Μεγάλη εμφάνιση, άδικη ήττα για τον ΠΑΟΚ

Το ποδόσφαιρο είναι ένα γοητευτικό, αλλά όχι δίκαιο άθλημα.
Μεγάλη εμφάνιση, άδικη ήττα για τον ΠΑΟΚ

Δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Και όσο πιο νωρίς το συνειδητοποιήσεις αυτό τόσο πιο προετοιμασμένος είσαι για ό,τι σε περιμένει. Οι παίκτες της Κ17 του ΠΑΟΚ το έμαθαν με τον πιο σκληρό τρόπο. Ηταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, πίεσαν τον Ολυμπιακό, δημιούργησαν τεράστιες ευκαιρίες για να πάρουν μια δικαιότατη νίκη, είχαν δοκάρι δύο λεπτά πριν την εκπνοή της παράτασης, ωστόσο η τύχη επέμενε να τους γυρνά πεισματικά την πλάτη. Η μπάλα δεν έλεγε να μπει μέσα με τίποτα. Ένα ματς που θα έπρεπε να τελειώσει με άνετη επικράτηση του ΠΑΟΚ πήγε στα πέναλτι κι εκεί πάλι ο Δικέφαλος ήταν αυτός που στάθηκε άτυχος. Ο μοναδικός που αστόχησε ήταν ο Συράκος κι ο Ολυμπιακός πήρε μια ανέλπιστη πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος.

Γι' αυτά τα παιδιά, όμως, δεν αξίζει στενοχώρια. Η πίκρα της ήττας είναι ανυπόφορη, μα σε αυτές τις ηλικίες το σημαντικότερο είναι η σωστή εκμάθηση του ποδοσφαίρου. Σε λίγα χρόνια ελάχιστοι θα θυμούνται ποιος πήρε το Final Four. Το πραγματικό στοίχημα είναι η προώθηση και καθιέρωση όσο το δυνατόν περισσότερων παικτών στην πρώτη ομάδα. Δίχως αυτό να σημαίνει πως σε μια τέτοια διοργάνωση αδιαφορείς για τον τίτλο.

Ο ΠΑΟΚ έκανε ό,τι έπρεπε και τα χαλούσε όλα στην τελική προσπάθεια. Προηγήθηκε στο 29' με πολύ ωραία κεφαλιά του Πούφλη έπειτα από γύρισμα του Παντεκίδη, αλλά δέχτηκε την ισοφάριση σε μια ανύποπτη φάση στο χειρότερο χρονικά σημείο. Στο 45' ο Νικολάου βρήκε τη μπάλα με τον μηρό μετά από φάουλ του Παπουζίδη και ισοφάρισε σε 1-1.

Ο υπόλοιπος αγώνας ανήκε στον ΠΑΟΚ. Μετρήστε κλασικές ευκαιρίες. Στο 55' ο Κατσιμήτρος αποκρούει πλασέ του Δημητριάδη. Στο 64΄ο Παναγιωτίδης μπαίνει στην περιοχή με ατομική προσπάθεια, κάνει το γύρισμα πάνω στη γραμμή κι ο Κώστας με τον Πούφλη δεν προλαβαίνουν απλώς να τη... φυσήξουν στα δίχτυα.

Στο 83' ο Κατσιμήτρος σώζει και πάλι τον Ολυμπιακό σε σουτ του αφύλακτου Κώστα. Στις καθυστερήσεις ο Κούστα περνά και τον τερματοφύλακα, γυρίζει, αλλά ο Πατράλης αστοχεί σε κενή εστία. Στο 99' πάλι ο Κούστα κάνει το σουτ κι ο Κατσιμήτρος αποκρούει. Στο 118' ο Κούστα σουτάρει και η μπάλα σταματά στο οριζόντιο δοκάρι. Ε, τι άλλο να γίνει; Στα πέναλτι ευστόχησαν οι Κώστα, Παναγιωτίδης, Πατράλης, Τοπαλίδης κι αστόχησε ο Συράκος.

Ολυμπιακός: Κατσιμήτρος, Νικολάου, Μακροστέργιος, Πεχλιβανίδης, Τόλι, Λάμπρου (Ράνξχα 120′), Παπανικολάου, Χατζάρας, Παπουτζίδης (Γιαννόπουλος 82′), Μανθάτης (Κιρτζιαλίδης 78′), Μεζίνί (65′ Αράπης) Παναγιωτίδης

ΠΑΟΚ (Θεοδωρίδης): Κουτογλίδης, Κασαπίδης (Τοπαλίδης 85′), Χατζηδίμπας, Δοδοντσάκης, Παντεκίδης (108′ Καρολίδης), Πατράλης, Παναγιωτίδης, Κώστας, Πούφλης (71' Κούστα), Δημητριάδης (62' Κάκκο), Συράκος.

Διαβάστε ακόμη...