Ανακοίνωση της Θύρας 4 ...

O ΣΦ ΠΑΟΚ Θύρα 4, με ανακοίνωσή του πήρε θέση για τα όσα συνεβησαν τη χρονιά που ολοκληρώθηκε, επισημαίνοντας τα λάθη που έγιναν ... 
Ανακοίνωση της Θύρας 4 ...

Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση ...

Περιμέναμε το τέλος αυτής της περίεργης και ιδιαίτερης, από όλες τις απόψεις, χρονιάς, ώστε να τοποθετηθούμε συνολικά για όλα τα ζητήματα του ποδοσφαιρικού Π.Α.Ο.Κ.. Ξεκινώντας, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ο ρόλος μας ως σύνδεσμος είναι να στεκόμαστε πάντοτε δίπλα στην ιδέα του Π.Α.Ο.Κ. και αυτό σημαίνει ότι αναγνωρίζουμε και χαιρόμαστε τις επιτυχίες μεν, προβαίνουμε σε κριτική, ενίοτε σκληρή και αυστηρή, στις αποτυχίες και στα λάθη δε. Αυτός πρέπει και να είναι ο ρόλος οποιουδήποτε τοποθετεί τον εαυτό του στην ασπρόμαυρη οικογένεια, με οποιονδήποτε τρόπο.

Η κριτική επιβάλλεται να γίνεται, όχι γιατί θέλουμε να ικανοποιήσουμε κάποιο εσωτερικό αίσθημα δικαίωσης, τύπου «τα λέγαμε εμείς», αλλά γιατί, για να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο ο Π.Α.Ο.Κ., τα λάθη πρέπει να εντοπίζονται και να διορθώνονται, καθώς και να δημιουργείται ο μηχανισμός αποφυγής νέων λαθών στο μέλλον. Η απάντηση «ε ρε Γούμενος που σας χρειάζεται» σε οποιαδήποτε κριτική δεν βοηθάει ούτε στο ελάχιστο το σύλλογο, όπως επίσης το γεγονός ότι επί ιδιοκτησίας Σαββίδη ο Π.Α.Ο.Κ., μεταξύ άλλων, κατέκτησε τέσσερις τίτλους (πέντε με τον κλεμμένο) και απαλλάχθηκε από τα χρέη δεν σημαίνει ότι όλα έγιναν σωστά. Το ότι η ομάδα τερμάτισε δεύτερη και δεν κατέκτησε το κύπελλο δεν αποτελούν από μόνα τους αποτυχία, καθώς η κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν αποτελεί αυτοσκοπό. Δεν γίναμε Π.Α.Ο.Κ. γι' αυτό.

Απαιτούμε όμως από οποιονδήποτε υπηρετεί το σύλλογο από οποιαδήποτε έμμισθη θέση, από τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές, τους φροντιστές, τους ιατρούς, έως και κάθε λογής υπαλλήλους και τη διοίκηση, να σέβεται και να τιμά τα χρώματα και το σήμα (θα λέγαμε και τον διόλου ευκαταφρόνητο μισθό που παίρνει στις δύσκολες αυτές συνθήκες, αλλά δεν είμαστε εμείς οι ιδιοκτήτες). Ειδικά τη φετινή χρονιά, που ξεκίνησε αμέσως μετά την ονειρική περυσινή, το ελληνικό δημόσιο φαντάζει καλολαδωμένο εργοστάσιο υψηλής τεχνολογίας και ακατάπαυστης δραστηριότητας μπροστά στη λειτουργία της ομάδας και της Π.Α.Ε. .

Η φετινή ομάδα σε μεγάλο βαθμό αποτελούνταν από τους ίδιους ανθρώπους που μας χάρισαν τα τελευταία χρόνια ασύλληπτες χαρές, χωρίς το βασικό της αρχιτέκτονα. Η εικόνα της όμως, απείχε χιλιόμετρα από την προηγούμενη. Αυτό που είδαμε εν τέλει ήταν μία παντελής έλλειψη επαγγελματισμού, ένα ξενέρωμα – άδειασμα (θαρρείς κι η ομάδα κατέκτησε 20 και όχι 5 τίτλους) και μεγάλη αδιαφορία, την οποία εκλαμβάνουμε ως ασέβεια. Όλα αυτά συνιστούν αποτυχία και χρεώνονται σε όλους όσοι σχετίζονται με το αγωνιστικό τμήμα. Όπως αποδείχτηκε, η πιο πετυχημένη ομάδα στην ιστορία του Συλλόγου (την οποία και από εδώ, με απόλυτη ειλικρίνεια, ξαναευχαριστούμε) έκλεισε τον κύκλο της.

