Πρεμιέρα για το πρωτάθλημα της Κ17

Με την διάθεση και την αδημονία που ξυπνά καθετί καινούριο και την ακόρεστη δίψα για αγωνιστική δράση, η νέα Κ17 του ΠΑΟΚ κάνει πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της Super League το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, αντιμετωπίζοντας τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.
Πρεμιέρα για το πρωτάθλημα της Κ17

Η Super League διαμόρφωσε έναν νέο εντελώς διαφορετικό τρόπο διεξαγωγής στο πρωτάθλημα της- κατά την ταπεινή μας γνώμη – ωραιότερης κατηγορίας του αναπτυξιακού ποδοσφαίρου, ικανοποιώντας σε μεγάλο βαθμό πάγια αιτήματα χρόνων.

Η νέα διαδικασία, αν μη τι άλλο, διατηρεί ζωντανό το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία αγωνιστική, ενώ το δεδομένο είναι πως δίνει χώρο για περισσότερα παιχνίδια και σαφώς μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα.Εξασφαλίζονται, λοιπόν, κατά το ελάχιστο 24 αγώνες, δίνονται περιθώρια διεκδίκησης πρόκρισης στην τελική φάση σε περισσότερες ομάδες και «σπάνε» τα στενά γεωγραφικά κριτήρια , δίχως αυτό να σημαίνει ωστόσο ότι οι ομάδες επιβαρύνονται με πολλές μετακινήσεις.

Το προφίλ της Κ17Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, που κατέχει τον τίτλο στην κατηγορία, συμμετέχει στο πρωτάθλημα με μια νέα ομάδα, τους γεννημένους το 2006, οι οποίοι αποτελούσαν την Κ16 την σεζόν 2021-22 και με το ίδιο ακριβώς τεχνικό επιτελείο. Κάποια από τα παιδιά αυτά συμμετείχαν και στην περσινή Κ17 (άρα στέφθηκαν πρωταθλητές), ενώ ήδη ανήκουν και στο ρόστερ της Κ19.

Αναλόγως – το PAOK Academy εργαζόταν ανέκαθεν με προσήλωση πάνω στο project των μικρότερων ποδοσφαιριστών σε μεγαλύτερες ηλικιακές κατηγορίες – στην φετινή Κ17 ανήκουν και παιδιά γεννημένα το 2007 (αυτά που ανήκαν στην περσινή Κ15).Όσον αφορά στο πρόγραμμα αγώνων, μετά το ματς στο Αγρίνιο ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Αρη, στη συνέχεια τον ΠΑΣ Γιάννινα, ακολουθεί έξοδος στα Γιάννενα και τέλος εντός έδρας αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό κι εκτός με τον Άρη, οπότε ολοκληρώνεται η α' φάση του πρωταθλήματος.

Την Κ17 της σεζόν 2022-23, λοιπόν, αποτελούν οι:

Τερματοφύλακες: Αναστάσιος Σεβαστίδης, Βασίλειος Τσιντσόλης, Ευάγγελος Κατσαρός, Ευστάθιος Μπελερής

Αμυντικοί: Γεώργιος Κούπενος, Τρύφων Καλιόγλου, Γεώργιος Τέλος, Γεώργιος Κοσίδης, Κωνσταντίνος Βυρσωκινός, Κωνσταντίνος Πολυκράτης, Ευστάθιος Πανικίδης, Παναγιώτης Τσίτσκας, Παύλος Τσιότας, Αλκιβιάδης Αβράμπος, Κωνσταντίνος Αρβανίτης

Μέσοι: Maksymilian Sznaucner, Κωνσταντίνος Χατζηγαβριήλ, Μάριος Καλαϊτσίδης, Λοϊζος Παπαδημητρίου, Γεώργιος Καραμπέρης, Βασίλειος Παπαγεωργίου, Γεώργιος Σαπάνης, Κωνσταντίνος Καραϊωάννου, Αντόνιο Ζούμπι

Επιθετικοί: Στέφανος Τζίμας, Ιορδάνης Κεσίδης, Γρηγόριος Πολιτάκης, Δημήτριος Χατσίδης, Μάριος Μυλωνάς, Γεώργιος Μπάκας, Εμμανουύλ Τσομπάνης, Αθανάσιος Ζιώγας, Κωνσταντίνος Βρύζας.

