Τάσος Αναστασιάδης: «Μας ώθησε η δυναμική του ΠΑΟΚ»

Ο εξτρέμ της ποδοσφαιρικής ομάδας Σάλας του ΠΑΟΚ, Τάσος Αναστασιάδης μιλά στη FORZA για τις εμπειρίες από την πρώτη του χρονιά στο άθλημα και το συναίσθημα να φορά το Δικέφαλο στο στήθος.
Πηγή: forzaonline.gr
Τάσος Αναστασιάδης: «Μας ώθησε η δυναμική του ΠΑΟΚ»
Photo Credits: @forzaonline.gr website

Γνώριζες το ποδόσφαιρο Σάλας, πριν ασχοληθείς;

«To ποδόσφαιρο Σάλας το γνώριζα μόνο από… video. Δεν είχα καμία εικόνα, δεν είχα ασχοληθεί, δεν ήξερα κάποιον που έπαιζε. Όπως είναι γνωστό, το άθλημα είναι πιο διαδεδομένο στην Αθήνα. Με την προσπάθεια που κάνουμε στον ΠΑΟΚ έχουμε σαν στόχο να το κάνουμε γνωστό και στη Βόρεια Ελλάδα».

Πως πήρες την απόφαση να το δοκιμάσεις;

«Τα τελευταία χρόνια έπαιζα ερασιτεχνικά, στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΜ. Όταν μου έγινε η πρόταση είπα να το δοκιμάσω. Βέβαια, το μεγαλύτερο ρόλο έπαιξε το ότι η πρόταση αυτή ήρθε από τον ΠΑΟΚ. Αν ήταν μια άλλη ομάδα, μπορεί και να μην το γνώριζα ποτέ. Είχα από μικρό παιδί το όνειρο να φορέσω αυτή τη φανέλα. Όταν υπάρχει αυτή η ευκαιρία, την αρπάζεις. Δεν παύει να είναι ποδόσφαιρο, δεν παύει να είναι ο ΠΑΟΚ».

Τι διαφορές συνάντησες, σε σχέση με το παραδοσιακό ποδόσφαιρο;

«Σίγουρα υπάρχουν μεγάλες διαφορές από το παραδοσιακό ποδόσφαιρο. Οι πρώτες δυσκολίες που συνάντησα ήταν η μπάλα, το έδαφος αλλά και κάποιοι κανόνες, όπως αυτός που δεν σου επιτρέπει να γυρίζεις τη μπάλα δεύτερη φορά στον τερματοφύλακα σου».

Η ομάδα κέρδισε την άνοδο. Το περιμένατε;

«Φέτος ήμασταν οι… καινούργιοι στον χώρο, και οι περισσότεροι δεν είχαμε εμπειρία πάνω σε αυτό το άθλημα. Ξεκινήσαμε αρχικά να το γνωρίσουμε, αλλά όταν φοράς τη φανέλα του ΠΑΟΚ, δεν χρειάζεται να στο ορίσει κάποιος. Νιώθεις ότι έχεις μεγάλους στόχους και πρέπει να τους πετύχεις. Θα είχαμε κάθε δικαιολογία, αλλά μας ώθησε η δυναμική του ΠΑΟΚ, το όνομα. Επίσης η χημεία προπονητή και παικτών έπαιξε επίσης μεγάλο ρόλο. Τέτοιο κλίμα δεν έχω συναντήσει πουθενά, όλα αυτά τα χρόνια».

Πως είναι να αγωνίζεσαι μπροστά στον κόσμο του ΠΑΟΚ;

«Είναι μοναδικό συναίσθημα. Σε κάποια παιχνίδια είχαμε αρκετό κόσμο. Είναι τρομερό να ακούς ένα σύνθημα του ΠΑΟΚ και να είσαι μέσα στο γήπεδο, ενώ όλα αυτά τα χρόνια βρισκόσουν στην κερκίδα. Πιστεύω ότι στο μέλλον θα έχουμε ακόμα περισσότερο κόσμο, και θεωρώ ότι στα σημαντικά θα έχουμε δίπλα μας τους φίλους του ΠΑΟΚ».

Είναι ένας στόχος σας να βοηθήσετε στη διάδοση του Ποδοσφαίρου Σάλας στη Βόρεια Ελλάδα;

«Αυτό είναι κάτι το οποίο θέλουμε. Να γνωρίσει η Θεσσαλονίκη κι η Βόρεια Ελλάδα το Ποδόσφαιρο Σάλας, να δημιουργηθούν κι άλλες ομάδες σε διαφορετικές περιοχές της χώρας κι όχι μόνο στην Αττική. Στο εξωτερικό είναι αρκετά διαδομένο, τα γήπεδα γεμίζουν. Είναι καλό να υπάρξει κι εδώ μεγαλύτερη αναγνώριση».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου;

«Ξεκινάω την ημέρα μου με το βγάλω τον σκύλο μου βόλτα, είναι το πρώτο σημαντικό βήμα. Στη συνέχεια θα κάνω μια προπόνηση ατομική με κάποιο γυμναστή, είτε ένα τρέξιμο. Το μεσημεράκι θα ασχοληθώ με τη δουλειά μου, καθώς είμαι σε φάση που δημιουργώ μια σελίδα με αθλητικά προϊόντα. Το βράδυ είναι οι προπονήσεις με την ομάδα. Στον ελεύθερο μου χρόνο, θα πάμε με τους φίλους και συμπαίκτες για ένα φαγητό ή ένα καφέ».
 

Διαβάστε ακόμη...