Η Συνέλευση ψήφισε ΝΑΙ στη συμμετοχή στον τελικό! (1973)

Τέτοιες μέρες τον Ιούνιο του 1973, το κυρίαρχο θέμα συζητήσεων ήταν το αν ο ΠΑΟΚ θα κατέβαινε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, έναν τελικό τον οποίον η ΕΠΟ όρισε να γίνει στο Καραϊσκάκη...
Η Συνέλευση ψήφισε ΝΑΙ στη συμμετοχή στον τελικό! (1973)

Η απόφαση αυτή της ομοσπονδίας σήκωσε θύελλα αντιδράσεων στη Θεσσαλονίκη, την απόφαση όμως για τη συμμετοχή ή όχι της ομάδας στον τελικό την αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου.

Ήταν μια συνέλευση η οποία έγινε σαν σήμερα στις 11/6/1973, ημέρα Δευτέρα και καταγράφηκε σαν μια από τις πιο θυελλώδεις στην ιστορία του ΠΑΟΚ!

Έγινε σε μια κατάμεστη αίθουσα του (τότε) καινούριου «Μακεδονία Παλλάς» στην οποίαν δεν έπεφτε κυριολεκτικά καρφίτσα, σε μια εκρηκτική ατμόσφαιρα, με αντεγκλήσεις, διαξιφισμούς και υπερβολική ένταση.

Οι δύο πλευρές υπεραμύνθηκαν με μεγάλο σθένος τις απόψεις τους, με την όλη διαδικασία να κρατάει περισσότερο από 4 ώρες.

Ακούστηκαν κρίσεις και επικρίσεις που κυρίως είχαν για στόχο τις υπεύθυνες αθλητικές αρχές και κατόπιν τη στάση τις διοίκησης ειδικά όσον αφορά την ανάκληση της πρωταρχικής απόφασης σχετικά με την μη κάθοδο του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.

Τον λόγο πήραν 18 μέλη του ΠΑΟΚ, μεταξύ των οποίων και ο παραιτηθείς γραμματέας του συλλόγου Βασίλης Σεργιαννίδης. Από αυτά τα μέλη οι δέκα πρότειναν να γίνει το ματς, πέντε επέμεναν στο να μην κατέβει ο ΠΑΟΚ και τρεις απλά εξέθεσαν την κατάσταση.

Η εντύπωση που δημιουργήθηκε ήταν πως τα περισσότερα μέλη ήταν ενάντια στη διεξαγωγή του τελικού, αλλά οι συνέπειες που θα αντιμετώπιζε ο ΠΑΟΚ, τους ανάγκασαν σε μια τελική υποχώρηση!

Ο σύμβουλος Γουλιάς, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Δε θα πρέπει να ρίξουμε το σύλλογο στον γκρεμό. Το τι θέλει η διοίκηση είναι γνωστό και το αποδείξαμε. Δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο να περιμένουμε την ώρα της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό, λόγω των συνεπειών που θα υφιστάμεθα.

Όπως ανάξια πήρε ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα, έτσι ανάξια είχαμε σκοπό να του δώσουμε στα μούτρα και το Κύπελλο . Δεχθήκαμε απειλές και ακούσαμε υπαινιγμούς καθαρά και επίσημα. Δεν περιμέναμε από τος αθλητικές αρχές μια τέτοια αντιμετώπιση»

Μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων όσων ανέβηκαν στο βήμα, ακολούθησε ψηφοφορία των εγγεγραμμένων μελών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της οποίας: 199 ψήφισαν ναι, 50 όχι και 20 ψήφισαν λευκό...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...