«Δεν είμαστε αρκετά δυνατοί πνευματικά»[vid]

Το PAOK TV σας προσέφερε σε ζωντανή μετάδοση τις δηλώσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου μετά τη λήξη του Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική της Super League 2022-23.
«Δεν είμαστε αρκετά δυνατοί πνευματικά»[vid]

Αναλυτικά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ τόνισε:

Για την παθητικότητα που έδειξε η ομάδα τα τελευταία λεπτά και την αλλαγή του Ελ Καντουρί: «Δεν μπορώ να πω κάτι για την αλλαγή, δεν είναι κακός παίκτης ο Σβαμπ. Θέλαμε έναν παίκτη, πιο δυνατό παίκτη εκείνη την ώρα. Η οπισθοχώρηση είναι λογική, θέλαμε να κρατήσουμε το παιχνίδι. Μερικές φορές συμβαίνουν πράγματα και δεν υπάρχουν εξηγήσεις. Τα τελευταία λεπτά δεν μπορούν να εξηγηθούν, αλλά δεν είναι πως χάσαμε τον έλεγχο ή τον απέκτησε ο αντίπαλος. Ήταν ένα ματς με μεγάλες μπάλες, που ήταν φυσιολογικό να φτάσει σε αυτή την εξέλιξη. Είναι ένα γκολ που δεχόμαστε αν δείτε, από πολλά μέτρα μακριά. Ό,τι κάνουμε, λειτουργεί εναντίον μας.

Δεν μπορώ να πω πως κάναμε το καλύτερο μας παιχνίδι, παρ' όλα αυτά δημιουργήσαμε 4-5 ευκαιρίες. Δεν πίστεψα πως θα το χάσουμε καθ' όλη τη διάρκεια, ο αντίπαλος με 1-2 ευκαιρίες κατάφερε να σκοράρει. Αυτό που μας λείπει είναι η αυτοπεποίθηση, πως στο ένα γκολ, μπορούμε να σκοράρουμε κι' άλλο για να τελειώσουμε το παιχνίδι. Αυτό το καταλαβαίνει ο αντίπαλος, δείχνουμε ευάλωτοι. Ακόμη και στο γκολ και σε μια στατική φάση, και η αντίδραση μας για τη δεύτερη μπάλα, ήταν σωστή, προσπαθήσαμε να το σταματήσουμε. Δεν είμαστε αρκετά δυνατοί πνευματικά, ώστε να μπορέσουμε να κλείσουμε το παιχνίδι ακόμα και όταν το αποτέλεσμα είναι ρευστό».

Για τα μυϊκά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα, την αποχώρηση του Βιεϊρίνια και το γεγονός ότι ο Ζίβκοβιτς αναγκαστικά αγωνίστηκε στη θέση του: «Πιστεύω πως ο Ζίβκοβιτς στη τελευταία φάση του πέναλτι που τελικά δεν δόθηκε, είχε σωστή αντίδραση, για να σώσει μερικά πράγματα. Σε μια φάση που οι δύο κεντρικοί αμυντικοί δεν είχαν σωστή εκτίμηση της φάσης. Με τον Αντρέ συζητήσαμε πριν μπει για τον χρόνο που θα συμμετείχε, το σκεπτικό για το οποίο μπήκε και αυτό και ο Ολιβέιρα ήταν να μας δώσουν κάτι διαφορετικό με τη ποιότητα τους και αυτό φάνηκε και στο γκολ που σημειώσαμε.

Αναφορικά με τους τραυματισμούς, δεν είναι κάτι που μας προβληματίζει. Κάποιοι έχουν πρόβλημα στη μέση. Η ηλικία είναι ένας σημαντικός παράγοντας, από εκεί και πέρα είναι κάποιοι ποδοσφαιριστές που αντιμετωπίζουν σταθερά κάποιο θέμα, άρα δεν μας δημιουργείται ανησυχία».

