Decade All Stars 2010-20: Attacking Midfielder

Ώρα να καλύψουμε μία από τις πιο κομβικές θέσεις της 11άδας. Ώρα να βρούμε το 10άρι των Decade All Stars μέσω της ψηφοφορίας του paokfc.gr.
Decade All Stars 2010-20: Attacking Midfielder



Δύο εμβληματικοί παίκτες, με τριψήφιο αριθμό συμμετοχών που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στην ομάδα κι ένας Αργεντίνος αρτίστας από αυτούς που όλοι (και κυρίως οι προπονητές) αναρωτιούνται ποια είναι ακριβώς η θέση τους.

Πέλκας , Ίβιτς ή Περέιρα; Η απόφαση δική σας!

 

Δημήτρης Πέλκας

 

 

Ένα από τα πλέον ιδιαίτερα story της τελευταίας δεκαετίας. Εμφανίστηκε μικρός, πολύ μικρός και παραλίγο να εξαφανιστεί γρήγορα. Έφυγε προκειμένου ν'ανακτήσει τις δυνάμεις του κι όταν επέστρεψε ήταν άλλος άνθρωπος κι άλλος ποδοσφαιριστής.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Πέλκα που μετά τους δανεισμούς του σε Καλαμαριά, Σετούμπαλ, πάτησε πόδι και δεν κοίταξε ποτέ πίσω.

Πλέον είναι ένα βήμα από τις 200 συμμετοχές, όντας βασικό γρανάζι του Δικεφάλου τις τελευταίες πέντε σεζόν, στις οποίες έχει πανηγυρίσει και τέσσερις τίτλους.

Ο Δημήτρης Πέλκας , εκ των αρχηγών πλέον του Δικεφάλου και διεθνής με την Εθνική Ελλάδας, μετράει 191 συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ, 42 γκολ και 32 ασίστ κι αποτελεί παράδειγμα για όλη τη νέα γενιά παικτών που θέλουν να μπουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

 

Βλάνταν Ίβιτς

 

 

Ήρθε στην ομάδα στη δύση της καριέρας του και μέσα σε τέσσερις σεζόν κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο πετυχημένους ξένους του Δικεφάλου. Ο Βλάνταν Ίβιτς άφησε το καλοκαίρι του 2008 τον Άρη, εντάχθηκε στον ΠΑΟΚ κι έγινε το βασικό 10άρι της ομάδας μέχρι τον Ιούλιο του 2012.

Έπαιξε σε 133 παιχνίδια, σκόραρε 24 γκολ και έδωσε άλλες 13 ασίστ, ενώ μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση έγινε προπονητής στο PAOK Academy, πανηγύρισε τίτλους, ενώ κάθισε και στο τιμόνι της πρώτης ομάδας, την οποία οδήγησε στην επιστροφή της στους τίτλους, με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το 2017.

 

Φακούντο Περέιρα

 

Αγωνίστηκε στην ομάδα για μία σεζόν και ένα εξάμηνο. Ένας ταλαντούχος Αργεντίνος με εξαιρετική τεχνική που προκαλούσε θαυμασμό με τα κατορθώματά του στο κοινό. Στο πέρασμά του από τον Δικέφαλο κατάφερε να προσφέρει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά highlights της δεκαετίας.

Έπιαξε σε 58 αγώνες, σκόραρε 18 φορές, ενώ έδωσε και άλλες οκτώ ασίστ. Παραχωρήθηκε δανεικός σε αρκετές ομάδες και αποχώρησε ως ελεύθερος το 2017.

 

Ποιος από τους τρεις θεωρείτε πως είναι το καλύτερο 10άρι της δεκαετίας; Ψηφίστε μέσω paokfc.gr!

Διαβάστε ακόμη...