Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-ΟΦΗ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 4ης αγωνιστικής της Super League Interwetten 2020-21 κόντρα στον ΟΦΗ στο γήπεδο της Τούμπας.
Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-ΟΦΗ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στους Κρητικούς, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον ΟΦΗ ως γηπεδούχος για 44η φορά σε επίπεδο Α’ Εθνικής. Στις προηγούμενες 43 αναμετρήσεις τους υπάρχουν 35 νίκες για τον Δικέφαλο, επτά ισοπαλίες και μια νίκη για την ομάδα της Κρήτης.

Ο ΟΦΗ μετρά επτά διαδοχικές ήττες στις τελευταίες του επισκέψεις στην Θεσσαλονίκη για το πρωτάθλημα και μάλιστα έχει σκοράρει μόνο στα δύο από αυτά τα παιχνίδια. Σε αυτά τα παιχνίδια υπάρχει και ένα ακόμη για το Κύπελλο Ελλάδας που έγινε την περσινή περίοδο και έτσι η συγκομιδή ανεβαίνει στις οκτώ αναμετρήσεις. Αυτό το σερί δημιουργήθηκε μετά την ισοπαλία των δύο ομάδων στις 6 Οκτωβρίου 2007 με 2-2 (8’ Βαγγελής, 9’ Π. Κωνσταντινίδης – 6’ Λεοζίνιο, 36’ Κουνενάκης).

Στα τελευταία επτά παιχνίδια των δύο ομάδων ο ΠΑΟΚ έχει σημειώσει ισάριθμες νίκες ως γηπεδούχος και μάλιστα με αρκετά γκολ, με αποτέλεσμα το συνολικό σκορ να φτάνει στο 25-2.

Η ισοπαλία με 2-2 στην Κρήτη για το δεύτερο παιχνίδι των Play Offs σταμάτησε ακόμη ένα σερί του ΠΑΟΚ, ο οποίος μετρούσε επτά παιχνίδια απέναντι στον ΟΦΗ με νίκες εντός και εκτός έδρας.

Οι επτά ισοπαλίες ανάμεσα στις δύο ομάδες με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ είναι στην πλειοψηφία τους χωρίς γκολ, κάτι που έχει συμβεί τέσσερις φορές. Υπάρχουν ακόμη δύο με 2-2 και μια με 1-1. Η μοναδική νίκη του ΟΦΗ ήταν τον Ιανουάριο του 1993 με 2-1 (25′ Λαγωνίδης – 64′ Μαχλάς, 83′ Γεωργαμλής).

Πέντε γκολ είναι τα περισσότερα που έχει σημειώσει σε ένα ματς με αντίπαλο τον ΟΦΗ ο ΠΑΟΚ εντός έδρας και εκτός από την σεζόν 2013-14 όπου επικράτησε με 5-0 το έχει καταφέρει ακόμη την σεζόν 1977-78 (5-0). Αυτή είναι η ευρύτερη νίκη που έχει επί της ομάδας της Κρήτης.

Το 2-0 είναι το δημοφιλέστερο σκορ στις αναμετρήσεις τους, αφού έχει σημειωθεί 8 φορές στις εντός έδρας αναμετρήσεις με τον ΟΦΗ. Αυτό είναι και το μοναδικό που έχει έρθει σε δύο διαδοχικά ματς, αφού γενικά δεν υπάρχουν πολλές επαναλήψεις. Μάλιστα στις πρώτες οκτώ αναμετρήσεις τους για την Α’ Εθνική υπήρξαν οκτώ διαφορετικά σκορ.

Στις 22 Σεπτεμβρίου 1968 ο νεοφώτιστος τότε ΟΦΗ έδωσε τον πρώτο του αγώνα σε επίπεδο Α’ Εθνικής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Δικέφαλος προηγήθηκε με 3-0 στο ημίχρονο με δύο γκολ του Γιώργου Κούδα (33′, 37′) και ένα του Ασλανίδη (45′) και στο δεύτερο μέρος έπεσε η απόδοση του. Ο Καρακυριάκος (59′) μείωσε σε 3-1 και ο Λάζος (88′) έγραψε το τελικό 4-1.

Τα 99 γκολ στα εντός έδρας ματς με τον ΟΦΗ έχει φτάσει ο ΠΑΟΚ στις 43 αυτές αναμετρήσεις ως γηπεδούχος με την ομάδα της Κρήτης. Τα 98 είναι από τους ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου και μόλις ένα από τον Κώστα Παυλόπουλο που έχει σημειώσει το μοναδικό αυτογκόλ του ΟΦΗ. Οι Κούδας, Κωστίκος, Σαλπιγγίδης, Άκπομ είναι οι τέσσερις παίκτες του ΠΑΟΚ που έχουν βρει δίχτυα πέντε φορές σε εντός έδρας αναμέτρηση με τον ΟΦΗ, ενώ οι Ορφανός και Αθανασιάδης έχουν από τρία.

Διαβάστε ακόμη...