"Συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά" (vid)

Ο προπονητής του Δικεφάλου σχολίασε τα όσα έγιναν  στο νικηφόρο ματς απέναντι στον Βόλο...
"Συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά" (vid)

Αναλυτικά ο Πάμπλο Γκαρσία τόνισε:

Για το τι ειναι σημαντικότερο: η αντίδραση της ομάδας, οι 3 βαθμοί ή η ψυχολογική ανάταση:

«Όλο το πακέτο. Γιατί μέχρι τώρα στα παιχνίδια, ακόμα και στα ανεπιτυχή αποτελέσματα, η ομάδα έπαιξε καλά. Και σήμερα μπορεί να μην παίξαμε τόσο καλά αλλά κερδίσαμε, που είναι πολύ σημαντικό. Σίγουρα στην αρχή του αγώνα είχαμε ένα ψυχολογικό πρόβλημα, γιατί όταν παίζεις καλά και δεν έρχονται τα αποτελέσματα που πρέπει το νιώθεις πολύ βαριά μέσα σου. Γι' αυτό λέω ότι είναι όλο το πακέτο σημαντικό σήμερα, και ότι κερδίσαμε και το γεγονός ότι η ομάδα αντέστρεψε το αρνητικό κλίμα που υπήρχε, αλλά εμείς ξέρουμε ότι έχουμε πολλή δουλειά και πολύ δρόμο μπροστά μας».

Για το αν το σημερινό αποτελεί ένα αποτέλεσμα πάνω στο οποίο μπορεί η ομάδα να πατήσει ενόψει των επόμενων αγώνων:

«Πράγματι, γιατί ακόμα και στο σημερινό παιχνίδι στο οποίο μείναμε πίσω πολύ νωρίς, το ψυχολογικό κομμάτι είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα. Γιατί το σημερινό παιχνίδι παίχτηκε στη νοοτροπία, τον χαρακτήρα και την ψυχολογία των παικτών και καταφέραμε και το κερδίσαμε. Από τέτοια αποτελέσματα είναι που δημιουργείς μια ομάδα με δυνατό χαρακτήρα»

Για το τι δεν του άρεσε από αγωνιστικής άποψης:

«Ξέραμε ότι θα μας κόστιζε το σημερινό παιχνίδι. Γιατί όταν παίζεις καλά και δεν έρχονται τα αποτελέσματα που θέλεις και αξίζεις, σίγουρα χάνεις λίγο την αυτοπεποίθηση σου. Ξέραμε ότι ο αντίπαλος θα μας πίεζε ψηλά, θέλοντας να επενδύσει πάνω στο γεγονός ότι η ψυχολογία μας αυτήν την περίοδο δεν είναι καλή, γι' αυτό και στην αρχή είδαμε ότι η ομάδα δυσκολευόταν να παίξει καλά. Ωστόσο, παρότι η ομάδα δέχτηκε γκολ, δεν περιμέναμε το μοιραίο και προσπαθήσαμε να το γυρίσουμε.

Και παρότι κάποιες φορές δεν μπορείς να παίξεις για διάφορους λόγους έτσι όπως εσύ θέλεις να παίξεις, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που μπορούν να σε βοηθήσουν να ανακτήσεις τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση, όπως είναι μια δεύτερη μπάλα, το να κυνηγάς κάθε μπαλιά σα να ναι η τελευταία, να κερδίζεις μια μονομαχία, να παλεύεις, γιατί κι αυτό είναι μέρος του ποδοσφαίρου και αποτελεί πολύ σημαντικό κομμάτι».

Για το επόμενο παιχνίδι, κόντρα στον Ολυμπιακό:

«Κάθε μέρα προσπαθούμε να βελτιώσουμε λίγο παραπάνω την ομάδα, να βρούμε την καλύτερη λειτουργία γι' αυτήν. Όταν έχεις συνεχόμενα παιχνίδια, σίγουρα στο πίσω μέρος του μυαλού σου υπάρχουν κάποιες αλλαγές σε πρόσωπα. Έχουν έρθει και οι νέοι ποδοσφαιριστές, τους οποίους εμείς πρέπει να βοηθήσουμε να αποκτήσουν μέσα από τις προπονήσεις τον ρυθμό που θέλουν και να δεθούν με την υπόλοιπη ομάδα αρμονικά. Οπότε βελτιώνουμε την ομάδα, συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά, κοιτάζουμε μπροστά γιατί δεν υπάρχουν φάρμακα».

Διαβάστε ακόμη...