ΠΑΟΚ Β – Μία νέα πρόκληση

Για την αναγκαιότητα της ύπαρξης δεύτερων ομάδων στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ μίλησε πολύ νωρίς. Με υπομονή και συνέπεια έφερνε επί χρόνια το θέμα στο προσκήνιο.
ΠΑΟΚ Β – Μία νέα πρόκληση

Πλέον εισέρχεται στην εποχή μιας δεύτερης επαγγελματικής ομάδας, του ΠΑΟΚ Β, ο οποίος ξεκινά την πορεία του στο πρωτάθλημα της Super League 2 την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, με πρώτο σταθμό το Αλκαζάρ.

 Ο στόχος του ΠΑΟΚ Β δεν είναι άλλος από το να εισαγάγει τους νεαρούς παίκτες στο επαγγελματικό, ανδρικό ποδόσφαιρο, να τους εκπαιδεύσει ώστε να είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα, όπως και φυσικά να προσφέρει αγώνες στα «πόδια» όσων δεν έχουν συμμετοχές στην Α ομάδα. Πιστός στην εκπαιδευτική του φιλοσοφία και με εχέγγυα το επιτυχημένο "know how" του PAOK Academy, ο ΠΑΟΚ προσδοκά στο να παρέχει στους νεαρούς παίκτες του το ασφαλέστερο μεταβατικό στάδιο, ώστε να εξελιχθούν περαιτέρω.

Το ταλέντο και η ποιότητα είναι δεδομένα. Αυτό που αναζητείται και χτίζεται από το έμπειρο τεχνικό team του ΠΑΟΚ Β είναι η σταθερότητα, η δυναμική, η πνευματική ποδοσφαιρική εξέλιξη και η απόκτηση εμπειρίας μέσω ενός διόλου εύκολου πρωταθλήματος όπως είναι αυτό της Super League 2.

Επιτέλους πρεμιέρα

Μετά από πολλές ήξεις αφίξεις το πρωτάθλημα κατέληξε στις 32 ομάδες, σε δύο ομίλους των 16 και στην κλήρωση μεταξύ των Ολυμπιακού Β, Παναθηναϊκού Β και ΑΕΚ Β για το ποια ομάδα θ' αγωνιστεί στον βόρειο όμιλο, ώστε να μοιραστούν οι δεύτερες ομάδες. Για τη σεζόν που ξεκινά θα είναι ο Ολυμπιακός Β στον βόρειο όμιλο και θα ακολουθήσουν, με αυτή τη σειρά, οι Παναθηναϊκός και ΑΕΚ.Ο ΠΑΟΚ Β, λοιπόν, θα αγωνιστεί απέναντι στην ΑΕΛ, τον Αλμωπό Αριδαίας, την Αναγέννηση Καρδίτσας, τον Απόλλωνα Λάρισας, τον Απόλλωνα Πόντου, τη Βέροια, τον Θεσπρωτό, τη Νίκη Βόλου, την Ξάνθη, τον Ολυμπιακό Β, τον Ολυμπιακό Βόλου, τον Πανσερραϊκό, τον Πιερικό, την Τρίγλια (Ηρακλής) και τα Τρίκαλα.

Πρώτο ματς στις 31.10 στη Λάρισα, κόντρα στη ΑΕΛ, πρώτο εντός έδρας παιχνίδι το σαββατοκύριακο 6-7.11 με τον Πιερικό.Ο ΠΑΟΚ Β έχει το δικό του προπονητικό κέντρο, το ανακαινισμένο αθλητικό συγκρότημα Lolas στη Σουρωτή, η έδρα των αγώνων του θα είναι το γήπεδο του Μακεδονικού, ενώ ως δεύτερη έδρα έχει δηλωθεί το γήπεδο της Τούμπας.Σημαντική εκκρεμότητα δε, είναι ότι το τηλεοπτικό συμβόλαιο του πρωταθλήματος δεν έχει οριστικοποιηθεί.

