Νέο πρωτάθλημα, νέα σεζόν για την Κ15

Πλήρης αναδιαμόρφωση τoυ πρωταθλήματος Super League Κ15 για την σεζόν 2023-24 με 15 ομάδες σε ένα σύστημα τριών φάσεων, που θα δώσει περισσότερα παιχνίδια και μεγαλύτερο ανταγωνισμό.
Νέο πρωτάθλημα, νέα σεζόν για την Κ15

Αρχίζει στις 14-15 Οκτωβρίου με τον ΠΑΟΚ, νυν πρωταθλητή της κατηγορίας, να φιλοξενεί τη Λαμία (14.10, 15:00). Συμμετέχουν οι 12 από τις 14 ΠΑΕ της Super League 1, ο Πανιώνιος και για πρώτη φορά ο Μακεδονικός και η Παναχαϊκή.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τρεις φάσεις. Στην Α' Φάση οι ομάδες χωρίζονται σε δύο ομίλους (Α' και Β') με γεωγραφικά κριτήρια. Στον Α' όμιλο συμμετέχουν η ΑΕΚ, ο Αστέρας, ο Ατρόμητος, ο Ολυμπιακός, ο ΟΦΗ, ο Παναθηναϊκός, η Παναχαϊκή και ο Πανιώνιος. Στον Β' όμιλο ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί αντιμέτωπος με την Άρη, τον Βόλο, τον Μακεδονικό, τον Πανσερραϊκό, τον ΠΑΣ Γιάννινα και την Λαμία.

Στην Β' Φάση όλες οι ομάδες χωρίζονται σε τέσσερις (Γ', Δ', Ε', ΣΤ΄) με βάση τον τελικό βαθμολογικό πίνακα στους ομίλους Α' και Β'. Η Γ' Φάση είναι το Final Four, από την οποία θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής.

Αναλυτικά, στην Α' Φάση θα διεξαχθούν δύο γύροι σε κάθε όμιλο, όπου θα παίξουν όλοι με όλους, εντός κι εκτός έδρας. Στη 2η Φάση, στον Γ' όμιλο θα τοποθετηθούν οι τέσσερις πρώτες ομάδες του Α' ομίλου (θέσεις 1 έως 4) και στον Δ' όμιλο οι υπόλοιπες ομάδες (θέσεις 5 έως 8). Αντίστοιχα, στον Ε' όμιλο θα τοποθετηθούν οι τέσσερις πρώτες ομάδες του Β' ομίλου (θέσεις 1 έως 4) και στον ΣΤ' όμιλο οι υπόλοιπες ομάδες (θέσεις 5 έως 7). Θα διεξαχθούν δύο γύροι σε κάθε όμιλο (εντός κι εκτός έδρας ματς) και μετά την ολοκλήρωσή τους, οι ομάδες που κατέλαβαν την πρώτη θέση στον Γ' και στον Ε' όμιλο, θα προκριθούν απευθείας στο Final Four. Για τις άλλες δύο θέσεις της τελικής φάσης, θα διεξαχθούν μονοί αγώνες μπαράζ ως εξής:

Γ2-Δ1 (1)

Γ3-Γ4 (2)

Ε2-Στ1 (3)

Ε3-Ε4 (4)

Νικητής 1-Νικητής 2 (5)

Νικητής 3-Νικητής 4 (6)

Το προφίλ της Κ15

Η φετινή Κ15 του ΠΑΟΚ είναι παιδιά γεννημένα το 2009, παιδιά που στην πλειονότητά τους εκπαιδεύονται πολλά χρόνια στον ΠΑΟΚ. Αυτή τη σεζόν δε, έχουμε επτά προσθήκες. Ο Νικόλαος Τελίδης έρχεται από τον ΠΑΟΔ, ο Ελευθέριος Κοντεκάς από την ακαδημία Calcetto FC, ο Χρήστος Δεμίρης από την Pro Soccer Academy, ο Κωνσταντίνος Μίσχος από την Χαλκίδα και την Ερμήλιος Soccer Club, ο Aurelio Sefa από τον Αστέρα Μεσολογγίου, ο Ιωάννης Τοπαλίδης από την Κατερίνη FC και ο Δημήτρης Μηντής από τον Ποσειδώνα Ηγουμενίτσας. Την Κ15 για την σεζόν 2023-24 απαρτίζουν οι:

Τερματοφύλακες: Γεώργιος Νικολαϊδης, Ελευθέριος Μανασίδης

Αμυντικοί: Ιορδάνης Χατσίδης, Αθανάσιος Φιλιππιάδης, Κωνσταντίνος Σούβλατζης, Λεόν Σνάουτσνερ, Θεόδωρος Καλπάκης, Νικόλαος Τελίδης, Λάζαρος Δημητρακόπουλος, Άγγελος Μπάσδας

Μέσοι: Μάριος Ματέρα, Ελευθέριος Κοντεκάς, Χρήστος Δεμίρης, Γρηγόριος-Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος Μίσχος, Χριστόφορος Λαζαρίδης, Ιωάννης Γκέρσος, Aurelio Sefa, Παναγιώτης Μανγκανιέλλο

Επιθετικοί: Νικόλαος Χαλδέζος, Ιωάννης Ανδρονούδης, Ιωάννης Τοπαλίδης, Φώτιος-Γεώργιος Μεταξάς, Δημήτριος Μηντής, Αναστάσιος Γκαβανούδης

Προπονητής: Σάββας Κωνσταντινίδης

Βοηθός προπονητή: Κοσμάς Βακουφάρης

Γυμναστής: Πασχάλης Έλκας

Προπονητής τερματοφυλάκων: Νικόλαος Μπογδάνος

Ανάλυση video: Ιωάννης Βλάχος

Γιατρός: Ηρακλής Γιάνναρος

Φυσικοθεραπευτής: Μιχαήλ Κωστίδης

Φροντιστής: Σταύρος Σαχινίδης

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...