"Θέλουμε να εφαρμόσουμε την επιθετική πίεση"[vid]

Το PAOK TV σας προσέφερε σε ζωντανή μετάδοση τις δηλώσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου μετά τη λήξη του Κοπεγχάγη-ΠΑΟΚ για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του UEFA Europa Conference League.
"Θέλουμε να εφαρμόσουμε την επιθετική πίεση"[vid]

Αναλυτικά:

Για το αν θα υπήρχε η ίδια εικόνα στο παιχνίδι εφόσον η Κοπεγχάγη έπαιζε με 11 παίκτες: «Δεν το γνωρίζω αυτό, το αποτέλεσμα του αγώνα ορίζεται από συγκεκριμένες στιγμές, σήμερα η κρίσιμη στιγμή ήταν προφανώς η αποβολή του τερματοφύλακα της Κοπεγχάγης αλλά εμείς το προκαλέσαμε αυτό, ωθήσαμε τα πράγματα για να γίνει αυτό.

Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, υπήρξαν στιγμές που δεν διαχειριστήκαμε σωστά τη μπάλα αλλά ελέγχαμε τον αγώνα στο μεγαλύτερό του κομμάτι. Διαφωνώ σε πολλά πράγματα που ειπώθηκαν από τους δημοσιογράφους, το σύγχρονο ποδόσφαιρο σημαίνει πίεση ψηλά, καταφέραμε να ξεφύγουμε από την πίεση και δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Είμαστε μία ομάδα που θέλουμε να εφαρμόσουμε την επιθετική πίεση, στις στιγμές μας δημιουργήσαμε επικίνδυνες ευκαιρίες.

Η Κοπεγχάγη δεν δημιούργησε ευκαιρίες μέχρι το 80′, η δική μας αμαρτία είναι που δεν βάλαμε και άλλα γκολ σήμερα. Είναι φυσιολογικό όταν ο αντίπαλος έχει φουλ μηχανές και καταφέρνει να σκοράρει, να έχει έπειτα ψυχολογικό αβαντάζ σε εκείνο το σημείο αλλά εμείς δεν καταφέραμε να κλειδώσουμε το παιχνίδι. Στα τελευταία δέκα λεπτά έπρεπε να είχαμε την αυτοπεποίθηση για να διαχειριστούμε τη μπάλα λίγο καλύτερα, να βγαίναμε καλύτερα στην επίθεση. Είναι καταστάσεις που συμβαίνουν και σε κορυφαίες ομάδες γι' αυτό είναι όμορφο το ποδόσφαιρο.

Για την ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ μέχρι τώρα: «Είναι σημαντικό που έχουμε ευκαιρίες, δεν γίνεται να σκοράρουμε προφανώς σε όλες, νιώσαμε άγχος προς το τέλος του αγώνα αλλά κάνουμε βήματα μπροστά, το παιχνίδι ήταν όπως αυτά με τον Αστέρα και τον Παναιτωλικό. Είναι πολλά πράγματα που πρέπει να δουλευτούν, δεν είναι μόνο η φυσική κατάσταση ή η τακτική, πρέπει να φτιαχτεί μια γενικότερη κουλτούρα νικητή, έχουμε ποδοσφαιριστές που δεν έχουν κερδίσει κάτι, είναι σημαντικό να φτιάξουμε την κουλτούρα του νικητή στην ομάδα. Ενδεχομένως να θέλουμε και γεμάτο γήπεδο, με γεμάτη Τούμπα μπορούμε να βάζουμε μεγαλύτερη πίεση στον αντίπαλο».

Για την επιλογή της ενδεκάδας και την χρησιμοποίηση του Μπίσεσβαρ: «Δεν έχει να κάνει με το ότι ο Μπίσεσβαρ είναι πιο επιθετικογενής από τον Ντόουγκλας. Ο Ντόουγκλας μπορεί να παίξει ως επιτελικός δίνοντας μας διαφορετικά πράγματα από ότι ο «Μπίσε» ή ο Ομάρ (σ.σ Ελ Καντουρί). Μπορεί για το... μάρκετινγκ να είναι αμυντικό χαφ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να παίξει και σε άλλες θέσεις. Νομίζω πως η επιλογή των παικτών έγινε με πολλά κριτήρια, την συγκεκριμένη στιγμή πιστεύω πως έπρεπε να γίνει μια διαχείριση σχετικά με τα «φορτία» των παικτών. Μας ενδιαφέρει η πνευματική φρεσκάδα των παικτών, όχι τόσο η σωματική».

Για τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς και την άνοδο στην απόδοση: «Ξέρουμε τι μπορεί να κάνει στο γήπεδο, είναι σημαντικό να βελτιώνεται. Μπορεί να μας βοηθήσει στα τρεξίματα, όχι μόνο επιθετικα. Έχουμε και τον Μουργκ που είναι ένας έξυπνος παίκτης και μπορεί να μας δώσει πράγματα στο γήπεδο. Θα υπάρχουν παίκτες που θα παίξουν, παίκτες που θα παίξουν λιγότερο αλλά το πιο σημαντικό είναι να είναι έτοιμοι όλοι να πάρουν τις ευκαιρίες τους».

Για τα τελευταία 20 λεπτά του ματς και το αν οι αλλαγές επηρέασαν την συνοχή της ομάδας: «Θα μπορούσε να ισχύει και αυτό. Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να ωριμάσουμε ατομικά και ομαδικά. Είναι φυσιολογικό για έναν παίκτη που θα περάσει ως αλλαγή να μην έχει τον ίδιο ρυθμό με τον παίκτη που αγωνίζεται. Είναι μια κατάσταση που δεν είναι βολική, αν ρωτήσετε τους παίκτες θα σας πουν ότι προτιμούν να παίζουν από την αρχή».

Διαβάστε ακόμη...