16 του ΠΑΟΚ στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα

Εξοντωτικοί, μα ταυτόχρονα ευχάριστοι και δημιουργικοί είναι οι αγωνιστικοί ρυθμοί για τους «μεγάλους» των Τμημάτων Υποδομής του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μισό του Μαΐου.
16 του ΠΑΟΚ στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα

 Το πρωτάθλημα της Super League για την Κ17 ολοκληρώνεται στις 20 Μαΐου με τον τελικό του Final Four, ωστόσο οκτώ βασικά στελέχη του ΠΑΟΚ αναχωρούν αμέσως μετά, στις 21 Μαΐου για την Πράγα, όπου θα διεξαχθεί το παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα.

Βλέπετε, οι νεαροί ποδοσφαιριστές είναι πρώτα απ' όλα μαθητές και ως μέλη της ομάδας του Αριστοτελείου Κολεγίου Θεσσαλονίκης, εφόσον κέρδισαν το πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα, θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί από τις 21 έως τις 28 Μαϊου στην πρωτεύουσα της Τσεχίας.

Οι ποδοσφαιριστές της Κ17 του ΠΑΟΚ, που είναι μέλη αυτής της ομάδας είναι οι Ευάγγελος Συλλέκτης, Σεραφείμ Μανιώτης, Αχιλλέας Σαλαμούρας, Θεοχάρης Τσιγγάρας, Μάριος Τσαούσης, Νικόλαος Χατζής, Γεώργιος Βρακάς και Αντώνιος Γαϊτανίδης. Οκτώ παιδιά της Κ17, λοιπόν, συν άλλα οκτώ, που ανήκουν στην Κ20 του ΠΑΟΚ και είναι οι Κωνσταντίνος Δημητρίου, Μελέτιος Μίσκοβιτς, Ξενοφών Οικονομόπουλος, Αναστάσιος Μελετίδης, Κωνσταντίνος Χατζηδίμπας, Ζήσης Χατζηστραβός, Χρήστος Παπαδόπουλος και Σωκράτης Αηδονίδης.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι με την πανελλήνια νίκη, οι μαθητές έχουν ήδη εξασφαλίσει ένα ποσοστό 20% για την είσοδό τους στα ΤΕΦΦΑ κι ένα 10% για οποιαδήποτε άλλη σχολή επιθυμούν. Στην περίπτωση δε, που καταφέρουν να πλασαριστούν στην πρώτη τριάδα του παγκοσμίου σχολικού πρωταθλήματος, θα μπορούν να εισαχθούν άνευ εξετάσεων στα ΤΕΦΑΑ ή να διαθέτουν το 22% της μοριοδότησης για οποιαδήποτε σχολή.

Οι χώρες που θα συμμετάσχουν στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα είναι οι: Ελλάδα, Αρμενία, Αυστρία, Βέλγιο, Βραζιλία, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Δανία, Αγγλία, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Γουατεμάλα, Ουγγαρία, Χιλή, Κίνα, Ταϊπέι, Λουξεμβούργο, Ινδία, Νέα Ζηλανδία, Κατάρ, Σλοβακία, Σλοβενία, Τουρκία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία, το Κατάρ, τη Σλοβενία, τη Φιλανδία και το Βέλγιο για τον Δ΄ όμιλο.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...