Ημέρα διεθνούς δραστηριότητας ...

Το απουσιολόγιο του Στέφενς αυτές τις μέρες είναι γεμάτο και η έλλειψη βασικών ποδοσφαιριστών από τις προπονήσεις δυσκολεύει το έργο του Ολλανδού, ωστόσο ο ΠΑΟΚ μπορεί να υπερηφανεύεται για το γεμάτο διεθνείς ρόστερ του.
Ημέρα διεθνούς δραστηριότητας ...

Το Σαββατοκύριακο, λοιπόν, μπορεί να μην έχει αγωνιστική για τη Super League, ωστόσο ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται σήμερα και την Τρίτη μέσω των Εθνικών ομάδων. Ο βασικός κορμός του Δικεφάλου θα βρίσκεται το βράδυ της Παρασκευής στο στάδιο Καραϊσκάκη για τον αγώνα Ελλάδα – Σλοβακία.

Στη διάθεση του ομοσπονδιακού μας τεχνικού, Φερνάντο Σάντος έχουν τεθεί οι Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Κώστας Κατσουράνης, Σωτήρης Νίνης, Γιώργος Τζαβέλλας, Αλέξανδρος Τζιόλης και Στέφανος Αθανασιάδης, ενώ στην Εθνική Σλοβακίας επιστρέφει για πρώτη φορά μετά τον Ιούνιο και το ματς με το Λινχτεστάιν, ο Μίροσλαβ Στοχ. Από τους επτά ποδοσφαιριστές, ο μόνος που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής είναι ο τιμωρημένος Κατσουράνης.

Ο κατάλογος των διεθνών της πρώτης ομάδας συνεχίζεται με τον Κοστίν Λάζαρ, ο οποίος κλήθηκε από τον Βίκτορ Πιτούρκα για τις αναμετρήσεις Ανδόρα – Ρουμανία (11.10), Ρουμανία – Εσθονία (15.10). Αν ο μέσος του ΠΑΟΚ αγωνιστεί θα είναι το πρώτο του επίσημο ματς έπειτα από ένα χρόνο. Η προηγούμενη συμμετοχή του σε αγώνα προκριματικών ήταν στις 16.10.2012 στο ματς Ρουμανία – Ολλανδία 1-4.

Στην Εθνική της χώρας του έχει κληθεί κι ο Εργκούς Κάτσε, με την Αλβανία να αντιμετωπίζει την Ελβετία και την Κύπρο για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014 που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία.

Τέλος, το δέκατο μέλος του ΠΑΟΚ που λείπει λόγω διεθνών υποχρεώσεων είναι ο βενιαμίν της παρέας, ο Στέλιος Κίτσιου, ο οποίος θα αγωνιστεί με την Εθνική Ελπίδων. Η ομάδα του Κώστα Τσάνα αγωνίζεται σήμερα στην Τουρκία και την Τρίτη στη Μάλτα στο πλαίσιο των προκριματικών για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ελπίδων.

Οι μικροί διεθνείς

Οι διεθνείς κλήσεις, όμως, δεν σταματούν εδώ, αφού και τα τμήματα υποδομών του ΠΑΟΚ στελεχώνουν μικρές εθνικές ομάδες. Συγκεκριμένα, ο Ευθύμης Κουλούρης και ο Κυριάκος Σαββίδης είναι στην αποστολή της Εθνικής Κ19 για το φιλικό με την Αυστρία (16.10), ο Κρίστι Κιόσε έχει κληθεί στην αντίστοιχη ομάδα της Αλβανίας για τα φιλικά με το Μαυροβούνιο, ενώ στην Αλβανία βρίσκεται και ο Κρίστιαν Κούστα προκειμένου να συμμετάσχει στο προκριματικό γύρο Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ17 που διεξάγεται εκεί από τις 18 ως τις 23 Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμη...