Η πρώτη και η τελευταία του ΠΑΟΚ στο Βέλγιο

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει στο Βέλγιο προκειμένου να τεθεί αντιμέτωπος με τοπική ομάδα δεδομένου πως παρελθοντικά είχε κοντραριστεί με Σταντάρ Λιέγης, Μαλίν, Κλαμπ Μπριζ που διασταυρώνει εκ νέου τα ξίφη του μετά από 13 έτη και Γάνδη αντανακλώντας τη διάθεση πως έχει τον τρόπο του με τα βελγικά κλαμπ όπως προδίδει και η προϊστορία.
Πηγή: forzaonline.gr
Η πρώτη και η τελευταία του ΠΑΟΚ στο Βέλγιο
Photo Credits: @forzaonline.gr

Τελευταία χρονικά επίσκεψη του ΠΑΟΚ στο Βέλγιο τοποθετείται προ διετίας όταν για μία θέση στην προημιτελική φάση του UEFA Europa Conference League είχε βρεθεί στο δρόμο του το εμπόδιο της Γάνδης.

Έχοντας επικρατήσει στον αγώνα που διεξήχθη στο γήπεδο της Τούμπας εξαιτίας του μοναδικού γκολ που σημείωσε ο Γιάσμιν Κουρτις, ο ΠΑΟΚ προσανατολιζόταν στο να «επενδύσει» στο σκορ του πρωταρχικού αγώνα αναζητώντας συγχρόνως την εξασφάλιση της πρόκρισης στην προημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης για δεύτερη συνολικά φορά στην ιστορία του. Όπως και έγινε… Σε μία «μάχη» που στιγματίστηκε από μεγάλη ένταση, ο ΠΑΟΚ «καρπώθηκε» τη νίκη με 1-2 ( Χοσέ Κρέσπο-Ντόουγκλας Αουγκούστο) και μαζί και την πρόκριση για τα προημιτελικά του θεσμού.

 η πρώτη φορά του ΠΑΟΚ στο Βέλγιο; Το 1967 ήταν η πρώτη φορά επίσκεψη της ομάδας της Θεσσαλονίκης να τεθεί αντιμέτωπη με ομάδα του Βελγίου, καθώς αντιμετώπισε τη Λιέγη για το Κύπελλο Εκθέσεων γνωρίζοντας δύο ήττες με 2-0 και 3-2.

Μετά από 13 ολόκληρα χρόνια η κληρωτίδα φέρνει ξανά τους «ασπρόμαυρους» στο Βέλγιο και πιο συγκεκριμένα στο Μπριζ, εκεί όπου όλα φαντάζουν έτοιμα προκειμένου να υποδεχθούν το Κλαμπ Μπριζ-ΠΑΟΚ για τους «8» του UEFA Europa Conference League. Μία συνάντηση που προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους φίλους του Δικεφάλου δεδομένου πως έχουν ξεσηκωθεί και αναχωρούν προς Βέλγιο. Από το βράδυ της Τρίτης η βελγική πόλη ξεκίνησε ήδη να φιλοξενεί μεγάλο πυρήνα ΠΑΟΚτσήδων κάνοντας αισθητή την παρουσία τους, με την υποσημείωση πως ο κυρίως όγκος φτάνει σήμερα Τετάρτη (10.04) προκειμένου να ταχθεί στο πλευρό του αγωνιστικού τμήματος.

Διαβάστε ακόμη...