Ο Π.Α.Ο.Κ. ήταν, είναι και θα είναι πάνω από πρόσωπα και ενημερώνουμε τους πάντες, όπως αθλητές που σχολιάζουν στη μάστιγα της εποχής, τα social media, ότι ο Π.Α.Ο.Κ. θα υπάρχει και χωρίς τον Πασχαλάκη, και χωρίς τον Βιεϊρίνια, όπως συνέχισε να υπάρχει μετά από τόσες και τόσες φυγές, τρυπήματα, περήφανες πωλήσεις και πουλήματα. Η νέα χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένουμε από τους αρμόδιους ξεκάθαρο πλάνο για το αγωνιστικό. Εμείς θα είμαστε δίπλα σε όσους απαρτίζουν το αγωνιστικό τμήμα, όποιοι κι αν είναι αυτοί, χωρίς προσωπολατρίες και χωρίς αφορισμούς.

Να θυμίσουμε ενδεικτικά πως λίγα χρόνια πριν, λόγω της πίεσης του κόσμου, ο Αθανασιάδης έκανε κλειστό τετραετές συμβόλαιο και όλοι γνωρίζουμε πώς κατέληξε. Ο νέος τεχνικός διευθυντής είναι ο καθ' ύλην αρμόδιος να αποφασίσει ποιοι θα συνεχίσουν με την ομάδα και με ποιους όρους και όχι ο εκάστοτε ραδιοφωνικός παραγωγός, δημοσιογράφος, manager, σχολιαστής, ακροατής ή και όλα τα ανωτέρω μαζί.

Όπως αναμένουμε το ξεκάθαρο πλάνο για το αγωνιστικό, έτσι αναμένουμε το αντίστοιχο πλάνο και οργανόγραμμα από τη διοίκηση. Απαιτούμε τη θωράκιση της ομάδας με στελέχη που θα υπερασπίζονται τις ιδέες του Π.Α.Ο.Κ. και δεν θα επιλέγονται με αποκλειστικό κριτήριο το αν είναι φίλοι, κουμπάροι και γνωστοί των ήδη υπαρχόντων. Παρά τα τόσα λάθη, αβλεψίες και αστοχίες της φετινής χρονιάς σε διοικητικό, αγωνιστικό, επικοινωνιακό, οικονομικό και νομικό επίπεδο, παρατηρούμε με έκπληξη ότι κανείς δεν είχε τη στοιχειώδη ευθιξία και αξιοπρέπεια να παραιτηθεί, όπως επίσης δεν υπήρξε ούτε ο αντίστοιχος προληπτικός έλεγχος, ούτε η ανάλογη απόδοση ευθυνών.

Στο πρόσφατο φιάσκο με τα δελτία, που έφερε στη μνήμη μας τον Άρη του Γράντα και τον Π.Α.Ο.Κ. του Γούμενου, η Π.Α.Ε. θεώρησε ότι η παραίτηση του γιατρού και του Σαραϊδάρη θα κατευνάσει τα πνεύματα και θα κάνει την ξεφτίλα να ξεχαστεί. Για εμάς το θέμα δεν έληξε και ζητάμε την παραίτηση όλων των εμπλεκομένων και φυσικά του γενικού αρχηγού, σαν ελάχιστο δείγμα συγγνώμης προς τον κόσμο του Π.Α.Ο.Κ.. Υποσχόμαστε ότι σε αντίστοιχη αβλεψία που θα δώσει δικαίωμα σε σωματεία κλεφτών να βγουν επικοινωνιακά πάνω από τον Π.Α.Ο.Κ., όλα τα στελέχη θα γνωρίσουν την οργή μας. Θεωρούμε φυσικά δεδομένο ότι κάτι τέτοιο δεν θα χρειαστεί, καθώς είναι αυτονόητο ότι δεν θα υπάρξει η παραμικρή αστοχία και αβλεψία στο μέλλον.

Με την έλευση ισχυρού μεγαλομετόχου, είναι γεγονός πως ο Π.Α.Ο.Κ. άλλαξε σελίδα, προόδευσε, και θέλουμε να συνεχίσει να προοδεύει. Ισχυρό μεγαλομέτοχο, λοιπόν, έχουμε. Αυτό που, δυστυχώς, εξακολουθούμε να μην έχουμε, είναι πρόεδρο που θα χαράσσει στρατηγική, θα συντονίζει, θα εποπτεύει και θα αξιολογεί καθημερινά και διά ζώσης όλα τα στελέχη του συλλόγου.

Διοίκηση αποκλειστικά μέσω skype και Instagram, ακόμη και στην εποχή της τηλεργασίας, δεν γίνεται. Δεν αρκεί μόνο η χρηματοδότηση, γιατί χωρίς έλεγχο τα λεφτά πέφτουν σε ένα τρύπιο βαρέλι. Οι ευθύνες για την κατάλληλη επιλογή στελεχών, για τον έλεγχο αυτών καθώς και για την απόδοση των ευθυνών, ανήκουν σε αυτούς που βάζουν τα λεφτά τους στο σύλλογο, δηλαδή στην οικογένεια Σαββίδη. Όπως πιστώνονται τα θετικά, έτσι χρεώνονται και τα αρνητικά.

Και μέσα σε όλα αυτά, είναι σε πλήρη λειτουργία ένας ιδιότυπος και ιδιαίτερα πεινασμένος περίγυρος που έχει σχηματιστεί γύρω από τα λεφτά του μεγαλομετόχου. Καταλαβαίνουμε πως οι καιροί είναι δύσκολοι οικονομικά για όλους, αλλά ποτέ δεν έβλαψε και λίγη αξιοπρέπεια. Κλίκες, μανατζαρέοι παντός τύπου, δημοσιογράφοι και «δημοσιογράφοι» που πότε σφάζονται για μία μπριζόλα και πότε συμμαχούν για την κοινή κονόμα, αποτυχημένοι πολιτικάντηδες και wanna-be πολιτικοί, μακροχρόνια άνεργοι, αποτυχημένοι επιχειρηματίες και επαγγελματίες και θρασύτατοι αρπακολατζήδες, όλοι αγωνίζονται ανάξια (και όχι επάξια), με πρόσχημα τον Π.Α.Ο.Κ., για μία θέση στο pay-roll.

Μην ξεχνάτε ότι η πόλη είναι μικρή, όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας και η Θύρα 4 γνωρίζει καλά το ρόλο και το παρελθόν του καθενός. Η ευθύνη γι' αυτό το θίασο παραμένει ευθύνη του μεγαλομετόχου, για τον απλούστατο λόγο ότι στα χρόνια που βρίσκεται στον Π.Α.Ο.Κ. θα έπρεπε να έχει ήδη καταλάβει ποιοι μπορούν να προσφέρουν στο σύλλογο και ποιοι δεν αγαπούν το ασπρόμαυρο, παρά μόνο το χρώμα του χρήματος.

Ως Θύρα 4, έχουμε εκφράσει πολλές φορές τη θέση μας για το γήπεδο του Π.Α.Ο.Κ.. Δεν θα επεκταθούμε αναλυτικά στην παρούσα ανακοίνωση, αλλά θα αφιερώσουμε στο θέμα το χρόνο και την έκταση που του αρμόζει. Απαιτούμε όμως, κι αυτό το λέμε και τώρα, από όλους τους εμπλεκομένους στο θέμα του γηπέδου, την απόλυτη σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Στο θέμα αυτό δεν θα συγχωρήσουμε ούτε ορθογραφικό λάθος. Ο έλεγχος από το Σύνδεσμο, που είναι θεματοφύλακας του Π.Α.Ο.Κ., όπως και όλοι οι Σύνδεσμοι, θα είναι ενδελεχής και συνεχής.

Κοιτώντας τη νέα χρονιά, ο δρόμος της επιτυχίας περνάει μέσα από τους διακριτούς ρόλους που πρέπει να υπάρχουν για να πετύχει μία ποδοσφαιρική ομάδα – εταιρεία. Η θέση του οπαδού είναι στο πέταλο (εντός και εκτός), η θέση του μεγαλομετόχου στη σουίτα, του προέδρου στα γραφεία, του τεχνικού διευθυντή στο γραφείο του, του προπονητή στα αποδυτήρια και των αθλητών στο χορτάρι. Ας είναι η χρονιά που έρχεται η πρώτη φορά που δεν υπάρχει παρεμβατικότητα εκεί που δεν πρέπει και οι ρόλοι θα τηρηθούν. Ας είναι η χρονιά που έρχεται η αρχή ενός νέου κύκλου ακόμη μεγαλύτερων επιτυχιών για το σύλλογο.

Από την φτώχεια ως τα πλούτη, από τις ήττες στις νίκες, από τους τίτλους ως τους αποκλεισμούς, από το Συντριβάνι ως την Τούμπα που χτίσαν με τα χέρια τους, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα αυτοί που παραμένουν πιστά και ανιδιοτελώς δίπλα στην ιδέα του μεγάλου Π.Α.Ο.Κ. . Με αυτούς και ως αυτοί πορευόμαστε.

Μετά τιμής,
Σ.Φ. Π.Α.Ο.Κ. ΘΥΡΑ 4

Διαβάστε ακόμη...