Εγκρίθηκε ο ισολογισμός της ΠΑΕ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (20/12) στην αίθουσα Τύπου της Τούμπας η γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και από αυτήν βγήκαν πολλές και σημαντικές ειδήσεις...
Εγκρίθηκε ο ισολογισμός της ΠΑΕ

Παρόντες ήταν ο Ζήσης Βρύζας,  ο Άλκης Μαυροφρύδης, η Μαρία Γκοντσάρεβα και ο Σπύρος Μηλιωρίδης. Εκπροσωπήθηκε το 72,47% των μετόχων και αν σε αυτό προστεθεί το 10% του ΑΣ φτάνουμε στο 82,47%.

Στο πάνελ βρισκόταν οι Ζήσης Βρύζας, Αχιλλέας Μαυρόματης και δύο ορκωτοί λογιστές. Πριν ξεκινήσει η διαδικασία μοιράστηκε στους παρευρισκόμενους ο ισολογισμός από 30-6-2001 ως 30-6-2012. Όπως φαίνεται εκεί  οι ζημιές της περιόδου αυτής  είναι 4.800.000€ και συνολικά τα χρέη της ΠΑΕ ανέρχονται σε  31.451.509 €. Εκεί επίσης φαίνεται πως ο ο Ηλίας Βιολίδης κάλυψε την οφειλή του προς την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Επίσης στην ανάλυση του ισολογισμού τo πρωτογενές χρέος προς το Δημόσιο χωρίς τις προσαυξήσεις είναι στα 19 εκατομμύρια. Απ' αυτά τα 14 είναι καταχωρυμένα στον ισολογισμό... 

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ παίρνοντας το λόγο είπε:

Για το θέμα του Ηλία Βιολίδη: "Έχει κλείσει το χρέος του αφού πληρώνει το χρέος προς την ΕΡΓΟΝ 3 που ήταν δικό μας χρέος. Όλα τα ποσά πληρώνονται, έχει κάποιες συναλλαγματικές που είναι μέχρι τον Ιούνιο.

Για το γνωστό θέμα των 320.000 που αφορούν το Θόδωρο Ζαγοράκη, σημείωσε: "Αυτή η συζήτηση πρέπει να τελειώνει. Η βούληση της διοίκησης είναι να κλείσει το θέμα."

Για τα χρήματα που οφείλει η Βόλφσμπουργκ για τον Βιερίνια, δήλωσε: "Οι δεκαπέντε πρώτες συμμετοχές συμπληρώθηκαν και δικαιούμαστε 500.000€. Μας ενημέρωσαν να περιμένουμε κάποιες μέρες γιατί ο Μάγκατ που αποχώρησε ήταν εκτός από προπονητής και διευθυντής της ομάδας. Είναι θέμα ημερών να πάρουμε τα χρήματα."

Για τα χρέη που δημιουργησε ο Μπατατούδης τόνισε: "Εμείς δεν έχουμε κάποιο δικαστήριο μαζί του. Αυτός έχει εμπλοκή με τη δικαιοσύνη για δικά του θέματα. Δεν έχουμε καμιά δικαστική διαμάχη ως ΠΑΕ ΠΑΟΚ μαζί του."

Για τις μεταγραφές υπογράμμισε: "Θα γίνουν αλλά με απόλυτη λογική. Εμείς δε θέλουμε να δημιουργήσουμε υπερχρέωση με άσκοπες και αλόγιστες κινήσεις. Η προοπτική είναι να γίνει και άλλη ενίσχυση.

Στη συνέχεια η συνέλευση ενέκρινε το μισθό του Βρύζα (7.000 καθαρά, 10.800 € μεικτά) καθώς και την αναδρομική πληρωμή του Παντελή Κωνσταντινίδη

Και φτάσαμε στο θέμα της τακτοποίησης ή μη της οφειλής των 320.000 € του Ζαγοράκη. Του δόθηκε αναδρομικά μισθός 6.330 € μηνιαία και έτσι κλείνει οριστικά το θέμα. Υπήρξαν αντίθετες απόψεις, όμως η πλειοψηφία των μετοχών (Ιβάν Σαββίδης) επιθυμούν να δοθεί αυτή η λύση... Στην ψηφορία που έγινε με ανάταση χεριών μόνο ένας ψήφισε κατά...

Κάποιοι μέτοχοι επέμεναν λέγοντας πως είναι θέμα ηθικό για να απαντήσει ο Βρύζας: "Εμείς σαν διοίκηση οφείλουμε να κλείσουμε το θέμα. Πλέον εταιρικά λειτουργούμε καλύτερα και έχουμε κάνει βήματα προόδου"...

Εγκρίθηκε η εταιρεία που θα κάνει χρήση του σήματος του ΠΑΟΚ με την επωνυμία "Black and White"

Σε ερώτηση για την περιβόητη ρύθμιση χρεών ο Βρύζας είπε: "Συνεχίζονται οι επαφές μας και δεν μπορούμε να πούμε κάτι δημόσια". Για να συμπληρώσει ο Αχιλλέας Μαυρομάτης: "Μέσα στο 2013 θα αντιμετωπιστεί το θέμα των χρεών". 

Για το γεγονός ότι δόθηκε από το Πρωτοδικείο θητεία 4 μηνών και όχι 6 απάντησε: "Το έκανε αυτό το Πρωτοδικείο γιατί πλέον γνωρίζει πως έχουμε αποκτήσει μεγαλομέτοχο. Θεωρεί ότι από την  στιγμή που υπάρχει ο Ιβάν Σαββίδης, πρέπει να δημιουργηθεί αιρετή διοίκηση".

Για την περίπτωση που δε βρεθεί λύση σε αυτό το διάστημα, ο Μαυρομάτης σημείωσε: "Εμείς θα ξανακάνουμε αίτηση στο Πρωτοδικείο, τότε αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει τότε."

 

 

Διαβάστε ακόμη...