«Αρχηγός ο Άγγελος»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Μλάντεν Φούρτουλα και μίλησε για τα προβλήματα στην άμυνα του «Δικεφάλου»,
«Αρχηγός ο Άγγελος»

την ευθύνη του τερματοφύλακα και την γενικότερη κατάσταση στο αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τα αμυντικά προβλήματα του ΠΑΟΚ:

«Η άμυνα παίζει πολύ σοβαρό ρόλο και όλα τα σπορ με την μπάλα ξεκινάν από εκεί. Στον ΠΑΟΚ δεν παίζουν οι ίδιοι ποδοσφαιριστές στην άμυνα, αυτό είναι γεγονός και αποτελεί μεγάλο πρόβλημα. Όταν βάζεις τρία γκολ δεν γίνεται να χάσεις ειδικά αν έχεις προηγηθεί κιόλας. Με τον Παναθηναϊκό, εκεί που νομίζαμε πως πήραμε το παιχνίδι ισοφαριστήκαμε μέσα σε πέντε λεπτά.

Έγιναν πολλά επιπόλαια λάθη και αυτά δεν πρέπει να συμβαίνουν. Ο Ιτάνζ είναι μεγάλος τερματοφύλακας, είναι μόνιμος διεθνής αλλά ίσως να μην ξέρει την γλώσσα καλά και για αυτό δεν κουμαντάρει άμυνα. Στην άμυνα ο τερματοφύλακας αποτελεί τον δεύτερο προπονητή και ρέπει και αυτός να κατευθύνει τους αμυντικούς.

Εγώ φώναζα στον Παρίδη, στον Κερμανίδη και στους υπόλοιπους πως πρέπει να κλείσουν. Βέβαια, ο Ιτάνζ πάει πολύ καλά, έχουν αλλάξει πολλοί αμυντικοί και είναι λογικό να μην μπορούν να συντονιστούν. Εμείς είχαμε δεχθεί συνολικά σε όλο το πρωτάθλημα 17 γκολ και η φετινή ομάδα έχει δεχθεί 37.

Επίσης, η ψυχολογία στην ομάδα δεν είναι καλή και υπάρχει ενθουσιασμός χωρίς να πρέπει. Ξέρουμε ποιος είναι ο Μπεργκ όμως πάλι αφύλαχτος ήταν. Αφού προηγήθηκε η ομάδα μέσα στη Λεωφόρο νόμιζε πως κέρδισε. Μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη νόμιζαν πως πήραν πρωτάθλημα. Κάποιος πρέπει να τους πει να ηρεμήσουν».

Για τον Άγγελο Αναστασιάδη:

«Ο Άγγελος έχει μια προϋπηρεσία αρκετών χρόνων. Με είχε ρωτήσει ένας Σέρβος μάνατζερ για Έλληνα προπονητή που ήθελε να φέρει στην Κίνα και του είπα να για τον Άγγελο. Μίλησα και με τον Άγγελο στο τηλέφωνο και είπε ναι σε εμένα. Ο μάνατζερ τελικά έπαθε αυτοκινητιστικό ατύχημα, έμεινε στο νοσοκομείο τρεις μήνες και χάλασε η δουλειά. Το θέμα είναι πως όταν ήρθε ο Άγγελος δεν δούλεψαν όλοι μαζί ως μια γροθιά.

Το μόνο λάθος του Αναστασιάδη ήταν πως δεν ζήτησε ενισχύσεις όταν τις χρειαζόταν η ομάδα. Και ο Παναιτωλικός και ο Αστέρας Τρίπολης έχουν καλύτερους ξένους και δεν γίνεται αυτό. Όποιος είναι καλός σε ένα παιχνίδι μετά έρχεται στον ΠΑΟΚ. Αυτό συνέβαινε και παλαιότερα σε εμάς, όταν είχα φάει ένα γκολ από λάθος μας και πήραμε τον ποδοσφαιριστή που σκόραρε. Είναι λάθος να κρίνεις έναν ποδοσφαιριστή σε ένα ματς».

Για την κατάσταση στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ:

«Όποιος ποδοσφαιριστής βάζει τον εαυτό του πάνω από τον ΠΑΟΚ πρέπει να φύγει κατευθείαν. Δεν γίνεται να χαλάς το κλίμα στα αποδυτήρια και να μιλάς άσχημα για τον προπονητή».

Για το τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να διεκδικήσει την δεύτερη θέση:

«Πρέπει να επανέλθει η ηρεμία στην ομάδα. Πρέπει να είναι αρχηγός ο Άγγελος και να υπάρξει αγωνιστική και ψυχολογική ετοιμασία ενόψει των πλέι οφ. Επιπλέον, πρέπει από τώρα να γίνει έρευνα για τους ποδοσφαιριστές που πρέπει να έρθουν την νέα χρονιά. Χάθηκε η φετινή χρονιά, δεν πρέπει να χαθεί και η επόμενη».

Διαβάστε ακόμη...