ΠΑΟΚ, ο αληθινός πρέσβης της Ευρώπης με αποδείξεις!

Η Ελλάδα εξακολουθεί να μένει ζωντανή στην μάχη για την 15η θέση που θα μας δώσει την μεθεπόμενη σεζόν δεύτερη ομάδα στο Champions League και γενικά πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Πηγή: forzaonline.gr
ΠΑΟΚ, ο αληθινός πρέσβης της Ευρώπης με αποδείξεις!
Photo Credits: @paokfc.gr website

Προς το παρόν, παραμένουμε στην 17η θέση με 29.525 βαθμούς στην πενταετή βαθμολογία χωρών της ΟΥΕΦΑ, όμως τόσο η 15η Δανία (31.450), όσο και το 16ο Ισραήλ (31.125), έχουν μείνει δίχως εκπροσώπους (η Ελλάδα έχει δύο), επομένως δεν μπορούν να βελτιώσουν την συγκομιδή τους.

Πως μεταφράζεται αυτή η διαφορά των 1925 βαθμών από το όνειρο; Χοντρικά, με πέντε νίκες, μπορεί να χρειαστούν και λιγότερες, αφού κάθε πρόκριση στα ημιτελικά δίνει μπόνους 200 επιπλέον βαθμούς, κάτι που ισχύει και για τον τελικό.

Με 9.400 βαθμούς αυτή τη σεζόν, η Ελλάδα είναι φέτος 11η σε συγκομιδή σε όλη την Ευρώπη, ενώ από αυτούς οι 4.000 (το 42,5% δηλαδή) είναι ευγενική προσφορά από τον ΠΑΟΚ.

Με αυτούς τους 4.000 βαθμούς που έχει προσφέρει στην χώρα του, ο Δικέφαλος έχει την 13η μεγαλύτερη συγκομιδή από όλες τις ομάδες φέτος και στα τρία Κύπελλα Ευρώπης, κάτι που μπορεί να αυξηθεί φυσικά στο εγγύς μέλλον.

Αν σκεφτεί κανείς ότι ο Δικέφαλος προκρίνεται στα προημιτελικά του Conference League για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία, αντιλαμβάνεται κανείς ότι αν η Ελλάδα καταφέρει να επανακτήσει την 15η θέση, τότε καταλαβαίνει ποιος είναι ο αληθινός πρέσβης της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Διότι από αυτούς τους 29.525 βαθμούς που έχει η Ελλάδα στην πενταετή βαθμολογία χωρών της ΟΥΕΦΑ, οι 9.500 (το 32,1% δηλαδή) έχουν προέλθει μόνο από τον ΠΑΟΚ!
 

Διαβάστε ακόμη...