"Να κάνουμε το βήμα στην Ευρώπη"

Η αρχηγός τις γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ και τις Εθνικής Γυναικών, Δήμητρα Παντελιάδου, σε συνέντευξη που παραχώρησε, μίλησε για το γυναικείο ποδόσφαιρο και την Εθνική, τους προκριματικούς αγώνες του Δικέφαλου στο Champions League και τα όνειρά της να αγωνιστεί κάποια μέρα στο εξωτερικό.
"Να κάνουμε το βήμα στην Ευρώπη"

Τα όσα είπε στο "ScorerNews.gr":

-Δήμητρα, o ΠΑΟΚ σε ένα μηνά ταξιδεύει στην Φιλανδία για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα κάνει το επόμενο βήμα φέτος ;

«Ξεκινήσαμε προετοιμασία στις 2 Ιουλίου. Προετοιμαζόμαστε γι' αυτά τα παιχνίδια. Πιστεύουμε και θέλουμε να κάνουμε το βήμα φέτος, γιατί εδώ και δύο χρόνια στο τελευταίο παιχνίδι το χαλάμε. Αφήσαμε τις διακοπές μας και δουλεύουμε σκληρά για να το καταφέρουμε τον στόχο μας».

-Μια από τις βασικές διαφορές από το αντρικό ποδόσφαιρο είναι ότι το γυναικείο δεν είναι στην Ελλάδα επαγγελματικό. Παρόλα αυτά μας είπες αφήσατε τις διακοπές σας για την προετοιμασία. Στηρίζεστε κυρίως στην αγάπη σας γι' αυτό που κάνετε;

«Καλώς η κακώς τα πράγματα στην Ελλάδα είναι πολύ πίσω ακόμα, σε σχέση με το εξωτερικό. Το γυναικείο στην Ελλάδα είναι καθαρά ερασιτεχνικό. Ίσα-ίσα παίρνουμε τα έξοδα που κάνουμε για να πάμε στο γήπεδο. Βενζίνη, ταξί κλπ. Παρόλα αυτά αφήσαμε τις διακοπές μας, όπως είπα πιο πάνω, και όλα αυτά γιατί αγαπάμε αυτό που κάνουμε, πάρα πολύ».

-Την περασμένη σεζόν επανήλθε ο θεσμός του κυπέλλου. Πιστεύεις σας δίνει ένα κίνητρο παραπάνω στο να είστε καλύτερες;

«Ναι φυσικά. Να σου πω την αλήθεια το χαρήκαμε και περισσότερο το κύπελλο απ' ότι το πρωτάθλημα. Ήταν κάτι διαφορετικό, έπρεπε μέσα σε 90 λεπτά να κερδίσεις. Δεν διορθώνεται τίποτα στο κύπελλο αν κάνεις ένα λάθος, ενώ στο πρωτάθλημα μπορείς να το διορθώσεις στους επόμενους αγώνες».

-Εθνική ομάδα. Τελευταία παίρνουμε κάποια θετικά μηνύματα από τα τμήματα υποδομής. Σιγά-σιγά αλλάζει κάτι ;

«Όπως είπα και πιο πάνω, το γυναικείο είναι πολύ πίσω απ' ότι στο εξωτερικό. Αυτό ισχύει και εδώ, στην εθνική ομάδα. Αλλά μπορώ να πω ότι έχει γίνει ένα βήμα παραπάνω. Χρειάζεται όμως περισσότερες συναντήσεις η Εθνική και περισσότερες μέρες. Συνήθως πάμε δύο μέρες νωρίτερα πριν παίξουμε τον αγώνα. Έτσι δεν μπορεί να δεθεί η ομάδα. Ελπίζω και εύχομαι να αλλάξει αυτό. Αν αλλάξει είμαι σίγουρη ότι θα έχουμε περισσότερα θετικά αποτελέσματα».

-Όταν είσαι σε μια παρέα και λες ότι παίζεις ποδόσφαιρο στον ΠΑΟΚ και στην Εθνική, πως αντιδράνε; Κυρίως οι άντρες;

«Στην αρχή με κοιτάνε λίγο περίεργα, αλλά μετά τους προκαλώ να πάμε για 5Χ5 να δουν αν όντως παίζω ποδόσφαιρο. Είναι μερικοί που δεν ξέρουν καν ότι υπάρχει γενικά στην Ελλάδα γυναικείο ποδόσφαιρο. Είναι κρίμα να μην το γνωρίζουν, μακάρι να έδειχνε ένα αγώνα κάθε εβδομάδα σε κάποιο κανάλι, μήπως και γίνει πιο γνωστό και στην Ελλάδα».

