Η μεγάλη σεζόν του Ντεσπόντοφ

Η αλλαγή, τα νούμερα και η προσφορά σε όλα τα επίπεδα.
Πηγή: paok24.com
Η μεγάλη σεζόν του Ντεσπόντοφ

Όταν οριστικοποιήθηκε και έγινε γνωστή η συμφωνία του ΠΑΟΚ με τη Λουντογκόρετς, η προσοχή όλων στράφηκε στον Κίριλ Ντεσπόντοφ. Οι “ασπρόμαυροι” έφτασαν σε μια μεγάλη μεταγραφή κι ουσιαστικά “έκλεψαν” τον Βούλγαρο μεσοεπιθετικό μέσα από τα χέρια του Ολυμπιακού, προσπερνώντας στην… στροφή τους Πειραιώτες, όσο κι αν προσπάθησαν ορισμένοι να πείσουν για το αντίθετο.

Ήταν ξεκάθαρο πως ο Βούλγαρος διεθνής έπρεπε να προσαρμοστεί στα “θέλω” του Λουτσέσκου. Έπρεπε να καταλάβει τι ακριβώς ήθελε και ζητούσε ο Ρουμάνος τεχνικός από αυτόν και βήμα-βήμα τα κατάφερε. Κλήθηκε να διαχειριστεί μία ιδιαίτερη -για τον ίδιο- κατάσταση σε σχέση με όσα είχε βιώσει στην πατρίδα του και μέσα στο γήπεδο γινόταν όλο και πιο ουσιαστικός.

Ο Βούλγαρος, έκλεισε την πρώτη του σεζόν στην Τούμπα με συνολικά 47 συμμετοχές στην Ελλάδα και την Ευρώπη κι απολογισμό 13 γκολ και 13 ασίστ, ενώ ήταν από αυτούς που είχαν υποχρεώσεις ακόμη και τώρα, τις τελευταίες ημέρες, όντας στην αποστολή της Εθνικής του για τα φιλικά με Ρουμανία και Σλοβενία.

Όσο για την επόμενη μέρα; Ο Ντεσπόντοφ, που πλέον απολαμβάνει κι αυτός μερικές ημέρες διακοπών, βάζει τον πήχη ψηλά και κάνει όνειρα για το Champions League, σημειώνοντας: “Δεν χρειάστηκε ούτε μια μέρα να προσαρμοστώ στην Ελλάδα γιατί την επισκεπτόμουν συχνά. Μου αρέσει να πηγαίνω στη θάλασσα, μου αρέσει επίσης η μουσική και το φαγητό. Μου αρέσουν τα πάντα. Με τον ΠΑΟΚ κλείσαμε τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ήταν καταπληκτικό. Πετύχαμε ένα μεγάλο επίτευγμα. Όλοι λένε ότι αυτή ήταν μια από τις πιο δυνατές σεζόν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί μέχρι την τελευταία αγωνιστική δεν ήξερες ποιος θα είναι πρωταθλητής. Από ποδοσφαιρικής άποψης το 70-80% των στόχων μου έχουν γίνει πραγματικότητα. Ονειρεύομαι να παίξω στο Champions League και να είναι με μια ομάδα με την οποία θα νιώσω τη συγκίνηση του κόσμου. Υπάρχουν, επίσης, κι άλλα πράγματα που θέλω να πετύχω σύντομα“.

Διαβάστε ακόμη...