Να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ Β, όπως και οι δεύτερες ομάδες των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, θα έχει την υποχρέωση να έχει στην ενδεκάδα του πέντε Έλληνες παίκτες. Αντίστοιχα, θα υπάρχει όριο τεσσάρων ξένων (μη κοινοτικών) στην ενδεκάδα. Ηλικιακός περιορισμός δεν υπάρχει και φυσικά οποιοσδήποτε από το ρόστερ της πρώτης ομάδας μπορεί να συμμετέχει στους αγώνες του ΠΑΟΚ Β.

Προετοιμασία μηνών

Οι συνεχείς αναβολές έναρξης του πρωταθλήματος της Super League 2, είχαν ως συνέπεια μια μακρά περίοδο αναμονής και προετοιμασίας για τον ΠΑΟΚ Β, ο οποίος με διαμορφωμένο ρόστερ είχε τη δυνατότητα να κάνει δοκιμές μέσα από 11 δυνατά φιλικά παιχνίδια. Ο Δικέφαλος κέρδισε 2-0 εκτός έδρας τα Τρίκαλα, στη Σουρωτή νίκησε 2-1 τον Αλμωπό Αριδαίας, στη Λιβαδειά έμεινε στη λευκή ισοπαλία με τον Λεβαδειακό, ενώ το ματς στον Πιερικό διεκόπη λόγω βροχής και ...συσκότισης στο 57'.Ακολούθησε το εντός έδρας φιλικό με τη Νίκη Βόλου, το οποίο ο ΠΑΟΚ Β κέρδισε με σκορ 2-1, αυτό με τον Πανσερραϊκό επίσης στη Σουρωτή, στο οποίο έχασε 3-1 και το ματς στην Αριδαία που και πάλι ο Δικέφαλος κέρδισε (1-0). Από τον Μακεδονικό ηττήθηκε εντός έδρας, στην Ξάνθη έμεινε στη λευκή ισοπαλία, ενώ στα δύο φιλικά που έδωσε στη Σουρωτή με τη Βέροια σημείωσε μία νίκη (2-0) και μία ισοπαλία (2-2).

Το προφίλ του ΠΑΟΚ Β

Ο βασικός κορμός του ρόστερ του ΠΑΟΚ Β αποτελείται από παίκτες, που προέρχονται από την Κ19 και γενικότερα από νεαρούς ποδοσφαιριστές που ανήκουν κι εκπαιδεύονται στον ΠΑΟΚ από μικρή ηλικία, μαζί μ' εκείνους, που την περασμένη αγωνιστική περίοδο (είτε σ' όλη τη διάρκεια της, είτε στο δεύτερο μισό) αγωνίστηκαν σ' άλλες ομάδες με τη μορφή του δανεισμού.Επιστρέφουν, λοιπόν, ο Μάριος Τσαούσης (2000) από την Spartak Trnava, ο Ζήσης Χατζηστραβός (1999) από τη Λαμία, ο Αντώνης Γαϊτανίδης (2000) από τον Λεβαδειακό, ο Αχιλλέας Σαλαμούρας (2000) από τη Νίκη Βόλου και ο Τάσος Μελετίδης (1999) από τον Ονήσιλο Σωτήρα (Κύπρος).

Επίσης, επιστρέφουν στον Δικέφαλο οι Δημήτρης Πανίδης (2001) και Στάθης Τάχατος (2001), που άρχισαν τη σεζόν με την Κ19 και την ολοκλήρωσαν ως δανεικοί στην ομάδα των Τρικάλων, όπως κι ο Πέτρος Καλουτσικίδης (2001), που στα μισά εκείνης της σεζόν συνέχισε με τη Νίκη Βόλου.

