Μεταγραφές: Πώς και γιατί απέτυχε ο ΠΑΟΚ

Ο απολογισμός των μεταγραφών της σεζόν είναι μάλλον απογοητευτικός. Ο ΠΑΟΚ έκανε 12 συν τέσσερις κινήσεις καλοκαίρι-χειμώνα και πήρε ελάχιστα πράγματα.
Πηγή: forzaonline.gr
Μεταγραφές: Πώς και γιατί απέτυχε ο ΠΑΟΚ
Photo Credits: @PAOKFC twitter

Για να θυμηθούμε:

ΤΣΑΛΟΦ: Ήρθε με μεταγραφή και προσδοκίες για να δώσει λύσεις στην επίθεση. Τελείωσε τη σεζόν με 40 συμμετοχές, πέντε γκολ και επτά ασίστ. Είχε θέμα προσαρμογής, αλλά παραμένει στα 26 του και μπορεί να είναι καλύτερος.

ΤΙΣΟΥΝΤΑΛΙ:  Με μεταγραφή κι αυτός για την επίθεση, αφού δεν έπαιζε καθόλου αριστερά. Δεν απέδιδε σε σχηματισμό με έναν στην κορυφή. Σε 28 ματς είχε έξι γκολ και μία ασίστ. Στόχος να παραχωρηθεί.

ΓΚΟΜΕΖ: Αποτυχημένη επιλογή να καλύψει τη θέση του δεύτερου πλάγιου μπακ. Ο 20χρονος δεν έπεισε ποτέ για την αξία του και έτσι επιβαρύνθηκε πολύ ο Μπάμπα. Έπαιξε μόλις τέσσερις φορές. Στόχος ο δανεισμός του.

ΤΣΙΦΤΣΗΣ: Ήρθε με προοπτική και ατύχησε με ένα μυϊκό πρόβλημα. Έπαιξε σε δύο παιχνίδια πρωταθλήματος και έδειξε ότι έχει στοιχεία. Έχει τεράστιο ανταγωνισμό μπροστά του.

ΚΕΝΤΖΙΟΡΑ: Μεταγραφή κι αυτός πέρσι το καλοκαίρι και αφού είχε δοκιμαστεί. Απόλυτη η επιτυχία της παρουσίας του σε μια ακόμη σεζόν. Λύρα εκατό στα στόπερ σε 42 ματς…

ΚΑΜΑΡΑ: Ο ΠΑΟΚ τον απέκτησε νωρίς και έκανε κίνηση μικρού ρίσκου. Πράγματι δικαιώθηκε αφού ο Καμαρά ήταν από τις κορυφαίες μεταγραφές της σεζόν. Στα 27 του με 48 ματς και 10 γκολ!

ΣΟΡΕΤΙΡΕ: Παρουσιάστηκε σαν μία εξαιρετική κίνηση προοπτικής αλλά δεν έδειξε στην πρώτη σεζόν πολλά στοιχεία. Έχει ποδοσφαιρική παιδεία και θα παίξει. Φέτος στα 20 του με 27 συμμετοχές, όχι πολύ χρόνο όμως.

ΚΟΛΕΪ: Αποτυχημένη κίνηση αριστερού στόπερ αντί του Κουλιεράκη. Δεν «κόλλησε» σε τίποτα, έπαιξε 16 φορές με πολύ μέτρια παρουσία. Αποχαιρέτησε ήδη τον ΠΑΟΚ.

ΜΠΑΚΑΓΙΟΚΟ: Η πιο κακή επιλογή του ΠΑΟΚ, αφού ήταν γνωστή η καθοδική του πορεία. Δεν βρήκε ποτέ τον καλό του εαυτό. Εννιά κακές συμμετοχές και φυσικά φεύγει.

ΛΟΒΡΕΝ: Ήρθε τελευταία μέρα και παρά το ότι ξεκίνησε καλά, στην πορεία χάθηκε. Δεν προσαρμόστηκε σε καμία συνθήκη. Είχε εννιά παρουσίες νωρίς στη σεζόν. Έχει ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο, αλλά θα γίνει προσπάθεια να φύγει.

ΘΥΜΙΑΝΗΣ: Ήρθε σαν παίκτης προοπτικής για στόπερ και χαφ, αλλά δεν έπεισε τον προπονητή ότι μπορεί να πάρει χρόνο. Στα 23 του με έξι παρουσίες και 130 λεπτά, πάει για δανεισμό.

ΠΑΒΛΕΝΚΑ: Περίεργη περίπτωση αφού ήρθε Σεπτέμβριο, έπαιξε μόλις τέσσερις φορές, αλλά από την καθημερινή παρουσία ο ΠΑΟΚ τον θέλει -ίσως και σαν βασικό- τα επόμενα χρόνια.

ΠΕΝΙΑ: Αποκτήθηκε νωρίς τον χειμώνα, αλλά αποδείχθηκε ότι τα χαρακτηριστικά του και οι αμυντικές επιδόσεις δεν τον βοηθούσαν. Έπαιξε λίγο (5 ματς), αλλά παραμένει στα 29 του για να ανεβάσει ρυθμό, απόδοση και προσφορά.ΒΙΕΤΕΣΚΑ: Αποκτήθηκε δανεικός, ξεκίνησε καλά τον χειμώνα με 10 ματς, αλλά στην πορεία έχασε τη θέση από τον εξαιρετικό Μιχαηλίδη. Στα 28 του δύσκολα ο ΠΑΟΚ να πληρώσει τη ρήτρα του.

ΠΕΛΚΑΣ: Εγγυημένη περίπτωση με μηδενικό ρίσκο. Πρόσφερε παντού στο τέλος με 15 παρουσίες και φυσικά παραμένει ως ένας από τους αρχηγούς.

ΜΕΪΤΕ: Η χρονιά του Μεϊτέ με όσα έγιναν από το καλοκαίρι. Ήρθε τελικά ως δανεικός τον χειμώνα και πρόσφερε μετά από πολύ προσπάθεια. Στόχος να παραμείνει εξ αρχής και τώρα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΚΑΙ ΡΙΣΚΟ

Σε μία κακή χρονιά όπου η ομάδα πήρε αρκετό ρίσκο σε πολλές κινήσεις, ο απολογισμός ήταν αρνητικός. Όπου ο ΠΑΟΚ ήξερε καλά τι έκανε και τι έπαιρνε, οι παίκτες απέδωσαν έστω και με μικρή καθυστέρηση. Το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο και για τη νέα σεζόν όπου ξεκάθαρα χρειάζονται πιο ασφαλείς επιλογές και βέβαια σε κατάλληλο timing.

Διαβάστε ακόμη...