Πανάξια Πρωταθλήτρια η Κ17!!!

Η Κ17 του ΠΑΟΚ ανακηρύχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας, καθώς επικράτησε στα πέναλτι του Ολυμπιακού! 3-3 ο κανονικός αγώνας και η παράταση!
Πανάξια Πρωταθλήτρια η Κ17!!!

Για τους εαυτούς τους, τα όνειρα και τους κόπους τους. Για τις οικογένειες και τους προπονητές τους. Για τα 453 παιδιά που συμμετείχαν σ΄ αυτό το πρωτάθλημα. Για όλα τα άγχη και τις αβεβαιότητες στις αμέτρητες ώρες μακριά από τα γήπεδα. Για όλα όσα παλεύουν να πετύχουν...

Αξιζε κάθε λεπτό αυτός ο τελικός. Ανήκει σ' αυτά τα παιδιά κάθε έκφραση υπέρμετρης χαράς, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, απέναντι σε έναν άξιο αντίπαλο.

Η Κ17 των Αποστόλη Παπαβασιλείου και Δημήτρη Ταξίδη είναι πρωταθλήτρια Ελλάδας για αυτή την πρωτόγνωρη σεζόν. Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής και στην Κ17, όπως και στην Κ19. Κέρδισε 6-5 στα πέναλτι τον Ολυμπιακό, έπειτα από ένα ασύλληπτο ματς που έληξε 3-3.

Τολμούμε να πούμε ότι ο τελικός της Κ17 ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό είναι το ωραιότερο παιχνίδι που έχουμε ζήσει στις αναπτυξιακές ηλικίες. Από κάθε άποψη.

Για τα έξι γκολ και τα 16 πέναλτι, για τις πολλές φάσεις, για το παθιασμένο, τεχνικά άρτιο συνδυαστικό ποδόσφαιρο που παρακολουθήσαμε, μα κυρίως για το ήθος όλων των παιδιών.

Έξι γκολ και αμέτρητες ευκαιρίες

Αργησε να βρει ρυθμό ο ΠΑΟΚ. Δεδομένου άλλωστε, ότι ο Ολυμπιακός κατάφερε με ωραία προσπάθεια να προηγηθεί στο 8', με το γκολ του Σταμούλη, χρειάστηκε κάποιος χρόνος για να εξισορροπηθεί το παιχνίδι.

Χρόνος, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Ολυμπιακός ήταν πιο απειλητικός και μάλιστα λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 14΄. Η ισορροπία επήλθε, ωστόσο, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Κωνσταντέλια να βρίσκει με εντυπωσιακή ασίστ τον Κούτσια και τον φορ του ΠΑΟΚ να εκτελεί εξίσου υπέροχα.

Στο β' ημίχρονο ο ρυθμός έγινε καταιγιστικός. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν και πάλι κεφάλι με τον Σταμούλη στο 47', με τον Κεδίκογλου όμως να απαντά άμεσα για τον ΠΑΟΚ στο 50', πιάνοντας την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, έπειτα από το κόρνερ του Κωνσταντέλια.

2-2, λοιπόν, κι έρχεται πάλι ο Κούτσιας στο 72΄να εκτελέσει εύστοχα το πέναλτι, που κέρδισε ο Σμυρλής. Ανατροπή για τον Δικέφαλο, ωστόσο ο Ολυμπιακός στέλνει το ματς στην παράταση με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κασέμι στο 75'.

Πάθος μέχρι το τελευταίο λεπτό

Αξιοσημείωτο είναι ότι στις καθυστερήσεις καταγράψαμε τέσσερις ευκαιρίες, ότι ακόμα και στην παράταση τα παιδιά και των δύο ομάδων έδειξαν τις ίδιες αντοχές, το ίδιο πάθος. Το σκορ δεν άλλαξε, ωστόσο και ο τίτλος κρίθηκε στα πέναλτι. Χρειάστηκαν 16 πέναλτι για να στεφθεί πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ.

Για τον Δικέφαλο την μπάλα που «έκαιγε» κλήθηκαν να στείλουν στα δίχτυα οι Τασιούρας, Σπυράκος, Κούτσιας, Κουλιεράκης, Μανωλιούδης, Τσίκος, Σινανάι, Μπάμπουρας, ενώ ο Μοναστηρλής απέκρουσε ένα πέναλτι. Τελικό σκορ 6-5 στα πέναλτι, 3-3 στην κανονική διάρκεια του αγώνα.

H σύνθεση του ΠΑΟΚ: Μοναστηρλής, Κιτσάκης (99' Κουλιεράκης), Μανωλιούδης, Σινανάι, Τασιούρας, Τσίκος, Κουτεντάκης (105' Ρουμιάντσεβ), Κωνσταντέλιας (86΄Σπυράκος), Κεδίκογλου (61΄Κουλούρης), Κούτσιας, Σμυρλής (80' Μπάμπουρας)

Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Γραμματικάκης, Λιοφάγος, Δούμας, Κατσογιάννης, Φρέρης, Πάστρας (64' Κασέμι), Λιάτσος (105' Σπυριδάκης), Καράκουτης (64' Παπαδάκος), Κίτσος (84' Συρμής), Σταμούλης (102' Ποιμενίδης)

 

Διαβάστε ακόμη...