«Καμικάζι» στα ντέρμπι ο ΠΑΟΚ: Με 16-5 γκολ και μόλις μία ήττα!

ΠΑΟΚ, τί κάνεις στα ντέρμπι; Κερδίζω, κυριαρχώ και πάω σε έναν ακόμα τελικό!
Πηγή: sdna.gr
«Καμικάζι» στα ντέρμπι ο ΠΑΟΚ: Με 16-5 γκολ και μόλις μία ήττα!
Photo Credits: @PAOKFC

Δώστε του ντέρμπι…

Ο ΠΑΟΚ της φετινής σεζόν έχει μετατρέψει τα μεγάλα παιχνίδια σε προσωπική του υπόθεση. Δέκα αναμετρήσεις απέναντι στους βασικούς ανταγωνιστές του σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, επτά νίκες, μία μόλις ήττα και δύο ισοπαλίες. Απολογισμός που δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης.

Ο Δικέφαλος ξέρει να επιβιώνει και να επιβάλλεται, όταν η μπάλα «καίει».

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει καταφέρει να παρουσιάσει μία ομάδα φτιαγμένη για τα δύσκολα. Με απόλυτη προσήλωση στο πλάνο, τακτική πειθαρχία και σωστή διαχείριση του ρόστερ, ο Ρουμάνος τεχνικός παραδίδει μαθήματα προσέγγισης στα μεγάλα ραντεβού. Ο ΠΑΟΚ δεν παίζει απλώς, κυριαρχεί.

Η σεζόν ουσιαστικά άλλαξε ρότα στο ματς πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Η ανατροπή για το 2-1 αποτέλεσε σημείο καμπής. Από εκείνο το βράδυ και μετά, οι ασπρόμαυροι δεν κοίταξαν ξανά πίσω. Λίγες εβδομάδες αργότερα, στο Φάληρο, σε νοκ άουτ αναμέτρηση Κυπέλλου, ο ΠΑΟΚ όρισε την τύχη από το 15' (!), έθεσε τις βάσεις πρόκρισης και διαχειρίστηκε με ωριμότητα το υπόλοιπο του αγώνα, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια, απέναντι στην ΑΕΚ, ήταν επιβλητικός. Με απόλυτη προσήλωση στο τακτικό πλάνο, έλεγξε τον ρυθμό και έφτασε σε ένα καθαρό 0-2, σε ένα παιχνίδι που αποτέλεσε σεμινάριο στρατηγικής από τον Λουτσέσκου. Η μοναδική ήττα καταγράφηκε στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό (2-1), σε ένα ματς όπου οι λεπτομέρειες έκριναν το αποτέλεσμα. Από εκεί και πέρα, δύο ισοπαλίες με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», μία για το πρωτάθλημα και μία για το Κύπελλο, συμπληρώνουν το παζλ, χωρίς να αλλοιώνουν τη συνολική εικόνα υπεροχής.

Απέναντι στον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο, ο ΠΑΟΚ έδωσε δύο παραστάσεις με ξεκάθαρο πρωταγωνιστή. Νίκη εντός και εκτός έδρας, πρόκριση στον τελικό και εικόνα απόλυτου ελέγχου. Οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά, με τις ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Δικεφάλου να είναι μετρημένες στα δάχτυλα. Ο συνολικός απολογισμός στα δέκα φετινά ντέρμπι; 7 νίκες - 1 ήττα - 2 ισοπαλίες

«Φωτιά» μπροστά, μπετόν αρμέ πίσω!

Δεκαέξι γκολ ενεργητικό, μόλις πέντε παθητικό. Στατιστικά που αποτυπώνουν όχι μόνο αποτελεσματικότητα, αλλά και αμυντική σταθερότητα σε παιχνίδια υψηλής έντασης και πίεσης. Και το σημαντικότερο; Τα playoffs είναι γεμάτα ντέρμπι. Εκεί όπου θα κριθεί ο τίτλος. Αν κάτι δείχνει η μέχρι τώρα διαδρομή, είναι πως ο ΠΑΟΚ διαθέτει το αγωνιστικό «μέταλλο» και την πνευματική ετοιμότητα για να αντέξει. Έχει φτιάξει μία «μηχανή» που βγάζει φάσεις, παράγει γκολ αλλά ταυτόχρονα αδυνατεί κανείς να της δημιουργήσει ρήγματα, να την αιφνιδιάσει, να την κάνει να τρέξει, να «κυνηγήσει». Μόνος του ορίζει την τύχη του, φτιάχνει το δρόμο του και φέτος αφήνει μεγάλες υποσχέσεις. 

Αναλυτικά τα φετινά ντέρμπι του ΠΑΟΚ:

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 2-1
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-2 
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-1 
ΠΑΟΚ - Άρης 3-1 
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-0 
Άρης - ΠΑΟΚ 0-0
Άρης - ΠΑΟΚ 1-1 (Κύπελλο) 
Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 0-2 (Κύπελλο) 
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-1 (Κύπελλο) 
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-0 (Κύπελλο) 

Διαβάστε ακόμη...