"Σκέφτομαι την προσφυγή"

Ο Βλάνταν Ίβιτς, με αφορμή τις τελευταίες συζητήσεις που είχε με τον ΠΑΟΚ, φιλοξενήθηκε σε ραδιοφωνικό σταθμό και μίλησε για την αποχώρηση του από την ομάδα και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν προς το πρόσωπό του.
"Σκέφτομαι την προσφυγή"

Τα όσα είπε ο Σέρβος στο "Libero 107,4":

Για την αποχώρηση του από τον ΠΑΟΚ, τόνισε:
«Μίλησα με τον κ. Βρύζα πριν από 2 μήνες, ήρθε και με βρήκε και μου είπε ότι θέλει να παραμείνω στην ομάδα, δεν είχαν αρχίσει καν τα play-off τότε. Εγώ του είπα να περιμένουμε πρώτα να τελειώσουν τα play-off και να τα ξαναπούμε και να δούμε τι θα γίνει. Ήταν μπροστά μας τα play-off και ήταν σημαντικό για την ομάδα να είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι για να πάει η ομάδα καλά. Στην συνέχεια ολοκληρώθηκαν τα play-off, έφυγα μετά για διακοπές και πριν μερικές μέρες βρέθηκα πάλι με τον κ. Βρύζα, που μου είπε ότι δεν είμαι στα πλάνα του νέου προπονητή της ομάδας, κάτι φυσικά σεβαστό.

Ο πρόεδρος μου είπε ότι ο νέος προπονητής δεν με θέλει στην ομάδα και το σεβάστηκα αυτό, όπως πάντοτε έκανα τα 4 χρόνια που είμαι στην ομάδα. Κάθε προπονητής έχει τα πλάνα του, θέλει συγκεκρινένους παίκτες και είναι σεβαστό ότι δεν με ήθελε. Προσωπικά στα 4 χρόνια που είμαι στην ομάδα έκανα πάντα ότι καλύτερο μπορούσα για τον ΠΑΟΚ και τον λαό του. Εγώ ξέρω ποιος είμαι και τι είμαι και δεν με νοιάζει να είμαι συμπαθής σε όλους, δεν γίνεται αυτό, όποτε μιλούσα όμως έλεγα πάντα την αλήθεια, έλεγα τα πράγματα όπως ακριβώς ήταν».

Για τα οφειλόμενα από τον ΠΑΟΚ, υποστήριξε:
«Υπάρχει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα στην ομάδα και είναι μεγάλο και το χρέος σε μένα. Αυτή την στιγμή μου χρωστάνε το 85% του συμβολαίου που τελειώνει τώρα καθώς και κάποια χρήματα από το προπέρσινο συμβόλαιο. πρόκειται κυριως για ορισμένα πριμ που είναι να παίρνω».

Για το τι του επρότεινε ο ΠΑΟΚ για την καταβολή των οφειλομένων, ανέφερε:
«Ο κ. Βρύζας πρότεινε να κάνω διακανονισμό. Στα 4 χρονια που είμαι στον ΠΑΟΚ, τα 3,5 κάνω συνέχεια διακανονισμούς. Μάλιστα πολλές φορές μου τηλεφωνούσαν, εμένα και κάποια άλλα παιδιά και μας έλεγαν να μη μας πληρώσουν και να κάνουμε υπομονή για να πληρώσουν κάποιους άλλους, που ίσως δημιουργούσαν προβλήματα αν δεν έπαιρναν χρήματα. Ήξεραν ότι εγώ δε θα δημιουργούσα κανένα πρόβλημα στην ομάδα. Τώρα δεν θέλω να φανώ εγώ περίεργος, γι' αυτά που λέω, θέλω να καταλάβει ο κόσμος του ΠΑΟΚ ότι στην ομάδα είμαι 4 χρόνια (μόνο στην Παρτίζαν έμεινα περισσότερα) και δεν θέλω να κοροϊδεύω κανένα. Σέβομαι την ομάδα και τον κόσμο και δεν ήθελα ποτέ να δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα στον ΠΑΟΚ. Καμιά φορά σκέφτεσαι όμως αν έπρεπε να κάνεις κάτι διαφορετικό. Πραγματικά δεν ήθελα να δημιουργήσω πρόβλημα, από τότε που ήρθα στην ομάδα μόνο στο πρώτο εξάμηνο πληρωνόμασταν κανονικά, στην συνέχεια οι καθυστερήσεις ήταν μεγάλες. Εγώ όποτε χρειάστηκε διευκόλυνα την ομάδα, δεν έπαιρνα χρήματα για να πάρουν άλλοι. Στην ομάδα πάντως το κλίμα ήταν πολύ καλό και όλοι οι παίκτες κάναμε πάντα ότι καλύτερο, το ίδιο ακριβώς θα κάνουν τα παιδιά που θα μείνουν τώρα καθώς και αυτοί που θα έρθουν. Όσοι παίκτες αγωνίζονται στον ΠΑΟΚ θα κάνουν πάντα το καλύτερο για την ομάδα».

