Facts & Figures για το Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 3ης αγωνιστικής των Play Offs της Super League Interwetten 2020-21 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης".
Facts & Figures για το Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του παιχνίδιού, αλλά και την παράδοση κόντρα στους Αρκάδες λίγες ώρες πριν τη σέντρα.

Αυτή είναι η τέταρτη φορά που βρίσκονται αντιμέτωποι οι δύο αντίπαλοι για την διαδικασία των Play Offs του πρωταθλήματος. Η πρώτη ήταν την σεζόν 2012-13, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη και στις δύο αναμετρήσεις.

Στην Τούμπα επικράτησε με 1-0 (57' Ολίσε), ενώ στην Τρίπολη προηγήθηκε με 2-0 χάρη στα γκολ των Αθανασιάδη (77') και Κατσουράνη (80') για να μειώσει λίγο πριν το τέλος ο Περόνε (89').

Την επόμενη σεζόν (2013-14), ο Αστέρας Τρίπολης πήρε ισοπαλία 1-1 (59' Στοχ – 12' Μπαράλες) στην Τούμπα, ενώ στην αναμέτρηση της Αρκαδίας επικράτησε με 1-0 (44' Καράσκο).

Για τελευταία φορά αναμετρήθηκαν σε Play Offs την σεζόν 2014-15 με τον Αστέρα να παίρνει πάλι θετικά αποτελέσματα, αφού έφυγε με λευκή ισοπαλία από την Τούμπα και επικράτησε με 1-0 (77' Ιγκλέσιας) στην έδρα του.

Η συνολική συγκομιδή στις αναμετρήσεις τους είναι δύο νίκες για τον ΠΑΟΚ, δύο ισοπαλίες και δύο νίκες για τον Αστέρα Τρίπολης. Απόλυτη ισορροπία υπάρχει και στα γκολ με συνολικό σκορ 4-4.

Η έδρα του Αστέρα Τρίπολης δεν είναι γενικά από τις φιλόξενες για την ομάδα του ΠΑΟΚ, αφού στα 17 παιχνίδια που έχει δώσει εκεί μετρά πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και 10 ήττες για την κανονική διάρκεια, αλλά και τα Play Offs του πρωταθλήματος.

Τα τελευταία χρόνια ο Δικέφαλος είχε χτίσει ένα πολύ σημαντικό σερί, με επτά αναμετρήσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας και στις δύο έδρες, στο οποίο μετρούσε έξι νίκες και μία ισοπαλία. Αυτό έσπασε στην τελευταία επίσκεψη του στην Τρίπολη για το πρωτάθλημα, στις 27 Φεβρουαρίου 2021, όπου ηττήθηκε με 2-1 (37' Σίτο, 57' Φερνάντεθ – 84' Α.Ζίβκοβιτς ).

Διαβάστε ακόμη...