Για τον Ζίβκοβιτς που αγωνίστηκε ως μπακ, δεδομένου του θέματος που προέκυψε με τον Βιεϊρίνια και αν θα μπορούσε να υπήρχε ένας παίκτης τέτοιος στον πάγκο: «Μια αλλαγή που ήταν προγραμματισμένη ήταν να αντικατασταθεί ο Λύρατζης και να περάσει ο Βιεϊρίνια στη θέση του. Ο Κωνσταντέλιας να πάρει θέση στο γήπεδο και ο Ζίβκοβιτς να πάει στη θέση αυτή. Έτσι είχαμε σαν σκεπτικό, να φέρουμε περισσότερους παίκτες από την άμυνα προς την επίθεση, το παιχνίδι ήταν στο 0-0. Έχει αγωνιστεί σε αυτή τη θέση στο παρελθόν στην Εθνική, ακόμα και αν είναι ένα σύστημα με 5 στην άμυνα. Από εκεί και πέρα είμαστε πολύ ξεκάθαροι, έχουμε μια πλήρη εικόνα. Ο Ράφα Σοάρες είναι ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο οποίος πιέζει πολύ τον εαυτό του. Νομίζω όμως πως τη συγκεκριμένη στιγμή έχουμε ορίσει σωστά την ιεραρχία των ποδοσφαιριστών. Ο Αντρέ με την εμπειρία του μπορεί να σε βοηθήσει πολύ, ιδιαίτερα στην ανάπτυξη που είναι πολύ χρήσιμος. Μπορεί να στείλει την μπάλα όπου θέλει και δεδομένου πως έχουμε μια ομάδα με αυτό το σκεπτικό, είναι ένας παίκτης. Δεν έχει νόημα να μιλάμε για το τι θα μπορούσε να κάνει αν ήταν εδώ».

Για την αλλαγή του Ντάντας αλλά και του Ομάρ και πως μετά από αυτές η ομάδα έδειξε να χάνει εύκολα τη μπάλα: «Δεν συμφωνώ. Ο Ντάντας δεν πραγματοποίησε το καλύτερο παιχνίδι του, το σκεπτικό ήταν να φέρουμε έναν παίκτη πιο πίσω που θα μπορεί να διαχειριστεί το παιχνίδι αλλά να βρίσκεται και στην αντίπαλη περιοχή. Ο Ομάρ το έκανε αυτό και θεωρώ πως ήμασταν ισορροπημένοι σε αυτό το κομμάτι. Σε κάποια φάση πρέπει να κάνει οτιδήποτε για να διαταράξεις την ισορροπία του αντιπάλου. Τα τελευταία λεπτά του αγώνα μας ακολουθούν σε κάθε ματς. Παίζουμε κυριαρχικά, αλλά αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια νίκη για να βοηθηθούμε σε κάθε επίπεδο».

Σχετικά με το αρνητικό σερί που «τρέχει» ο ΠΑΟΚ εκτός έδρας από τον περασμένο Μάρτιο και πόσο δύσκολο είναι να δημιουργηθεί η νοοτροπία νικητή: «Υπάρχουν διάφορες καταστάσεις μέσα σε αυτό το διάστημα, δεν είναι εύκολο να φτιάξεις τέτοιο γκρουπ. Ενδεχομένως ακόμα να μην έχουμε αυτή τη νοοτροπία, που χτίζεται μέσα από νίκες. Δεν θέλω να μιλήσω για πέρυσι που αγωνιζόμασταν με τη μισή ομάδα στα πλέι οφ, φέτος είμαστε ένα νέο γκρουπ που πρέπει να βρούμε χημεία. Πρέπει να βρεθεί η σύνδεση, μπορεί να λείπει η πίστη. Δεν είναι μόνο η δουλειά, χρειάζεται και η αυτοπεποίθηση. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να το επηρεάσουν, υπάρχουν πολλές στιγμές που τα πράγματα δεν είναι καλά, αλλά όλα πάνε με το μέρος σου. Μπορεί αυτή τη στιγμή να μην είμαι ένας τυχερός άνθρωπος. Είμαι τυχερός που πέρυσι είχα ένα γκρουπ που έδινε το 150% των δυνατοτήτων του, φέτος δεν συμβαίνει αυτό, ενδεχομένως να έχω αυτή την ατυχία, είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στο καθένα».

Διαβάστε ακόμη...