"Μου έμειναν τα ματς με την Φενέρ"

Ο πρώην υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Σάκης Τονουσίδης, αναφέρθηκε στις στιγμές που έζησε το διάστημα που βρέθηκε στον "Δικέφαλο".
"Μου έμειναν τα ματς με την Φενέρ"

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στον στον "Sport 103 fm":

Αρχικά είπε: "Ο Ζαγοράκης με έφερε στον ΠΑΟΚ και τον ευχαριστώ, όπως ευχαριστώ και τον νυν πρόεδρο, Ζήση Βρύζα, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Ο ρόλος του υπευθύνου ασφαλείας είναι πολύ δύσκολος, έχεις την ευθύνη από την στιγμή που έρχονται οι ομάδες στο γήπεδο μέχρι να φύγουν. Υπάρχει ευθύνη για το σχέδιο εκκένωσης του γηπέδου, αλλά και όταν ο κόσμος μετακινείται, όπως για παράδειγμα στο Ούντινε που πήγαν 7.000 ΠΑΟΚτσήδες".

Πρόσθεσε ότι: "Ηρθα στον ΠΑΟΚ τον Μάρτιο του 2010. Στην αρχή ήρθα είδα κάποια πράγματα, σημείωσα κάποια, άλλαξαν κάποια. Πέρσι ήταν επιτυχημένη χρονιά. Η έδρα μας δεν τιμωρήθηκε ούτε μία φορά και τα πρόστιμα μειώθηκαν περίπου κατά 40%. Από εκεί και πέρα μπήκαν οι βάσεις για κάτι καλύτερο".

Για την ευρωπαϊκή εμπειρία δήλωσε: "Ηταν μεγάλο στοίχημα η Ευρώπη και ειδικά τα ματς με την Φενέρμπαχτσε, και στην Τούμπα που υπήρχαν Τούρκοι φίλαθλοι, αλλά και στο εκτός έδρας ματς. Υπήρχαν και πολλές προκλήσεις. Στην Ευρώπη δεν τους ενδιαφέρει πότε θα έρθει ο κόσμος, είσαι υποχρεωμένος να τους βάλεις μέσα. Στο Ούντινε τους φάνηκε παράξενο τους Ιταλούς ότι ταξίδεψαν τόσοι ΠΑΟΚτσήδες".

Για την προσωπική του παρουσία: "Ηταν μεγάλη εμπειρία για μένα. Το να είσαι στον ΠΑΟΚ σε αυτό το πόστο είναι πολύ δύσκολο, με τόσο κόσμο και με τόσο πάθος που βγάζουν οι φίλαθλοι. Πιστεύω ότι τα πήγα καλά. Τα παιδιά που συνεργάστηκα είναι πλέον πιο έμπειρα. Εγώ εφάρμοσα να μαζεύω τους σεκιούριτι πριν τα ματς τα παιδιά και τους μιλάω. Τι να προσέξουμε και πως να συμπεριφερθούμε στον κόσμο. Ακόμη και σε καποια ατυχή αποτελέσματα δεν είχαμε σε μεγάλο βαθμό έκτροπα. Ολα αυτά σε συνεργασία με τους οργανωμένους, πρόσφεραν πολλά. Υπήρχαν ευρωπαϊκά ματς που δεν άναψε ούτε ένας πυρσός. Στα καλά αποτελέσματα όλα είναι εύκολα στο άσχημο αποτέλεσμα είναι το δύσκολο".

Για την πιο "δυνατή" στιγμή τόνισε: "Μου έμειναν χαραγμένα τα ματς με την Φενέρ. Μακάρι όλα από εδώ και πέρα να πάνε καλά, ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που αγαπάω. Αν και αιφνιδιάστημα από την απόφαση να απομακρυνθώ, όλοι κρινόμαστε, ουδείς αναντικατάστατος. Εδωσα τον καλύτερο μου ευατό. Τα γκολ τα έβλεπα μετά στην τηλεόραση, δεν τα έβλεπα εκείνη την ώρα γιατί είχα το μυαλό μου στον κόσμο. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι αυθεντικός, μην το κοροϊδεψεις, πες του την αλήθεια. Στην πρώτη προπόνηση μπορεί να μην είχαμε πολύ κόσμο αλλά αν έκλεινες τα μάτια μπορεί να νόμιζες πως είχε 30.000. Οπου και να πήγαμε ο κόσμος του ΠΑΟΚ ξεχώριζε".

 

 

 

Διαβάστε ακόμη...