«Ο ΠΑΟΚ είναι κάτι παραπάνω από μπάλα»

Η «τρελή» ιστορία του Ολλανδού Έλμαρ που πριν από 15 χρόνια «ερωτεύτηκε» τον Δικέφαλο σε μια βραδιά και έγινε φανατικός οπαδός του.
«Ο ΠΑΟΚ είναι κάτι παραπάνω από μπάλα»

Είναι από εκείνες τις ιστορίες που κάποιος δύσκολα μπορεί να τις πιστέψει ή να τις κατανοήσει. Εκτός αν είναι οπαδός του ΠΑΟΚ. Μια τέτοια ιστορία λοιπόν παρουσιάζει σήμερα το metrosport.gr. Όλα αρχίζουν από τις 6 Δεκεμβρίου του 2001. Ο Έλμαρ, πηγαίνει με έναν φίλο του στο Αϊντχόφεν για να δει τον αγώνα της PSV με τον ΠΑΟΚ. Ο Ολλανδός στρέφει το βλέμμα του στο πεταλάκι με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. «Κολλά» και δεν βλέπει τον αγώνα Δεν τον ενδιαφέρει το ότι ο Δικέφαλος γνωρίζει την συντριβή με 4-1. Δεν πιστεύει στα μάτια του. Οι φίλοι του ΠΑΟΚ ημίγυμνοι τραγουδούν και φωνάζουν. Χαζεύει! Και αυτό ήταν. Κάτι σαν έρωτας με την πρώτη ματιά. Από εκείνη τη στιγμή δηλώνει φανατικός οπαδός του ΠΑΟΚ. Και εδώ και τρια χρόνια έχει κάνει το ίδιο και την σύζυγο του Μελίσσα αλλά και τον γιο του. Τον Θεοφάνη! Έτσι τον ονόμασε καθώς ο πατέρας του όπως και ο πεθερός του ονομάζονται «Τεό» που βγαίνει από το Θόδωρος. Καμιά σχέση με Ελλάδα. Καμιά ελληνική ρίζα. Αλλά ο ΠΑΟΚ τον ενώνει με όλους τους Έλληνες. Και φυσικά δε θα μπορούσε να μην βρεθεί στην Τούμπα. Για να «βαφτίσει» τον γιο του στον «ναό». Μπουσουλούσε στο χορτάρι πριν από μερικούς μήνες. Όταν είδε τον αγώνα με τον Ατρόμητο και την Φιορεντίνα. «Είδε..» Δεν είδε μπάλα. Ζούσε τη θύρα 4. Ο Έλμαρ μιλά για όλα αυτά στο metrosport.gr.

Τι σημαίνει ο ΠΑΟΚ για σένα;
«Ο ΠΑΟΚ είναι κάτι παραπάνω από ποδόσφαιρο για μένα. Το λέω ειλικρινά. Από εκείνο το βράδυ στο Αϊντχόφεν αποφάσισα ποια ομάδα θέλω να λατρεύσω. Προσπαθώ να την παρακολουθώ μέσα από το internet. Φυσικά είμαι "τρελαμένος" που αυτές τις μέρες είναι εδώ. Χαρούμενοι και η Μελίσσα και ο Θεοφάνης».

Φαντάζεσαι τον Θεοφάνη ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ;
«Τον φαντάζομαι στα κάγκελα της Θύρας 4 και να χτυπά το τύμπανο».

Η Μελίσσα δεν γκρινιάζει;
«Αρχικά το δέχθηκε επειδή ήταν επιλογή μου. Μόλις όμως μπήκαμε στην θύρα 4, χάζεψε. Άλλωστε της αρέσει το ποδόσφαιρο. Αγαπάμε την Ουτρέχτη, αλλά είμαστε ΠΑΟΚΑΡΑ».

Ποιον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ θαυμάζει;
«Πάμπλο Γκαρσία» θα πει και θα μας αφήσει κάγκελο αφού στη συνέχεια λέει στα άπταιστα ελληνικά: «ΠΑΟΚ θρησκεία τρομοκρατία, τιμή και δόξα στον Πάμπλο τον Γκαρσία».

Ξέρεις όλα τα συνθήματα στα ελληνικά. Πώς τα έμαθες;
«Μέσα από το site της Θύρας 4. Έχει μια ειδική εφαρμοφή. Πατούσα pause και μάθαινα λέξη λέξη. Το αγαπημένο μου; "Ω ΠΑΟΚΑΡΑ... ΕΧΩ ΤΡΕΛΑ"»

Ο γάμος στη Λευκάδα

Αγαπούν την Ελλάδα. Άλλωστε πριν από 2,5 χρόνια επέλεξαν να παντρευτούν στην Λευκάδα. «Είχαμε πάει εκεί διακοπές, λατρέψαμε το μέρος και τους ανθρώπους και έτσι επιστρέψαμε για να γίνει εκεί ο γάμος. Ίσως να βιαστήκαμε γιατί μπορεί να έπρεπε να παντρευτούμε στην Θύρα 4».

«Δεν είδα φάση»

Η Μελίσσα ευτυχισμένη γιατί μετά το ματς με την Ντνιεπρ πήρε φανέλα ποδοσφαιριστή. Τη φόρεσε και καμάρωνε. Θυμάται το ματς με τον Ατρόμητο και την Φιορεντίνα στην Τούμπα: «Ποιο ματς να δω; Δεν είδα φάση. Έβλεπα τον κόσμο να χοροπηδά και τον Έλμαρ να φωναζει όλα τα συνθήματα. Και εγώ φυσικά μαζί του. Θέλω να το ξαναζήσω και θα γίνει σίγουρα».

Διαβάστε ακόμη...