Facts & Figures για το ΟΦΗ-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον ΟΦΗ στο Θεόδωρος Βαρδινογιάννης.
Facts & Figures για το ΟΦΗ-ΠΑΟΚ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του παιχνίδιού, αλλά και την παράδοση κόντρα στους Κρητικούς λίγες ώρες πριν τη σέντρα.

#1η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδας μετά τον περσινό τελικό και την κατάκτηση του τροπαίου απέναντι στην ΑΕΚ. Από τότε έχουν περάσει 241 ημέρες, χεδόν οκτώ μήνες από εκείνη την αξέχαστη βραδιά.

#Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ στην πρεμιέρα του στον φετινό θεσμό και αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που το ζευγάρι θα τεθεί αντιμέτωπο για το Κύπελλο Ελλάδος. Στις προηγούμενες τρεις φορές η πρόκριση ήταν για τον Δικέφαλο.

#Η πρώτη τους συνάντηση ήταν στις 26 Αυγούστου 1990 για την φάση των ομίλων και τότε ήταν πάλι το πρώτο ματς στον θεσμό για τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος επικράτησε με 2-1 και ακολούθησαν η εντος έδρας νίκη (4-1) με τον Μακεδονικό (4-1) τρεις μέρες μετά και στην Καλαμάτα με 2-1 στις 2 Σεπτεμβρίου 1990.

#Την σεζόν 2002-03 ο ΠΑΟΚ πέρασε με δύο ισοπαλίες το εμπόδιο του ΟΦΗ, με 0-0 στις 19 Δεκεμβρίου 2002 στην Τούμπα και με 1-1 στην Κρήτη, όπου στις 8 Ιανουαρίου 2003 ο Σοάρες άνοιξε το σκορ στο 23ο λεπτό και ο Σαλπιγγίδης στο 61ο έδωσε την πρόκριση στον Δικέφαλο. Αυτές οι αναμετρήσεις ήταν για τους «16» του θεσμού, όπως και τώρα, ενώ στο τέλος ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος.

#Η αμέσως προηγούμενη κόντρα τους ήταν στις 28 Οκτωβρίου 2009 και ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 στην Κρήτη σε μονό νοκ άουτ ματς με γκολ του Θανάση Παπάζογλου.

Διαβάστε ακόμη...