Κλάους, κοίτα τι έκανες στον ΠΑΟΚ!

Ο Στέφανος Αθανασιάδης αποφάσισε να βάλει τίτλους τέλους στην καριέρα του και η FORZAonline καταγράφει στιγμές-ορόσημα στην καριέρα του με την ασπρόμαυρη φανέλα.
Πηγή: forzaonline.gr
Κλάους, κοίτα τι έκανες στον ΠΑΟΚ!
Photo Credits: @forzaonline.gr website

Παραμονές του αγώνα της 11ης Φεβρουαρίου 2007 στην Καλαμαριά εναντίον του Απόλλωνα, ο Γιώργος Παράσχος συμπεριλαμβάνει για πρώτη φορά στην 18άδα τον Αθανασιάδη (μαζί και τον Δελήμπαση). Ο Κλάους δεν χρησιμοποιείται στη διάρκεια του αγώνα (3-1), αλλά δύο εβδομάδες αργότερα (Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2007) κάνει το όνειρο του πραγματικότητα: στο 77΄ του εντός έδρας αγώνα με τη Λάρισα (είχε ήδη διαμορφωθεί το τελικό 3-1 υπέρ των Θεσσαλών) παίρνει τη θέση του Μπαλάφα και μπροστά σε πέντε χιλιάδες φιλάθλους, κάνει ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα του Δικεφάλου.

ΑΝΟΙΞΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ

Στο φινάλε της σεζόν 2007-2008 ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε στο Αλκαζάρ τη Λάρισα, σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι. Ο Φερνάντο Σάντος βρήκε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει στην αρχική ενδεκάδα τον Αθανασιάδη, ο οποίος πανηγυρίζει τις δύο πρώτες προσωπικές του επιτυχίες (οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 3-0, αλλά τελικά ηττήθηκαν με 4-3, τερματίζοντας στη 9η θέση με μόλις 35 βαθμούς). Ένα μήνα αργότερα, ο Κλάους (όπως κι ο Βαγγέλης Γεωργίου) ανανέωσε για άλλα τέσσερα χρόνια το συμβόλαιο συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ (ΦΩΤ.)

Την 1η Φεβρουαρίου 2009 ο ΠΑΟΚ υποδέχονταν για το πρωτάθλημα τον Εργοτέλη. Οι γηπεδούχοι έβρισκαν δυσκολίες για να διασπάσουν την άμυνα των Κρητικών, μέχρι που ο Φερνάντο Σάντος αποφάσισε στο 59΄ να παίξει το χαρτί του Αθανασιάδη, τον οποίο πέρασε στο παιχνίδι αντί του Μπακαγιόκο. Και δεκατρία λεπτά αργότερα, ο Κλάους πετύχαινε το πρώτο του γκολ σε εντός έδρας ματς του ΠΑΟΚ, αξιοποιώντας μια από τις γνωστές «φαρμακερές» σέντρες του Λίνο από τα αριστερά. Τρελαμένος από τη χαρά του, ο Αθανασιάδης έτρεξε αμέσως να πανηγυρίσει προς τη θύρα 4.

ΔΙΠΛΟ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Στον αγώνα ρεβάνς της 4ης Αυγούστου 2011 εναντίον της Βαλερένγκα για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ (3-0) ο Αθανασιάδης σκοράρει για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό ματς του Δικεφάλου (μια εβδομάδα αργότερα ανανέωνε το συμβόλαιο του μέχρι το 2015). Ο Κλάους ήταν πρωταγωνιστής και στην ιστορική νίκη του ΠΑΟΚ στο Λονδίνο επί της Τότεναμ με 2-1 (30 Νοεμβρίου 2011), που του εξασφάλισε και τυπικά την πρόκριση στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Ονειρεμένο το πρώτο τέταρτο του αγώνα για τον Δικέφαλο, που προηγήθηκε με 2-0, χάρη στα τέρματα των Σαλπιγγίδη (6΄) και Αθανασιάδη (14΄).

ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ

Παρουσία για πρώτη φορά στο γήπεδο της Τούμπας του Ιβάν Σαββίδη με την ιδιότητα του μεγαλομετόχου, ο ΠΑΟΚ συνέτριψε στις 30 Σεπτεμβρίου 2012 τον Άρη με 4-1, σκορ που διαμορφώθηκε ήδη από το α΄ μέρος. Ο Αθανασιάδης ήταν ο σκόρερ του τελευταίου τέρματος, ενός από τα πιο θεαματικά στη συνολική του καριέρα. Ποια ήταν η αντίδραση του; Εβαλε το δάχτυλο στο στόμα, ζητώντας να σωπάσουν οι φωνές, που είχαν υψωθεί την προηγούμενη ημέρα εναντίον του, μετά την (απερίσκεπτη) φράση του στο twitter («μπράβο στα παιδιά της δεύτερης ομάδας. Σεξ και βία») με αφορμή το αντίστοιχο ματς των ομάδων νέων.

ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ

Η πρόκριση στον τελικό κυπέλλου του 2013 κρίθηκε στους ημιτελικούς του Απριλίου με τον Ολυμπιακό. Κι ο Αθανασιάδης ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, όντας ο σκόρερ του ΠΑΟΚ τόσο στο πρώτο παιχνίδι του Καραϊσκάκη (διαμόρφωσε το τελικό 2-1), όσο και στη ρεβάνς της Τούμπας (1-0). Υπό κανονικές συνθήκες θα έδινε το παρών στον πρώτο τελικό της καριέρας του, ωστόσο ο Δικέφαλος στερήθηκε της παρουσίας του στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού σταδίου με τον Παναθηναϊκό, αφού στο δεύτερο ματς με τον Ολυμπιακό συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΧΑΤ-ΤΡΙΚ

Στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ της σεζόν 2014-2015 ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Ντιναμό Μινσκ. Το τελικό 6-1 φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Κλάους, που πετυχαίνει τρία γκολ από το 11΄ μέχρι το 28΄ της αναμέτρησης. Οι Λευκορώσοι βρήκαν τον μπελά τους με τον Αθανασιάδη, που πέτυχε και τα δύο γκολ της νίκης του Δικεφάλου στο παιχνίδι του Μινσκ. Μια εβδομάδα πριν το παιχνίδι της Τούμπας με την Ντιναμό, ο Κλάους είχε ανανεώσει για άλλα τέσσερα χρόνια το συμβόλαιο του. Αυτό που, τελικά, δεν έμελλε να ολοκληρώσει με τον ΠΑΟΚ.

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ

Στον αγώνα ρεβάνς της 3ης Αυγούστου 2016 εναντίον του Αγιαξ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ δεν έχασε μόνο την πρόκριση, αλλά και τον… Αθανασιάδη. Ναι μεν άνοιξε το σκορ μόλις στο 4΄ της αναμέτρησης, αλλά στα λεπτά που ακολούθησαν, έχασε δύο μοναδικές ευκαιρίες για να «καθαρίσει» τους Ολλανδούς και να στείλει την ομάδα του στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Ο Κλάους θεωρήθηκε ως ο βασικός υπαίτιος του αποκλεισμού και έκτοτε δεν μπόρεσε να σηκώσει κεφάλι. Ηταν η αρχή της αντίστροφης μέτρησης για την αποχώρηση του από την Τούμπα.

ΤΟ ΣΗΚΩΣΕ ΠΡΩΤΟΣ

Στον τελικό κυπέλλου του 2017 στο Πανθεσσαλικό στάδιο εναντίον της ΑΕΚ, ο Αθανασιάδης δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε λεπτό από τον Ιβιτς. Δεν ήταν καν μεταξύ των αρχηγών της ομάδας, αλλά όταν ήρθε η ώρα της απονομής, οι συμπαίκτες του «έδειξαν» αυτόν ως τον παίκτη, που έπρεπε να σηκώσει πρώτος από όλους το τρόπαιο στον ουρανό του Βόλου. Ηταν κι αυτό ένα είδος ανταμοιβής για τα όσα είχε προσφέρει στον ΠΑΟΚ όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Διαβάστε ακόμη...