Facts & Figures για το Ξάνθη-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 26ης αγωνιστικής της Super League 2019-20 κόντρα στην Ξάνθη στα Πηγάδια. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του παιχνίδιού,
Facts & Figures για το Ξάνθη-ΠΑΟΚ

αλλά και την παράδοση κόντρα στους Ακρίτες λίγες ώρες πριν τη σέντρα.

Για 31η φορά θα συναντηθούν η Ξάνθη και ο ΠΑΟΚ στην ακριτική πόλη, με τους γηπεδούχους να έχουν σταθερή παρουσία από το καλοκαίρι του 1989 που ανέβηκαν στην Α’ Εθνική. Στα 30 μεταξύ τους με γηπεδούχο την Ξάνθη ο Δικέφαλος μετρά 13 νίκες, οκτώ αγώνες έχουν τελειώσει ισόπαλοι, ενώ σε εννέα αναμετρήσεις έχει επικρατήσει η Ξάνθη.

4 διαδοχικές ισοπαλίες υπήρχαν στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα πριν τη νίκη του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη με 3-0 για την σεζόν 2017-18. Οι τρεις ήταν με 0-0 και η άλλη με 1-1. Το 1-1 ήταν στην Ξάνθη στις 20 Ιανουαρίου 2016, ενώ υπάρχουν δύο «λευκές» ισοπαλίες στην Τούμπα και μία στην ακριτική πόλη. Αυτή η παρένθεση έκλεισε με πέντε διαδοχικές νίκες του ΠΑΟΚ: το 3-0 στις 2 Δεκεμβρίου 2017 και το 2-1 στις 31 Μαρτίου 2019, αλλά και τις τρεις στην Τούμπα για το πρωτάθλημα με 2-1, 2-0 και 2-0.

30 ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έχουν σκοράρει πλέον τα 40 γκολ του Δικεφάλου με γηπεδούχο την Ξάνθη και πρώτος σκόρερ της ομάδας είναι ο Βλάνταν Ίβιτς, που έχει βρει δίχτυα σε τρία ματς .

Ο Μαγκντί Ντολμπά είναι αυτός που έχει σημειώσει το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη και μάλιστα κατάφερε να σκοράρει και την επόμενη σεζόν με αποτέλεσμα να μπει πρώτος στην μικρή λίστα των ποδοσφαιριστών που έχουν πανηγυρίσει δύο επιτυχίες εκεί και είναι οι Τουρσουνίδης, Φραντζέσκος, Γεωργιάδης, Βιεϊρίνια .

Ο τελευταίος που προστέθηκε σε αυτή την ιδιότυπη λίστα είναι ο Στέφανος Αθανασιάδης με τα γκολ του την σεζόν 2014-15 και το 2012-13. Συνολικά και στις δύο έδρες ο επιθετικός του ΠΑΟΚ έχει βρει δίχτυα κόντρα στην Ξάνθη τέσσερις φορές.

5 νίκες του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη έχουν επιτευχθεί με σκορ 2-1 που είναι το δημοφιλέστερο για τον Δικέφαλο, ενώ ακολουθεί το 2-0 με τρεις φορές και το 3-0 με τρεις επαναλήψεις. Από μια φορά έχουν παρουσιαστεί το 1-0 και το 3-2.

7 ισοπαλίες με την απόλυτη ισορροπία στα σκορ να χαλάει στα τελευταία ματς των δύο ομάδων. Το 0-0 πλέον έχει τέσσερις εμφανίσεις και από δύο το 1-1 και το 2-2. Από την άλλη πλευρά η Ξάνθη έχει πέντε νίκες με σκορ 1-0 και από μια με 3-0, 5-2 και 2-1.

14 Ιανουαρίου 1990 ήταν η πρώτη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη στην Α’ Εθνική, ανεξαρτήτου έδρας και εκείνη την Κυριακή ο Δικέφαλος είχε ταξιδέψει στην Ξάνθη ως πρώτος στην βαθμολογία. Ισοβαθμούσε στην πρώτη θέση μαζί με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Η αναμέτρηση με την Ξάνθη τελείωσε με νίκη του ΠΑΟΚ 2-0 με τα γκολ του Μαγκντί Ντολμπά και του Σάκη Αναστασιάδη.

Διαβάστε ακόμη...