Νέo πρόσωπο είναι ο Παναγιώτης Τζίμας (2001), μεταγραφικό απόκτημα από τον Αστέρα Τρίπολης, ο Ισμαήλα Ουεντραόγκο (1999), με καταγωγή από την Μπουρκίνα Φάσο και συμμετοχές στην Εθνική ομάδα της χώρας του και ο Οδυσσέας Σπυρίδης από την Κ18 της West Ham United. Υπάρχει ο παλιός γνώριμος Αλέξανδρος Αποστολόπουλος, ο τερματοφύλακας Νίκος Μπουργάνης (1997), που ανήκει στον ΠΑΟΚ από το 2019, μα αγωνιζόταν ως δανεικός στην ΑΕ Καραϊσκάκης και ο Βασίλης Φασίδης (1996), που επίσης ανήκε στον ΠΑΟΚ από τον 2019 και έπαιζε ως δανεικός στον ΑΟ Τρίκαλα.

Καινούριος στον ΠΑΟΚ Β και ο τερματοφύλακας Διονύσης Μπαλάφας (2002).Την τετράδα των τερματοφυλάκων λοιπόν, συνθέτουν οι Χρήστος Ταλιχμανίδης (2001) – παράλληλα και μέλος της Α ομάδας – οι Νίκος Μπουργάνης, Διονύσης Μπαλάφας και Αλέξανδρος Τσιόπτσης (2003).Από την Κ19 προωθήθηκαν οι Παναγιώτης Παναγιώτου (2002), Κωνσταντίνος Κουλιεράκης (2003), Γιάννης Μανωλιούδης (2003), Αβεντίς Αβεντισιάν (2002), Δημήτρης Τσοπούρογλου (2002), Τίτος Κουτεντάκης (2003), Κυριάκος Γιαξής (2001), Βασίλης Γρόσδης (2002), Γιώργος Κουλούρης (2004), Βασίλης Γκορντεζιάνι (2002). Επίσης στον ΠΑΟΚ Β ανήκει και ο Βλαντιμίρ Μπράντονιτς (1999).Σαφώς δικαίωμα συμμετοχής έχει ο Γιώργος Κούτσιας (2004), ο Λευτέρης Λύρατζης (2000) – αναφερόμαστε σ' αυτούς που έχουν συμμετάσχει σε φιλικά του ΠΑΟΚ Β – όπως και όλοι φυσικά, που ανήκουν στην Α ομάδα.

Τερματοφύλακες: Χρήστος Ταλιχμανίδης , Νικόλαος Μπουργάνης, Διονύσης Μπαλάφας, Αλέξανδρος ΤσιόπτσηςΑμυντικοί: Μάριος Τσαούσης, Αλέξανδρος Αποστολόπουλος, Πέτρος Καλουτσικίδης, Ευστάθιος Τάχατος, Αβεντίς Αβεντισιάν, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, Παναγιώτης Παναγιώτου, Ιωάννης ΜανωλιούδηςΜέσοι: Δημήτριος Τσοπούρογλου, Τίτος Κουτεντάκης, Κυριάκος Γιαξής, Ζήσης Χατζηστραβός, Αναστάσιος Μελετίδης, Αχιλλέας Σαλαμούρας, Ismahila Ouedraogo, Βασίλειος Γρόσδης, Γεώργιος ΚουλούρηςΕπιθετικοί: Δημήτριος Πανίδης, Βασίλειος Γκορντεζιάνι, Οδυσσέας Σπυρίδης, Παναγιώτης Τζίμας, Βασίλειος Φασίδης, Γιώργος Κούτσιας , Αντώνιος Γαϊτανίδης, Vladimir BradonjicΤεχνικό team: Ιωάννης Θωμαϊδης, Pablo Garcia, Miroslav Sznaucner, Θεοχάρης Κομσής, Βασίλειος Πετρόπουλος, Ιωάννης Αμπατζίδης, Δημήτριος ΠετράκηςΙατρικό team: Αργύριος Καραβέλης, Σταύρος Τερζανίδης, Ευάγγελος ΒασιλειάδηςTeam Manager: Κωνσταντίνος ΙωσηφίδηςΦροντιστής: Βασίλειος Παπαδόπουλος

Διαβάστε ακόμη...