"H δύναμη της ομάδας είναι το ομαδικό παιχνίδι" (vid)

O τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για την νίκη απέναντι στη Ξάνθη...
"H δύναμη της ομάδας είναι το ομαδικό παιχνίδι" (vid)

 Αναλυτικά τόνισε:

Ερωτηθείς για τις αλλαγές που έκανε: «Θεωρώ πως βοήθησαν αρκετά, θεωρώ πως και η ομάδα έπαιζε καλά και πριν από αυτές, ήταν συγκεντρωμένη, έβγαζε πολλές ευκαιρίες και από τα πλάγια και από το κεντρικό άξονα. Σε κάθε περίπτωση, μας έδωσαν μια εξτρά ώθηση. Και αν σε αυτό, στην δυναμική δηλαδή που έδειξε η ομάδα μας, προσθέσουμε και την ώθηση και την δύναμη που μας έδωσαν οι φίλαθλοι μας, σίγουρα τα πράγματα έγιναν καλύτερα για εμάς».

Πρόσθεσε πως: «Εμείς πάντα προσπαθούμε να συγκεντρωνόμαστε μόνο στη δουλειά μας και σε αυτά τα πράγματα που μπορούμε να ελέγξουμε. Να ξέρετε ότι δεν υπάρχει βδομάδα που να μην σκέφτομαι το ματς με την Σλόβαν Μπρατισλάβας εδώ στην έδρα μας. Εγώ είμαι ο ίδιος προπονητής και αυτοί οι παίκτες σήμερα είχαν αυτή την εμφάνιση και το αποτέλεσμα, ήταν πάλι οι ίδιοι ποδοσφαιριστές. Απλώς θεωρώ πως όταν έχεις εμπιστοσύνη και πίστη στη δουλειά που κάνεις και σε αυτούς που θα βγάλουν τη δουλειά σου στον αγωνιστικό χώρο και όταν υπάρχει μια καλή σχέση όλων αυτών που εμπλέκονται σε αυτό το κομμάτι, τότε σίγουρα τα αποτελέσματα θα βγούνε και νιώθεις άνετα με οτιδήποτε μπορεί να συμβεί. Για εμάς το μοναδικό κίνητρο που υπάρχει είναι ότι φοράμε την φανέλα του ΠΑΟΚ και εκπροσωπούμε τον ΠΑΟΚ, οτιδήποτε άλλο, δεν μπορεί να λειτουργήσει ως κίνητρο για εμάς».

Σχετικά με τον Βιεϊρίνια: «Μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είχα μια συζήτηση μαζί του και όλοι μέσα στο σύλλογο καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι πάνω από όλα είναι η ομάδα. Και μόνο αν είμαστε όλοι στο 200% της κατάστασης μας, θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε την ομάδα. Αυτός ο παίκτης και αυτή η προσωπικότητα μου αρέσει πάρα πολύ, σίγουρα είναι μεγάλη βοήθεια για τον σύλλογο, και μας βοηθάει όχι μόνο στον αγωνιστικό χώρο αλλά και εκτός, γιατί πραγματικά το προφίλ του είναι πραγματικά αυτό που θέλουμε.

Νομίζω πως πλέον, ότι όσο περνάνε τα παιχνίδια, τόσο καταλαβαίνουμε ότι η μεγάλη δύναμη αυτής της ομάδας είναι το ομαδικό της παιχνίδι. Εγώ δεν είμαι από τους προπονητές που απλά βλέπουν έναν παίκτη και λένε ότι αυτός μπορεί να παίξει μόνο εκεί η μόνο εκεί, σήμερα για παράδειγμα είδαμε ότι ο Ελ Καντουρί μπήκε στη θέση «7». Βάλαμε στο Λημνιό να παίξει στη θέση «2» και τον Ελ Καντουρί στην θέση «7». Αυτό δηλαδή που προσπαθώ να πω, δεν είμαι πιστός όσον αφορά το που θα αγωνιστεί ο κάθε παίκτης. Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να βλέπω τον αγώνα και να δίνω απαντήσεις σε αυτό που ζητάει η κάθε στιγμή του αγώνα.

Οπότε, αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε είναι να βάλουμε 2ο επιθετικό για να γεμίσουμε την περιοχή αλλά με την προσθήκη του Ελ Καντουρί σε εκείνη την θέση, να έχουμε και έναν τρίτο ποδοσφαιριστή που θα μπορούσε να μπαίνει και αυτός. Όσον αφορά τον Βιεϊρίνια, όλοι ξέρουμε ότι γυρνάει από έναν σοβαρό τραυματισμό, τον σοβαρότερο που μπορεί να έχει κάποιος παίκτης και τουλάχιστον στο δικό μου μυαλό μπορεί να μας βοηθήσει σε τέσσερις θέσεις.

Για παράδειγμα, έπαιξε πέρυσι σαν αριστερός οπισθοφύλακας σχεδόν σε όλο το πρωτάθλημα, με τον Παναθηναϊκό μπήκε στη θέση «7» και μας βοήθησε, σήμερα στη θέση «11» έπαιξε καλά μέχρι να του τελειώσει η ενέργεια και μπορεί να παίξει και στη θέση νούμερα «10», εύκολα κιόλας, εκεί ξεκίνησε και την καριέρα του».

Διαβάστε ακόμη...