Facts & Figures για το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 19ης αγωνιστικής της Super League 2022-23 κόντρα στον Παναθηναϊκό στο "Απόστολος Νικολαΐδης".
Facts & Figures για το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στους Πράσινους, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

Αυτή θα είναι η 74η αναμέτρηση των δύο ομάδων με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό στην ιστορία της Α' Εθνικής. Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει εννιά νίκες εκτός έδρας, 17 αγώνες έχουν τελειώσει ισόπαλοι, ενώ 47 φορές έχει φύγει με τη νίκη ο Παναθηναϊκός.

Ο Δικέφαλος πήρε τη νίκη στο περσινό αγώνα για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στην Λεωφόρο με 3-1, χάρη στα γκολ των Άκπομ, Κούρτιτς (2). Για τον Παναθηναϊκό είχε ισοφαρίσει ο Μαουρίσιο. Στην αναμέτρηση για τα Play Offs που είναι και η τελευταία μεταξύ τους με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό, επικράτησε η ομάδα της Αθήνας με 2-1.

Ο ΠΑΟΚ έχει ποικιλία στα σκορ νίκης του με πέντε διαφορετικά και το 1-0με το 2-0 να έχουν από δύο εμφανίσεις. Ο Παναθηναϊκός έχει 12 νίκες με 2-0, ενώ η δημοφιλέστερη μεταξύ τους ισοπαλία είναι το 0-0 που έχει παρουσιαστεί οκτώ φορές. Η τελευταία τους λευκή ισοπαλία ήταν στις 13 Ιουνιου 2020 για τα Play Οffs του πρωταθλήματος.

4 φορές έχουν αναμετρηθεί οι δύο ομάδες ακριβώς μετά από αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδας και σε όλες υπήρξε εναλλαγή στο αποτέλεσμα, δηλαδή καμία ομάδα από τις δύο δεν κατάφερε να κάνει δύο διαδοχικές νίκες.

9 γκολ έχει σημειώσει στα εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ ο Κριστόφ Βαζέχα που είναι στην κορυφή του σχετικού πίνακα, ενώ για τον ΠΑΟΚέχει σκοράρει τρεις φορές ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ενώ ο Στέφανος Αθανασιάδης έχει δύο γκολ.

20 Ιανουαρίου 1985 ήταν η πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκούσε εκτός έδρας αναμέτρηση και ήρθε στο ΟΑΚΑ με τον Πάπριτσα να γράφει το 0-1 στο 79ο λεπτό και να δίνει στον Δικέφαλο τη νίκη που ήταν καθοριστική για τον τίτλο του Πρωταθλητή Χειμώνα και στη συνέχεια το πρωτάθλημα.

3 ποδοσφαιριστές έχουν σκοράρει με τα χρώματα και των δύο ομάδων σε ματς που έγιναν με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό. Ο Κώστας Φρατζέσκοςήταν ο πρώτος, ακολούθησε ο Γιώργος Γεωργιάδης και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Διαβάστε ακόμη...