Το τεχνικό teamTeam manager: Σταύρος ΣαράφηςΠροπονητής: Πέτρος Τσιαπακίδης

Βοηθός προπονητή: Ebenezer HaganΓυμναστής: Mert Isbilir

Προπονητής τερματοφυλάκων: Δημήτριος ΚρυωνάςΑνάλυση video: Αλέξανδρος Θεοδωρίδης

Γιατρός: Ηρακλής ΓιάνναροςΦυσικοθεραπευτής: Γεώργιος Γκάγκαλης, Γεώργιος ΓιαννίκοςΦροντιστής: Ιωάννης Κλάγκας

Ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος

Η α΄ φάση του πρωταθλήματος αρχίζει στις 10 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται τον Νοέμβριο με την συμμετοχή 16 ομάδων, οι οποίες μοιράστηκαν σε τέσσερις ομίλους. Εξι αγώνες, λοιπόν, τρεις εντός, τρεις εκτός έδρας.

Οι όμιλοι έχουν ως εξής:Α ΄ όμιλος: ΟΦΗ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Απόλλων ΣμύρνηςΒ΄ όμιλος: Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Ιωνικός, ΠανιώνιοςΓ΄ όμιλος: Βόλος, Λαμία, Λεβαδειακός, ΑΕΚΔ΄ όμιλος: ΠΑΟΚ, Άρης, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικός

Η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί με νοκ άουτ παιχνίδια ανάμεσα στις τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου. Θα διεξαχθούν διπλοί ημιτελικοί και ο τελικός θα αναδείξει την ομάδα που θα εξασφαλίζει την συμμετοχή της στο Final Four.Στην β' φάση του πρωταθλήματος θα προστεθεί η ΑΕΛ, οπότε θα δημιουργηθούν δύο όμιλοι και θα διεξαχθούν 18 αγωνιστικές.

Στον βόρειο όμιλο θα συμμετέχουν οι: ΠΑΟΚ, Άρης, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικός, Βόλος, Λαμία, ΑΕΛ που θα αναμετρηθούν σε τρεις γύρους των έξι αγωνιστικών.Στον νότιο όμιλο θα συμμετέχουν οι: ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης, Ιωνικός, Απόλλων Σμύρνης, ΟΦΗ, Λεβαδειακός, Πανιώνιος, οι οποίοι θα αναμετρηθούν σε δύο γύρους των εννιά αγωνιστικών.Τι ακολουθεί; Οι πρώτες των δύο ομίλων προκρίνονται απευθείας στο Final Four. H τρίτη ομάδα της τελικής φάσης είναι αυτή που κέρδισε την α' φάση. Οπότε αναζητείται άλλη μία. Αυτό το εισιτήριο θα διεκδικήσουν σε αγώνες νοκ άουτ οι:

2ος νότιου ομίλου – 4ος νότιου ομίλου
2ος βόρειου ομίλου – 3ος νότιου ομίλου

Τα συγκεκριμένα μονά νοκ άουτ θα γίνουν στην έδρα του «ισχυρού», δηλαδή του δεύτερου από κάθε όμιλο.Όλα αυτά σημαίνουν, βέβαια, ότι η ομάδα που θα έχει εξασφαλίσει συμμετοχή στο Final Four από την α΄ φάση, ουσιαστικά μετέχει στην β΄ φάση εκτός συναγωνισμού και δίνει χώρο σε μία ακόμα ομάδα να διεκδικήσει την συμμετοχή της στην τελική φάση.

Δηλαδή αν η ίδια ομάδα εξασφαλίζει πρόκριση από την α΄ φάση και είναι πρώτη και στη β΄ φάση στον όμιλό της, τότε την απευθείας πρόκριση στο Final Four θα πάρει o δεύτερος της βαθμολογίας, ενώ στα play off θα συμμετάσχει ο τρίτος.

Διαβάστε ακόμη...