-Φαντάζομαι παρακολουθείς την αντρική ομάδα του ΠΑΟΚ. Πνέει αέρας αισιοδοξίας στην Τούμπα ενόψει της νέας χρονιάς...

«Εννοείται ότι παρακολουθώ την αντρική ομάδα. Μένω στους ξενώνες του ΠΑΟΚ, που είναι κάτω από τις κερκίδες του γηπέδου. Όταν έχει αγώνα κάνω ένα βήμα και μπαίνω μέσα στο γήπεδο. Πιστεύω ότι φέτος θα πάει πολύ καλά ο ΠΑΟΚ. Ελπίζω και εύχομαι να πάρει το πρωτάθλημα. Έχει κάνει καλές μεταγραφές και έχει δημιουργήσει πολύ καλή ομάδα».

-Θέλω να μου ξεχωρίσεις ένα νεαρό παίκτη του ΠΑΟΚ που πιστεύεις πολύ σε αυτόν...

«Μου βάζεις πολύ δύσκολα τώρα... Πέλκας λόγω και θέσης και στυλ».

-Είσαι προπονήτρια σε κοριτσάκια 8-12 του ΠΑΟΚ. Θέλω να μου πεις τις τρεις πιο συχνές συμβουλές σου...

«Να παίζουν απλά, να βοηθάνε η μια την άλλη και να ευχαριστηθούν το παιχνίδι. Είμαι εδώ και δύο χρόνια στην ακαδημία και μπορώ να πω ότι υπάρχουν πολλά ταλέντα στις μικρές, που θα παίξουν σίγουρα στην μεγάλη ομάδα. Ήδη έχουν ανεβεί στην πιο μεγάλη ακαδημία από τις μικρές δικές μου».

-Η πρώην συμπαίκτρια σου, η Θωμαή Βαρδάλη , πλέον θα αγωνίζεται σε ομάδα της Αμερικής. Πες μας δυο λόγια για την Θωμαή...

«Η Θωμαή όταν είχε έρθει στην ομάδα ήταν ένα κοριτσάκι πολύ μικρό, που είχε ταλέντο. Όταν την είχα δει έλεγα ότι αν ήμουν στην θέση των γονιών τις θα την είχα πάρει και θα την είχα πάει εξωτερικό γιατί είναι καλύτερα τα πράγματα εκεί από ότι στην Ελλάδα. Ήρθε η πρόταση τώρα, μετά από τόσα χρόνθα και χαίρομαι απίστευτα πολύ. Είναι μια παίκτρια που αξίζει. Έχει να μάθει πολλά εκεί που θα πάει γιατί όπως γνωρίζετε το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Aμερική είναι από τα πιο γνωστά αθλήματα. Mετά το ΝΒΑ είναι το γυναικείο ποδόσφαιρο. Tις εύχομαι μέσα από την καρδια μου τα καλύτερα».

-Θα σε μεταφέρω στο 2004, στις όμορφες στιγμές που έζησες με την ολυμπιακή ομάδα. Είχες πρόταση και εσύ τότε. Γιατί δεν είπες το ναι;

«Τι μου θύμισες τώρα. Οι στιγμές που είχα ζήσει στους ολυμπιακούς αγώνες δεν θα τις ζήσω ποτέ ξανά. Ήταν κάτι ξεχωριστό και θα μείνει για πάντα μέσα στο μυαλό μου. Όσο για την πρόταση, ναι είχα και εγώ. Δυστυχώς εγώ δεν ήξερα αγγλικά για να πάω. Είχα προτάσεις γενικότερα και από άλλες ομάδες, αλλά δεν πήγα γι αυτόν τον λόγο».

-Ποια είναι τα όνειρα σου για το μέλλον;

«Όνειρο μου είναι να πάω σε ομάδα του εξωτερικού και θα το κάνω στα επόμενα ένα-δύο χρόνια. Κλείνοντας θέλω να πω ότι όλα αυτά που έχω καταφέρει τα χρωστάω στου γονείς μου και θέλω να αφιερώσω όλα τα πρωταθλήματα μου με τον ΠΑΟΚ στον πατέρα μου που τον έχω χάσει εδώ 4,5 χρόνια».

Διαβάστε ακόμη...