Facts & Figures για το ΠΑΟΚ - ΝΠΣ Βόλος

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης κόντρα στο ΝΠΣ Βόλος στο γήπεδο της Τούμπας για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας.
Facts & Figures για το ΠΑΟΚ - ΝΠΣ Βόλος

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στην ομάδα της Μαγνησίας.

* O ΠΑΟΚ και ο Βόλος θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος. Μέχρι τώρα έχουν 11 παιχνίδια για το Πρωτάθλημα, με το Δικέφαλο να επικρατεί στα 9 και τα άλλα δύο να τελειώνουν ισόπαλα.

* Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στα νοκ άουτ παιχνίδια του Κυπέλλου Ελλάδος έπειτα από τις 13 Απριλίου 2023, όταν έμεινε στο 1-1 με τη Λαμία στην Τούμπα για τα ημιτελικά του θεσμού και ενώ στην πρώτη τους αναμέτρηση είχε επικρατήσει με 5-1 στη Λαμία.

* Η τελευταία του ήττα σε νοκ άουτ παιχνίδι για το Κύπελλο Ελλάδος είναι στις 24 Ιουνίου 2020, στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό στο στάδιο Καραϊσκάκης, όπου οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 2-0.

* Από τότε έχει 18 αναμετρήσεις χωρίς ήττα, με απολογισμό 11 νίκες και 7 ισοπαλίες. Ο συνολικός συντελεστής τερμάτων σε αυτά τα 18 ματς είναι 36-12 και απλώνονται στις τρεις τελευταίες σεζόν, αφού ο αποκλεισμός από τον Ολυμπιακό ήταν για τη σεζόν 2019-20, με τον ΠΑΟΚ να έχει τρεις διαδοχικές προκρίσεις σε τελικό.

* Με αντίπαλο το Βόλο έχει έξι νίκες στα έξι τελευταία τους παιχνίδια ανεξάρτητα έδρας και χωρίς να δεχθεί τέρμα στα πέντε από τα έξι. Η τελευταία απώλεια βαθμών ήταν στις 17 Οκτωβρίου 2021, όταν οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 4-4 στην Τούμπα. Η άλλη απώλεια ήταν στις 26 Σεπτεμβρίου 2020, στο Βόλο και στο μοναδικό παιχνίδι των δύο ομάδων που δεν σημειώθηκε τέρμα.

Διαβάστε ακόμη...