνατό σουτ του Τάισον!

60ό λεπτό: Σουτ του Μάντζη, άουτ

59ο λεπτό: Μπήκαν Ελ Καντουρί και Τάισον στις θέσεις των Ντόουγκλας και Νάρεϊ

55ο λεπτό: ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ ο Κεντζιόρα με ωραία προβολή μετά από ασίστ του Νάρεϊ

53ο λεπτό: Και πάλι ο Μπράντον δεν μπορεί να νικήσει τον Χουτεσιώτη

49ο λεπτό: 2η κίτρινη για τον Μασάς, με "10" ο Ιωνικός

48ο λεπτό: Ο Χουτεσιώτης σταμάτησε τον Μπράντον, άχαστο μετά από εξαιρετικό γύρισμα του Ζίβκοβιτς από τα αριστερά!!

46ο λεπτό: Βγήκε ο Αντούνες και μπήκε ο Τσίμπσαχ

Ξεκίνησε η επανάληψη

Ημίχρονο στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να προηγείται ήδη 4-0 του Ιωνικού

2 λεπτά οι καθυστερήσεις

45ο λεπτό: Κίτρινη στον Μασάς για σκληρό φάουλ στον Ντόουγκλας

40ό λεπτό: Κόρνερ ο Ζίβκοβιτς, κεφαλιά ο Νάσμπεργκ, άουτ

34ο λεπτό: Κίτρινη στον Κάνιας, έπιασε την μπάλα εμποδίζοντας επίθεση του ΠΑΟΚ

30οό λεπτό: ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ και 4-0 ο Ζίβκοβιτς με ωραία λόμπα

28ο λεπτό: ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ ο Μπράντον μετά από ασίστ του Νάρεϊ

24ο λεπτό: ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ ο Κωνσταντέλιας. Ο Ντάντας βρήκε τον Νάρεϊ και αυτός έδωσε έτοιμο γκολ στον 20χρονο από σήμερα "Ντέλια"

23ο λεπτό: Ο Ρομπουλάκου διώχνει την τελευταία στιγμή προ του Νάρεϊ, μετά από γύρισμα του Ζίβκοβιτς

19ο λεπτό: Νέο σουτ του Σεμπά από καλή θέση, άουτ η μπάλα

17ο λεπτό: Ακυρώνεται σαν οφ σάιντ το γκολ του Μπράντον

15ο λεπτό: Σουτ του Σεμπά, άουτ

2ο λεπτό: ΓΚΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ με το καλημέρα στο ματς. Προηγήθηκε σέντρα του Ζίβκοβιτς, σουτ του Νάρεϊ με την μπάλα να βρίσκει στον Ρομαό και να καταλήγει στα δίχτυα 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ στη σέντρα

Ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των νεκρών του δυστυχήματος των Τεμπών

Στεφάνι άφησαν οι Ίνγκασον και Ρομαό στο σημείο που βρίσκεται το πανό στη μνήμη του μηχανοδηγού Νίκου Ναλμπάντη.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Ντόουγκλας (59' Ελ Καντουρί), Ντάντας, Νάρεϊ (59' Τάισον), Κωνσταντέλιας (71' Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς (77' Ρικάρντο), Μπράντον (71' Τζίμας). Αναπληρωματικοί: Zίβκοβιτς, Κουλιεράκης, Τσαούσης, Φιλίπε Σοάρες, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Τάισον, Ρικάρντο, Τζίμας.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Σόουζα, Αντούνες (46' Τσίμπσαχ), Μασάς, Τσιγκρίνσκι, Ρουμπουλάκου, Ρομαό, Λοβέρα (77' Πογοσιάν), Κάνιας, Σεμπά (77' Τσιριγώτης), Μάντζης (77' Μάνος). Αναπληρωματικοί: Άλεν, Τσιριγώτης, Τσίμπσαχ, Πογκοσιάν, Καμπράλ, Μάνος, Χριστοδούλης, Ελευθεριάδης.

..........................................

Το pregame της αναμέτρησης

Έφτασαν στο γήπεδο οι αποστολές των ομάδων με τους παίκτες να κάνουν  την καθιερωμένη αναγνωριστική βόλτα στον αγωνιστικό χώρο

"Όταν λάθος άρχεις, δεν φταίει μόνο ο σταθμάρχης", αναγράφεται σε ένα πανό που βρίσκεται στα κάγκελα των θυρών 5-6

19:47 Ξεκίνησαν ζέσταμα οι τερματοφύλακες των δύο ομάδων

19:53 Και οι υπόλοιποι παίκτες του Ιωνικού βγήκαν για προθέρμανση, ακολούθησαν οι παίκτες μας

Θυμίζουμε ότι διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο ... Σιδηρόπουλος. Βοηθοί του θα είναι οι Νικολακάκης, Χριστάκογλου, 4ος ο Τσιμεντερίδης, στο VAR o ... Καραντώνης, στο AVAR o Μεϊντάνας και παρατηρητής διαιτησίας ο Σπυρόπουλος.

Διαβάστε ακόμη...