Οι αριθμοί των τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ σε εκτελέσεις πέναλτι (Κύπελλο)

Από τα 112 πέναλτι που έχει εκτελέσει ο ΠΑΟΚ σε διαδικασία μετά την παράταση, έχει ευστοχήσει στα 86. 17 αποκρούστηκαν, 6 πήγαν στο δοκάρι και 3 άουτ.
Πηγή: Η Ασπρόμαυρη Βίβλος / facebook
Οι αριθμοί των τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ σε εκτελέσεις πέναλτι (Κύπελλο)
Photo Credits: @paokfc.gr website

Από τα 114 πέναλτι που έχουν εκτελέσει αντίπαλοι του ΠΑΟΚ σε διαδικασία μετά την παράταση, έχουν ευστοχήσει στα 91. 17 αποκρούστηκαν από τερματοφύλακες του ΠΑΟΚ, 2 πήγαν στο δοκάρι και 4 άουτ.

Ο Dominik Kotarski έγινε ο 11ος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ που συμμετείχε σε διαδικασία πέναλτι, δεχόμενος 6 γκολ σε 9 χτυπήματα (1 απόκρουση, 1 δοκάρι, 1 άουτ). Ρέκορντμαν είναι ο Mladen Furtula, ο οποίος είδε 30 πέναλτι να εκτελούνται εναντίον του, όλα στον στόχο, πιάνοντας τα 6 -αλλά με τις επαναλήψεις που είχε δώσει ο περίεργος διαιτητής Alan Robinson κόντρα στην Bayern έπεσε το ποσοστό του.

Φυσικά, το καλύτερο ποσοστό έχει ο Γιάννης Γκιτσιούδης, που έπιασε 5 από τα συνολικά 14 πέναλτι που χτυπήθηκαν εναντίον του, όλα στον στόχο. Τον Δεκέμβριο του 1989 είχε αποκρούσει και τα τέσσερα πέναλτι της Σπάρτης, γράφοντας ένα ασύλληπτο ρεκόρ, ενώ έναν μήνα αργότερα έφαγε και τα πέντε πέναλτι του Ολυμπιακού επειδή ΠΑΟΚ είσαι.

Διαβάστε ακόμη...