Πιο συγκεκριμένα, για το διακανονισμό που πρότεινε ο ΠΑΟΚ, είπε:
«Ο κ. Βρύζας λοιπόν πρότεινε έναν διακανονισμό για να πάρω τα χρήματα και όταν τον ρώτησα αν ο ΠΑΟΚ θα είναι συνεπής στις δόσεις που θα είναι να παίρνω, μου είπε ότι ίσως δεν μπορέσει να πληρώσει σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, δεν είναι σίγουρο ότι θα με πληρώνει. Μου ζητάς να κάνουμε καινούργιο διακανονισμό και εσύ δε θα με πληρώνεις στις ημερομηνίες που έχουμε συμφωνήσει; Οταν το λέει ο ίδιος ο πρόεδρος, εγώ τι να πω; Μετά από αυτό σκέφτομαι να κάνω προσφυγή, κάτι που δεν έχω κάνει ποτέ σε καμία ομάδα. Δεν ξέρω αν θα το κάνω ακόμη, περιμένω τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ μήπως μου που κάτι διαφορετικό, κάτι νέο, βλέπω όμως ότι λογικά θα καταλήξουμε σε προσφυγή. Θέλω να καταλάβουν όλοι ότι είμαι επαγγελματίας, έχω κάνει πολλές υποχωρήσεις έως τώρα και για αυτό τα λέω δημόσια, δεν ήθελα ποτέ να δημιουργήσω πρόβλημα στον ΠΑΟΚ. Ήμουν 4 χρόνια στην ομάδα και τα έδινα όλα αλλά πρέπει και αυτοί οι άνθρωποι τώρα να καταλάβουν και εμένα, πως μπορώ να συμφωνήσω σε έναν τέτοιο διακανονισμό. Ο κ. Βρύζας παίκτης δεν ήταν; Δεν πήρε τα λεφτά από το συμβόλαιο του όταν έπαιζε στον ΠΑΟΚ; Όλοι οι παίκτες, και σωστά, πρέπει να πληρώνονται τα συμβόλαια τους. Δηλαδή εγώ να χαρίσω έναν χρόνο συμβολαίου; Η συνάντηση με τον πρόεδρο ήταν σε καλό κλίμα πάντως και θα δω τις επόμενες ημέρες τι θα κάνω, θα περιμένω λίγο ακόμη και μετά, αν δεν έχω κάτι νεότερο από τον ΠΑΟΚ, θα κάνω προσφυγή».

Ερωτηθείς για τον Ζήση Βρύζα ως πρόεδρο, απάντησε:
«Πιστεύω ότι κάνει καλή δουλειά, δεν ήταν αυτός που με έφερε στον ΠΑΟΚ, με έφεραν ο Ζαγοράκης και ο Σάντος. Ήμουν επιλογή του Σάντος. Ο Βρύζας πάντως κάνει καλή δουλειά και μακάρι να μπορέσει να βάλει την ομάδα σε σωστό δρόμο».

Για τον Ζαγοράκη, σχολίασε:
«Ο Ζαγοράκης ήρθε σε πολύ δύσκολη περίοδο για τον ΠΑΟΚ και έκανε μεγάλη μαγκιά που έφερε τον Σάντος. Δεν μπλεκόταν στα πόδια του, τον άφηνε να δουλέψει και έκανε μια πολύ καλή ομάδα, που ακόμη και σήμερα, 2 χρόνια μετά που έχει φύγει, η ομάδα παίζει με τον δικό του τρόπο».

Για τον Λάσλο Μπόλονι και τη μεταξύ τους συνεργασία, είπε:
«Είναι ένας προπονητής που έχει δουλέψει σε πολύ καλές χώρες, σε κάποιες είχε επιτυχίες σε κάποιες άλλες όχι. Η μεγαλύτερη επιτυχία ήταν με την Τότεναμ αλλά εκείνο ήταν μεγάλη μαγκιά από τους παίκτες. Είχαν συνηθίσει να παίζουν δυνατά παιχνίδια και ήταν μεγάλη μαγκιά κυρίως από τους παίκτες παρά από τον ίδιο. Αν θυμάστε και με τον κ.Χάβο, παραλίγο να φτάναμε στους 16. Ήταν νέος και Ελληνας προπονητής και άφησε και αυτός ένα έργο στον ΠΑΟΚ. Είχαμε επαγγελματική σχέση με τον Μπόλονι και ο καθένας προσπαθούσε για το καλύτερο της ομάδας. Δεν με υπολόγιζε σε πολλά παιχνίδια και εγώ έπρεπε να το δεχτώ και η ομάδα όμως δεν πήγε τόσο καλά, όπως στα προηγούμενα χρόνια. Βγήκαμε τελευταίοι στα play-off. Του εύχομαι ότι καλύτερο, γιατί με όποιον έχω δουλέψει, γιατί το πρώτο είναι η επαγγελματική σχέση και ο καθένας δουλεύει όπως νομίζει».

