Facts & Figures για το ΟΦΗ-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 5ης αγωνιστικής της Super League Interwetten 2021-22 κόντρα στον ΟΦΗ στο “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης”.
Facts & Figures για το ΟΦΗ-ΠΑΟΚ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στους Κρητικούς, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

10 διαδοχικά ματς χωρίς ήττα με τον ΟΦΗ μετρά ο ΠΑΟΚ, ανεξαρτήτου διοργάνωσης και έδρας. Μάλιστα στα έξι από αυτά δεν έχει δεχθεί ούτε γκολ από την ομάδα του Ηρακλείου και το απόλυτο έσπασε στα Play Offs της σεζόν 2019-20 με το 2-2 στην Κρήτη.

Την περσινή σεζόν σημείωσε δύο νίκες με 3-0, τόσο στην Τούμπα, όσο και εκτός έδρας. Ο Ελ Καντουρί και ο Σφιντέρσκι με δύο γκολ διαμόρφωσαν το 3-0 του πρώτου γύρου στην Θεσσαλονίκη, ενώ στην Κρήτη σκόραραν ο Τζόλης, ο Βαρέλα και ο Κρμέντσικ, με τον ΟΦΗ να αγωνίζεται με 10 ποδοσφαιριστές από το 26ο λεπτό μετά την κόκκινη κάρτα του τερματόφυλακα του Βάτερμαν.

Την σεζόν 2019-20 συναντήθηκαν έξι φορές, τις περισσότερες που μπορούν δύο ομάδες για όλες τις διοργανώσεις. Οι δύο ήταν για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, οι δύο για τα Play Offs και η κλήρωση τους έφερε αντιμέτωπους και σε διπλές αναμετρήσεις για το Κύπελλο Ελλάδας.

Ο ΠΑΟΚ σε αυτές τις έξι αναμετρήσεις έφυγε νικητής από τις πέντε, ενώ υπήρξε και μια ισοπαλία στο τελευταίο ματς των δύο ομάδων για τα Play Offs στην Κρήτη με 2-2. Το συνολικό σκορ έφτασε στο 17-4, με τον Άκπομ να σημειώνει τέσσερα γκολ από αυτά τα γκολ.

Συνολικά και στις δύο έδρες έχουν διεξαχθεί 88 αναμετρήσεις, με τον ΠΑΟΚ να έχει 45 νίκες , τα 20 παιχνίδια να έχουν τελειώσει ισόπαλα και τον ΟΦΗ να επικρατεί σε 23.

Παρά την κυριαρχία του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, στην Κρήτη, ο ΟΦΗ είναι εκείνος που έχει τις περισσότερες νίκες Στα 44 ματς που έχουν διεξαχθεί ο ΟΦΗ μετρά 22 νίκες, ο ΠΑΟΚ ενιά νίκες και 13 ματς τελείωσαν ισόπαλα.

Η τελευταία ήττα του ΠΑΟΚ ήταν στις 4 Φεβρουαρίου 2015 με 3-1 (11′ Τζορτζ, 34′ Λαμπρόπουλος, 82′ Κουτσιανικούλης – 52′ Παπαδόπουλος). Προπονητής του ΠΑΟΚ τότε ήταν ο Άγγελος Αναστασιάδης, ενώ στον πάγκο του ΟΦΗ βρισκόταν ο Νίκος Αναστόπουλος.

Η πρώτη φορά που είχαν συναντηθεί οι δύο ομάδες στην ιστορία τους ήταν την σεζόν 1968-69, όταν έκανε το ντεμπούτο του στην Α’ Εθνική ο ΟΦΗ. Τότε η πρώτη αναμέτρηση έγινε στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί 4-1 (33′, 36′ Κούδας, 44′ Ασλανίδης , 89′ Λάζος – 60′ Καρακυριάκος). Στο Ηράκλειο το παιχνίδι τελείωσε ισόπαλο 1-1 (75′ Παπουτσακης – 89′ Μήτρακας).

Διαβάστε ακόμη...