Ο απολογισμός των διεθνών

Ντεμπούτο για τον Λύρατζη, 90λεπτα για τον Κούρτιτς, νίκη και ήττα για την Ελλάδα Κ21, συμμετοχές για Μιτρίτσα, Κούρτιτς και Μπίσεσβαρ. Διαβάστε αναλυτικά στο paokfc.gr τον απολογισμό των εμφανίσεων των διεθνών του Δικεφάλου τον Μάρτιο.
Ο απολογισμός των διεθνών

Με δύο φιλικά παιχνίδια ξεκίνησε η εποχή Πογέτ στην Εθνική Ελλάδας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 0-1 της Ρουμανίας, ενώ ηττήθηκε με 1-0 από το Μαυροβούνιο. Ο Λευτέρης Λύρατζης στο παιχνίδι κόντρα στο Μαυροβούνιο έπαιξε για 75 λεπτά, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του με την Ανδρών. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης δεν πήρε χρόνο συμμετοχής.

Η Εθνική Σερβίας με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να ξεκινάει βασικός και να βγαίνει στο ημίχρονο, κέρδισε με 0-1 την Ουγγαρία, ενώ ηττήθηκε με 3-0 από τη Δανία σε φιλικές αναμετρήσεις.

Δύο φιλικές ισοπαλίες για την Εθνική Σλοβενίας με 1-1 κόντρα στην Κροατία και με 0-0 κόντρα στο Κατάρ, δύο 90λεπτα για τον Γιάσμιν Κούρτιτς .

Βασικός στο φιλικό του Σουρινάμ με την Ταϊλάνδη ήταν ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ . Ο μέσος του ΠΑΟΚ αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο, με την χώρα του να γνωρίζει την ήττα με 1-0, ενώ ο Αλεξάντρου Μιτρίτσα αγωνίστηκε για 62 λεπτά στη φιλική ήττα της Εθνικής Ρουμανίας από την Ελλάδα.

Όσον αφορά στις εθνικές συμμετοχές παικτών του ΠΑΟΚ Β, ο τερματοφύλακας Ιβο Μάροβιτς αγωνίστηκε στο πρώτο φιλικό ματς που έδωσε η Εθνική Μαυροβουνίου Κ19 με την Βουλγαρία και στο οποίο ηττήθηκε 1-0. Ο Ισμαϊλα Ουεντραόγκο είδε από τον πάγκο τα δύο φιλικά παιχνίδια της Εθνικής ανδρών Μπουρκίνα Φάσο με το Κόσοβο, από το οποίο ηττήθηκε 5-0 και από το Βέλγιο, από το επίσης ηττήθηκε 3-0.

Ελπίζει ακόμη η Ελπίδων

Μία νίκη με 4-0 επί του Λιχτενστάιν και μία βαριά ήττα (η πρώτη ύστερα από επτά αγώνες), επίσης με 4-0, από την Πορτογαλία είναι ο απολογισμός της Εθνικής Ελπίδων, η οποία είναι πια στη δεύτερη θέση του ομίλου με 17 βαθμούς, πίσω από την Πορτογαλία που έχει καταγράψει 19 βαθμούς. Στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2023 εκτός από τους πρώτους των ομίλων φυσικά, προκρίνεται ο καλύτερος δεύτερος και οι άλλοι οκτώ δεύτεροι αναμετρώνται σε play offs. Η Εθνική μας και η Εθνική Ολλανδίας είναι αυτή τη στιγμή οι καλύτερες δεύτερες των ομίλων.Στο ματς με το Λιχτενστάιν ο Χάρης Τσιγγάρας ήταν στο αρχικό σχήμα και αντικαταστάθηκε στο 63’, ενώ στο παιχνίδι με την Πορτογαλία έπαιξε και στα 90 λεπτά. Ο Χρήστος Ταλιχμανίδης δεν αγωνίστηκε.

Δεν προκρίθηκε η Εθνική Παίδων

Η Εθνική Παίδων δεν κατάφερε να προκριθεί στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2021-22, καθώς με τρεις ισοπαλίες στον όμιλο της φάσης Elite Round που συμμετείχε, έμεινε στην τρίτη θέση.

Στο 1-1 με την Σλοβακία, η Εθνική μας προηγήθηκε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γεωργιάδη, ενώ στο αρχικό σχήμα ξεκίνησαν οι Αγγελίδης, Γεωργιάδης, Γκούμας, Φίλων, Κωττάς, Αδάμ και Γκιτέρσος, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 60’ από τον Τζίμα. Ακολούθησε το 1-1 με την Ουγγαρία, με την Εθνική μας να προηγείται και πάλι, με γκολ του Γκιτέρσου από την ασίστ του Γκούμα, ωστόσο ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις. Στην αρχική 11άδα συμμετείχαν οι Αγγελίδης, Γεωργιάδης, Δεληγιάννης, Κωττάς, Γκούμας, Γκιτέρσος (αντικαταστάθηκε στο 69’ από τον Τζίμα) και Φίλων. Τέλος, στο 0-0 με την Ολλανδία, ξεκίνησαν οι Αγγελίδης, Φίλων, Γκούμας, Κωττάς, Αδάμ, Δεληγιάννης, Γκιτέρσος και Τζίμας (αγωνίστηκε μέχρι το 69’).

Διαβάστε ακόμη...