Θετικό το πρόσημο στη σχέση του ΠΑΟΚ με την Ισπανία

Οι δέκα Ισπανοί που έχουν φορέσει έως τώρα τα “ασπρόμαυρα” και το… πρέπει στην περίπτωση Ελουστόντο.
Πηγή: paok24.com
Θετικό το πρόσημο στη σχέση του ΠΑΟΚ με την Ισπανία
Photo Credits: @PAOKFC

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να προσγειωθεί σε λίγη ώρα (18:05) ο Αρίτς Ελουστόντο, με πτήση μέσω Φρανκφούρτης, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η “μετακόμισή” του από το “Ανοέτα” στην Τούμπα!

Με αφορμή την επικείμενη μεταγραφή του 32χρονου Ισπανού στόπερ, η οποία πρέπει να αποδειχθεί επιτυχημένη από τη στιγμή που ο μέχρι πρότινος αρχηγός της Ρεάλ Σοσιεδάδ έρχεται στον ΠΑΟΚ για να έχει κομβικό ρόλο στα πλάνα του Αλέσιο Λίσι, καταγράφουμε όλους τους Ισπανούς που φόρεσαν τα “ασπρόμαυρα” σε επίπεδο “πρώτης” ομάδας, με το συνολικό πρόσημο να είναι ξεκάθαρα… θετικό.

Την… αρχή, έκανε το καλοκαίρι του 2006 ο Τόνι Γκοντζάλες, προερχόμενος από τη Μούρθια, ο οποίος σαφέστατα και… έβγαλε τα λεφτά του (39 συμμετοχές, 2 γκολ, 3 ασίστ) τη διετία που ήταν κομμάτι του Δικεφάλου.

Τη σκυτάλη, πήρε ο Βίκτορ Βιτόλο προερχόμενος από τον Άρη στον οποίο αγωνίστηκε ως δανεικός από τη Ρασίνγκ Σανταντέρ, με τον Ισπανό χαφ να αγωνίζεται στην Τούμπα από το 2009 έως το 2011, αποτελώντας βασικό και σχεδόν αναντικατάστατο μέλος της ενδεκάδας (68 συμμετοχές, 3 γκολ, 1 ασίστ), πριν “μετακομίσει” στον Παναθηναϊκό.

Οι δύο επόμενες επιλογές Ισπανών, αποδείχθηκαν λανθασμένες. Ο λόγος για τον τερματοφύλακα Σανθ Χακόμπο (30 συμμετοχές) και τον κεντρικό αμυντικό ΊνιγοΛόπεθ (5 συμμετοχές), για να φτάσουμε στο καλοκαίρι του 2013, οπότε και ο ΠΑΟΚ αγόρασε τον Λούκας Πέρεθ από την Καρπάτι Λβιβ έναντι 800 χιλιάδων ευρώ. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός δεν… στέριωσε βέβαια στον Δικέφαλο, ωστόσο άφησε το αποτύπωμά του (52 συμμετοχές, 12 γκολ, 16 ασίστ).

Επιτυχημένες όμως και οι πέντε επόμενες επιλογές. Ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο έγραψε… ιστορία στα έξι χρόνια που φόρεσε τα “ασπρόμαυρα” (1 πρωτάθλημα, 4 Κύπελλα, 211 συμμετοχές, 9 γκολ, 8 ασίστ), ο Χοσέ Αλμπέρτο Κάνιας είχε θετικότατη παρουσία την τριετία 2016-2019 (1 πρωτάθλημα, 3 Κύπελλα, 91 συμμετοχές, 4 γκολ), ο Γιοάν Σάστρε ήταν… τιμιότατος στα 4,5 χρόνια που έπαιξε στον ΠΑΟΚ (1 πρωτάθλημα, 119 συμμετοχές, 7 γκολ, 11 ασίστ) και ο Μπράντον Τόμας… τρύπησε το ταβάνι της έννοιας value for money (1 πρωτάθλημα, 117 συμμετοχές, 26 γκολ, 7 ασίστ), γράφοντας ιστορία στον “τελικό” του “Κλεάνθης Βικελίδης” με γκολ και ασίστ!

Τέλος, τον Ιανουάριο του 2024 ο ΠΑΟΚ εμπιστεύτηκε τον Γιόνι Ότο και ο Ισπανός μπακ έφυγε από την Τούμπα 1,5 χρόνο αργότερα με προορισμό την Αλαβές, με “προίκα” το πρωτάθλημα της σεζόν 2023-24, 53 συμμετοχές και 5 ασίστ.

Διαβάστε ακόμη...