Facts & Figures για το ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 22ης αγωνιστικής της Super League Interwetten 2020-21 κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στο Περιστέρι.
Facts & Figures για το ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του παιχνίδιού, αλλά και την παράδοση κόντρα στους Ηπειρώτες λίγες ώρες πριν τη σέντρα.

6 διαδοχικές νίκες απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα έχει ο ΠΑΟΚ ανεξάρτητα έδρας. Από τις 23 Ιανουαρίου 2017 μέχρι και τις 22 Νοεμβρίου 2020 ο Δικέφαλος έχει γράψει ένα σερί που προήλθε μετά από μια ήττα μέσα στην Τούμπα στις 8 Ιανουαρίου 2017.

Στις τρεις διαδοχικές νίκες του με γηπεδούχο τον ΠΑΣ Γιάννινα ο ΠΑΟΚ δεν έχει δεχθεί γκολ στις δύο, ενώ στην τρίτη επικράτησε με 3-1.

Ο ΠΑΟΚ έχει σημειώσει δέκα νίκες μέσα στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα και οι πέντε από αυτές ήταν χωρίς να δεχθεί γκολ. Οι νίκες με 3-1 και 2-0 είναι τα δύο δημοφιλέστερα σκορ στις νίκες του Δικεφάλου. Το πιο εντυπωσιακό σκορ ήταν το 5-4 για τον ΠΑΟΚ, με το οποίο έκανε την πρώτη νίκη του στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα στις 26 Δεκεμβρίου 1977.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον ΠΑΣ μακριά από τα Γιάννινα ως γηπεδούχο. Η προηγούμενη ήταν στις 24 Σεπτεμβρίου 2000, με την αναμέτρηση να γίνεται στην Πάτρα. Ο Δικέφαλος επικράτησε 3-1 με τα γκολ των Αμπονσά (22'), Οκκά (36'), Τετράτζε (86'), ενώ για τον ΠΑΣ σκόραρε ο Τσαλίκης (4').

Συνολικά έχουν διεξαχθεί 25 αναμετρήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες με γηπεδούχο τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον ΠΑΟΚ να έχει 10 νίκες, έξι αναμετρήσεις να έχουν τελειώσει ισόπαλες και τα Γιάννινα να έχουν επικρατήσει σε οκτώ παιχνίδια.

Υπάρχει μια αναμέτρηση που μηδενίστηκαν και οι δύο επειδή ήταν στις απεργίες των ποδοσφαιριστών το 1986-87.

Συνολικά έχουν γίνει 51 αναμετρήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες και στις δύο έδρες, με τον ΠΑΟΚ να μετρά 28 νίκες, ο ΠΑΣ Γιάννινα 12 νίκες και υπάρχουν 11 ισοπαλίες.

Διαβάστε ακόμη...