Στον τελικό η εθνική Νέων!

Η εθνική Νέων με τον Κώστα Σταφυλίδη να αγωνίζεται και στα 120', πέρασε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, επικρατώντας με 2-1 της Αγγλίας στην παράταση!
Στον τελικό η εθνική Νέων!

Η ομάδα μας αν και έπαιζε από το 42' με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Καπίνο, έδειξε μεγάλα ψυχικά αποθέματα και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό που θα γίνει  στις 15 Ιουλίου.

Η Εθνική πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Μπουγαϊδη στο 37'. Πέντε λεπτά αργότερα ο Καπίνο αποβλήθηκε μετά από λάθος απόφαση του διαιτητή ο οποίος στη φάση καταλόγισε πέναλτι. Το πέναλτι το απέκρουσε ο νεοεισελθόν Διούδης. Οι Άγγλοι κατάφεραν και ισοφάρισαν στο 56΄, πίεσαν στη συνέχεια όμως η Εθνική άντεξε και έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο 108' ο Λυκογιάννης που εκμεταλλεύθηκε λάθος την αντίπαλης άμυνας, έδωσε με ψηλοκρεμαστό πλασέ την μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012. Πλέον οι παίκτες του Τσάνα θα μάθουν τον αντίπαλο τους αργότερα σήμερα, αφού στις 8 παίζει η Ισπανία με την Γαλλία. Ο Σταφυλίδης ήταν εξαιρετικός και στο 117' έχασε την ευκαιρία να καθαρίσει το ματς πριν το τελικό σφύριγμα...

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αριστερός μπακ του Δικεφάλου απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια για την εμφάνισή του, τόσο από Έλληνες, όσο και από Άγγλους δημοσιογράφους, οι οποίοι σχολίαζαν το παιχνίδι στο twitter.

Oi συνθέσεις των ομάδων:

ΑΓΓΛΙΑ: Τζόνστον, Ντάιερ (57΄ Γκάρμπατ), Ρόμπινσον, Κιν, Θορπ, Μπάρκλεϊ, Τσάλομπα, Μπεραΐνο (76΄ Ρέντμοντ), Χολ, Αφόμπε, Λάντστραμ (91΄ Θορν)

ΕΛΛΑΔΑ: Καπίνο, Σταφυλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπουγαΐδης, Κουρμπέλης, Μπάλλας, Φουρλάνος (71΄ Μπουχαλάκης), Λυκογιάννης, Διαμαντάκος (45΄+3 Διούδης), Κατίδης (104΄ Μπακασέτας), Γιαννιώτας

*Στον τελικό, η εθνική μας, θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Ισπανίας, η οποία πήρε την πρόκριση από τους Γάλλους στα πέναλτυ με 4-2 (2-2 κανονική διάρκεια, 3-3 παράταση).

 

 

Διαβάστε ακόμη...