Πίκρα για τον τρόπο, περηφάνια για τα παιδιά

Οι αξίες και το ήθος, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε αναπτυξιακό ποδόσφαιρο, είναι αδιαπραγμάτευτες.
Πίκρα για τον τρόπο, περηφάνια για τα παιδιά

Στεκόμαστε σ' αυτό και μόνο, στη χαρά του ό,τι ζήσαμε έναν συγκλονιστικό τελικό, στην σιγουριά ότι κι αυτή η γενιά του PAOK Academy έχει υψηλές προοπτικές. Αν και δεν μπορούμε προφανώς να κρύψουμε την πίκρα για τον τρόπο με τον οποίο η Κ15 έχασε το πρωτάθλημα.

Τα πέναλτι είναι σαφώς μια ψυχοφθόρα διαδικασία και δη όταν αφορά παιδιά. Ψυχοφθόρος φυσικά, ήταν κι ο τρόπος που αυτός ο τελικός οδηγήθηκε στα πέναλτι, καθώς δίχως αμφιβολία το πέναλτι από το οποίο προήλθε το γκολ της ισοφάρισης του Ολυμπιακού, είναι ανύπαρκτο. Μέχρι εδώ. Δεν θα ασχοληθούμε περαιτέρω. Δεν αξίζει άλλωστε, για την προσπάθεια όλων των παιδιών, σε έναν από τους ωραιότερους τελικούς που έχουμε δει σ' αυτή την ηλικιακή κατηγορία.

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 5-4 στα πέναλτι από τον Ολυμπιακό. Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 12′, ισοφάρισε στο 52′, έκανε το 2-1 στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων κ κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο πέρασε από την απόλυτη ευτυχία στην αντίπερα όχθη, όταν ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού.

Στα του αγώνα, το άγχος ήταν διάχυτο στο πρώτο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να δυσκολεύεται να κερδίσει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ήταν δυνατό το ματς με μονομαχίες και λάθη, δυστυχώς τα περισσότερα από την πλευρά του ΠΑΟΚ. Από ένα τέτοιο λάθος στην αμυντική του λειτουργία προέκυψε και το γκολ του Ολυμπιακού, στο 12′, το οποίο και χώριζε τις δύο ομάδες στο ημίχρονο. Σε γενικές γραμμές ωστόσο, ο Ολυμπιακός δεν είχε δα τις κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο 40λεπτο.Η επανάληψη ήταν ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε ορμητικά, είχε την πλήρη κατοχή, κυκλοφόρησε τη μπάλα, πλαγιοκοπούσε. Η ισοφάριση δεν άργησε να έρθει. Στο 51′ ο Τσίτσιλας μπαίνει από δεξιά σεντράρει, η μπάλα βρίσκει χέρι αμυντικού. Το πέναλτι είναι καθαρό, ο Τσιότας εκτελεί και φέρνει το παιχνίδι στα ίσια. Ακολούθησαν κλασικές ευκαιρίες, στο 55′ με τον Πάνο, στο 67′ με τον Ελευθεριάδη, στο 69′ με τον Πάνο και πάλι. Ο Δικέφαλος συνέχισε με ορμή, το πίστεψε και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με ωραίο μπάσιμο από δεξιά ο Τσίτσιλας σεντράρει για τον Καρακώστα κι αυτός με σουτ γύρισε τον τελικό. Τόσο κοντά και τόσο μακρυά, όμως, από την κούπα. Ενα λεπτό μετά, ο Ολυμπιακός κερδίζει το πέναλτι, ισοφαρίζει.

Πέναλτι, λοιπόν. Ο Μπελερής αποκρούει το πέμπτο πέναλτι, αλλά στη συνέχεια οι Καρακώστας και Δριγκάκης δεν τα καταφέρνουν. Η ...σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Συνεχίζουμε... Με πίστη, προσήλωση, συνέπεια και ήθος.Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Μπελερής, Τσιότας, Βυρσωκινός, Κοσίδης, Μύθου (76′ Δριγκάκης), Ελευθεριάδης, Τσίτσιλας (83′ Ρωμανίδης), Πάνος, Θεοφίλου (41′ Σιδηρόπουλος), Τουρσουνίδης (73′ Καρακώστας), Ντούνγκα

Διαβάστε ακόμη...