«Να μάθουμε να διαχειριζόμαστε την πίεση» [vid]

Το PAOK TV σας προσέφερε σε ζωντανή μετάδοση τις δηλώσεις των Ράζβαν Λουτσέσκου και Κρις Κόουλμαν μετά τη λήξη του ΠΑΟΚ-Ατρόμητος για την 2η αγωνιστική της Super League 2022-23.
«Να μάθουμε να διαχειριζόμαστε την πίεση» [vid]

Αναλυτικά ο τεχνικός του Δικεφάλου τόνισε:

Για το μήνυμα που πήραν οι παίκτες με την εξέλιξη του αγώνα: «Κανείς δεν περιμένει να σκοράρουμε πέντε γκολ αυτή τη στιγμή, η αλήθεια είναι ότι μπορεί να παίζει ρόλο το γεγονός ότι δεν σκοράρουμε, είναι λίγο προφανές ότι σε νέο ξεκίνημα και φιλοσοφία, είναι φυσιολογικό να επηρεάζονται οι ποδοσφαιριστές από το γεγονός ότι δεν σκοράρουμε, πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε την πίεση. Είναι αλήθεια ότι δεν έχουμε τόση ποιότητα όσον αφορά τα τελειώματα των φάσεων. Η ποιότητα σημαίνει και αυτοπεποίθηση, να παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε.

Το άλλο στοιχείο που είναι πάρα πολύ σημαντικό και το αναφέρω στους ποδοσφαιριστές μου είναι το στοιχείο του να παλέψουμε για κάθε μπάλα και οποιαδήποτε ενέργεια, ξέρουμε ότι με την τεχνική κατάρτιση που υπάρχει στην ομάδα μπορούμε να σκοράρουμε ένα γκολ και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Είμαι απογοητευμένος από το γκολ που δεχθήκαμε γιατί προηγήθηκαν κάποια μικρά μικρά λάθη που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση, παίκτες στην επίθεση που δεν πίεσαν σωστά τη μπάλα, παίκτες στο κέντρο που δεν έκαναν ένα φάουλ για να σταματήσουν τη διαγώνια μπαλιά, ο μπακ που δίστασε και γλίστρησε, ο κεντρικός αμυντικός που δεν έπρεπε να πάει εκεί στη μπάλα, ο τερματοφύλακας που βγήκε οπότε μιλάμε για ένα σύνολο καταστάσεων που μας οδήγησαν στο να δεχθούμε αυτό το τέρμα.

Η ομάδα μας αποτελείται από σύνολο παικτών που δεν έχει εμπειρία να κερδίζει παιχνίδια, το χτίζουμε συνεχόμενα, στα επόμενα παιχνίδια θα καταφέρουμε να σκοράρουμε περισσότερα τέρματα. Πρέπει να κρατήσουμε σαν στοιχείο το να παλεύουμε και την ενέργεια έχοντας αυτή τη νοοτροπία. Σε κάθε περίπτωση είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από το υψηλού επιπέδου παιχνίδι που παίξαμε σήμερα».

Για τη συνεργασία Αντρίγια-Νάρεϊ και αν θα επικεντρωθεί σε αυτό για τη συνέχεια: «Είναι πάρα πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για χημεία ποδοσφαιριστών, έχουμε τη δυνατότητα να διαλέγουμε τους καταλληλότερους παίκτες για το επόμενο παιχνίδι. Πρέπει να καταλάβουν τη σημαντικότητα στο πώς μπορεί να διαμορφωθεί η ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο, πρέπει να παραμερίσουν το εγώ τους. Δεν είμαστε μία ομάδα η οποία διαλέγει πάντα να πηγαίνει μονόπλευρα στο πρέσινγκ, προσαρμοζόμαστε ανάλογα με την κατάσταση του αντιπάλου. Σαν προπονητής έχοντας πλήρη εικόνα σίγουρα περιμένω και καλύτερες αποφάσεις ειδικά στα τελευταία μέτρα, ειδικά από τον Αντρίγια, ποδοσφαιριστή με μεγάλη εμπειρία».

Για το αν είναι σημαντικότερο μία νίκη με 1-0 ή το σημερινό με την ισοφάριση από τον Ατρόμητο και την άμεση αντίδραση: «Είναι δύο τελείως διαφορετικές καταστάσεις, για τον κόσμο, τους φιλάθλους στο γήπεδο και αυτούς που βλέπουν από την τηλεόραση είναι πάρα πολύ ωραίο να κερδίζεις με τέτοια αντίδραση, για το τεχνικό επιτελείο πηγαίνουμε για ύπνο με το 1-0, είναι σημαντικό να είμαστε κοντά στην τελειότητα, αυτό θα ήταν το ιδανικό. Θέλουμε προφανώς να κρατήσουμε ένα υψηλό επίπεδο, με συνεχόμενο πρέσινγκ και να δημιουργεί συνεχώς, αυτό δεν μπορεί να συμβεί συνέχεια, όταν το σκορ είναι ανοιχτό και ο αντίπαλος δεν μπορεί να χάσει, μπορεί να ανεβεί, να υπάρξει κόπωση και το ρευστό 1-0 μπορεί να σου δώσει την αίσθηση ότι κάτι μπορεί να χαθεί άμεσα και μπορεί να κοστίσει. Είναι σημαντικό να κρατάμε αυτή τη γραμμή, οι τρεις βαθμοί μας ικανοποιούν για να προχωρήσουμε στο αμέσως επόμενο παιχνίδι».

Για το πόσο βοηθάει η νίκη και το 2χ2 ενόψει και του ντέρμπι με τον Άρη: «Το παιχνίδι με τον Άρη είναι τελείως διαφορετικό, έχουμε πει και πιο πριν ότι ο στόχος μας είναι να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι και γι' αυτό θα προετοιμαστούμε. Τι θα ήταν καλύτερο από το να είχες το απόλυτο μετά από δύο αγωνιστικές. Γενικότερα είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον τρόπο που αγωνιστήκαμε στα δύο παιχνίδια. Όσον αφορά την ένταση, έπαιξε ρόλο το γκολ που σκοράραμε, η κόκκινη κάρτα που σε βάζει στη διαδικασία ότι το παιχνίδι τελείωσε. Μου άρεσε πάρα πολύ ότι στη φάση του γκολ, στην τελευταία μας ενέργεια, ήταν μία διαδικασία που ξεκινήσαμε από πίσω, έτσι καταφέραμε και σκοράραμε, είχαμε τον απόλυτο έλεγχο και στο τέλος το ποδόσφαιρο είναι να καταφέρνεις να έχεις τον απόλυτο έλεγχο σε οποιαδήποτε στιγμή μέσα στο παιχνίδι».

Διαβάστε ακόμη...