Για το πως εξηγεί ο ίδιος τους πολλούς τραυματισμούς που είχε φέτος ο ΠΑΟΚ, υποστήριξε:
«Οφείλονταν, κατά τη γνώμη μου, στο γεγονός ότι μέχρι την 1η Ιανουαρίου, όλες οι προπονήσεις στη Μεσήμβρια, έγιναν χωρίς ζέσταμα, λόγω των συνθηκών εκεί. Ξέρετε πως όταν κάνει κρύο, στη Μεσήμβρια κάνει πολύ κρύο και όταν κάνει ζέστη, στη Μεσήμβρια κάνει πολλή ζέστη. Κάναμε κατοχή, τρεξίματα, παιχνίδια, χωρίς ζέσταμα και αυτό ήταν πρόβλημα. Τα προηγούμενα τρία χρόνια είχαμε προπονητές, που έκαναν στην αρχή ζέσταμα. Πέρσι, κάναμε κάποια πράγματα που δεν ήταν φυσιολογικά για μένα. Νομίζω ότι αυτός ήταν ο κύριος λόγος που είχαμε πολλούς τραυματισμούς».

Στο ερώτημα γιατί οι παίκτες δεν έκαναν κάτι για αυτό και ο Βλάνταν Ίβιτς απάντησε:
«Μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, είπα κάποια πράγματα, που ήταν αλήθεια. Γύρισα στη Θεσσαλονίκη και με έλεγαν κομπλεξικό. Εγώ μετά σήκωσα τα χέρια και είπα κάντε ότι νομίζετε σωστό. Από εκεί και πέρα σταμάτησα να προσπαθώ να αλλάξω κάτι από μόνος μου».

Για το τι θα κρατήσει μετά από 4 χρόνια στην ομάδα και για την καλύτερη στιγμή του στον ΠΑΟΚ, ανέφερε:
«Θα κρατούσα στο ξεκίνημα, που όλοι μαζί προσπαθούσαμε και καταλάβαμε από το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι το 2008, ότι είχαμε γεμάτο γήπεδο. Είχαμε δεθεί όλοι μεταξύ μας και προσπαθούσαμε για ότι καλύτερο για τους ανθρώπους που πλήρωναν για να μας στηρίζουν. Αυτό είναι αξέχαστο για μένα. Ημασταν ευχαριστημένοι και εγώ από την ομάδα και η ομάδα από μένα. Εμεινα τέσσερα χρόνια. Υπάρχει και αυτή η σχέση ανάμεσα στην Παρτίζαν και τον ΠΑΟΚ. Υπάρχουν πολλά πράγματα που δε μπορώ να τα εξηγήσω, είναι κάτι πολύ δυνατό. Η καλύτερη στιγμή μου ήταν στη σεζόν 2009-2010, μία από τις καλύτερες ήταν με τον Αγιαξ, και προερχόμουν από τραυματισμό, πέτυχα το γκολ εκεί, αλλά μετά έχασα το πέναλτι εδώ. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο».

Για το που θα συνεχίσει την καριέρα του, είπε:
«Περιμένω ακόμη, δεν βιάζομαι καθόλου. Για να πω την αλήθεια, έχω μιλήσει με κάποιους μάνατζερ, περιμένω κάποιες απαντήσεις. Ολα είναι ανοικτά. Μπορεί να παραμείνω στην Ελλάδα, μπορεί και να φύγω. Τώρα κοιτάω τον επαγγελματισμό μου και την οικογένεια. Πιστεύω ότι αντέχω άλλο ένα χρόνο σίγουρα. Από εκεί και πέρα θα δούμε. Εχω παίξει σε ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό, που έχουν πίεση και θέλω να συνεχίσω σε κάτι τέτοιο».


Τέλος, απευθυνόμενος στον κόσμο του ΠΑΟΚ, σημείωσε:
«Θέλω να τους ευχαριστήσω και να τους ευχηθώ ότι καλύτερο. Να καταφέρουν με την ομάδα να φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται. Έχουν κάνει πολλή υπομονή και τους εύχομαι να έρθει ένας πρόεδρος με λεφτά και να έρχονται στο γήπεδο, χωρίς να σκέφτονται πως πρέπει να πληρωθεί ένας παίκτης για να πάρει την άδεια. Να στρώσουν τα οικονομικά της ομάδας και να έρθουν κύπελλα και πρωταθλήματα στον ΠΑΟΚ».

Διαβάστε ακόμη...