«Γύρισα σπίτι μου ...»

«Είμαι χαρούμενος που γύρισα στο σπίτι μου. Θέλω να έρχομαι συχνά να σας βλέπω, σας ευχαριστώ για την συγκινητική υποδοχή και πάλι» είπε ο Πάμπλο Γκαρσία στους οπαδούς του ΠΑΟΚ, στην κοπή της πίτας του Σ.Φ. Σκύδρας.
«Γύρισα σπίτι μου ...»

Παρά την κακοκαιρία στη Σκύδρα, τα γραφεία του συνδέσμου ήταν ασφυκτικά γεμάτα με φιλάθλους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι συνωστίζονταν ακόμα και στους διαδρόμους για να δουν από κοντά το ίνδαλμά τους. Ανάμεσά τους ήταν και πολλά παιδιά.

Ο Γκαρσία έμεινε για δυο ώρες στον σύνδεσμο, υπογράφοντας αυτόγραφα αδιάκοπα. Εμφανίσθηκε και μυημένος στα ελληνικά έθιμα. Με την καθοδήγηση του Παπά Πέτρου, γνωστού ΠΑΟΚτσή ιερέα της περιοχής, σταύρωσε την πίτα του συνδέσμου και την έκοψε σε κομμάτια. Το φλουρί έπεσε στον Σ.Φ. ΠΑΟΚ Έδεσσας. Μάλιστα την πίτα δοκίμασε και ο ίδιος ο Γκαρσία, δηλώνοντας ενθουσιασμένος από την νοστιμιά της.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου Τάσος Τσίου, παρέδωσε στον Ουρουγουανό άσο μια τιμητική πλακέτα που έγραφε πάνω ένα ινδιάνικο ρητό στα ισπανικά («ο άνθρωπος ανήκει στη γη και όχι η γη στον άνθρωπο»).

Ένα μέλος του συνδέσμου, που έχει τατουάζ την μορφή του Γκαρσία στο δεξί του μπράτσο, του έδωσε πρόσκληση για τον γάμο του. Πρόκειται για τον Αλέξη Τελιανίδη και την Άννα Μπεντάι που θα παντρευτούν στις 17 Μαϊου. Ο Γκαρσία του απάντησε ότι θέλει πολύ να ανταποκριθεί στην πρόσκληση, γιατί δεν έχει πάει ποτέ σε ελληνικό γάμο. Επίσης, ένα φίλος του ΠΑΟΚ του δώρισε ένα παραδοσιακό, φτιαγμένο από κολοκύθα, θερμό με το λογότυπο του συνδέσμου για να πίνει το αγαπημένο του Μάτε.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο Γκαρσία απάντησε σε ερωτήσεις οπαδών του ΠΑΟΚ. Είπε ότι αποκλείει την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ σε διοικητικό πόστο και ότι αμέσως μετά την βράβευσή του στις 5 Απριλίου από τον Σ.Φ. ΠΑΟΚ Μηχανιώνας θα φύγει για την Ισπανία για να πάρει δίπλωμα προπονητικής και μετά θα μεταβεί στην πατρίδα του. Τόνισε ακόμα ότι αυτός και οι εκπρόσωποί του σε συνεργασία με τον ΠΑΟΚ προσπαθούν να προγραμματίσουν φιλικό με την Οσασούνα στη Τούμπα στο τέλος της σεζόν, ως αποχαιρετιστήριο παιχνίδι για την εξαετή καριέρα του στον ΠΑΟΚ.

Κατά την αποχώρησή του από τον σύνδεσμο ο Γκαρσία δεσμεύτηκε ότι το καλοκαίρι θα επιστρέψει στη Σκύδρα για την εκδήλωση της κοινής βράβευσής του με τον επιστήθιο φίλο του Άλβες Λίνο, την οποία επιθυμεί να διοργανώσει ο τοπικός σύνδεσμος.

{gallery}2014/Syndesmoi/Skydra/Pita{/gallery}

Διαβάστε ακόμη...