Μηχανή των γκολ ο ΠΑΟΚ, στο +6 από πέρσι!

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, με τον ΠΑΟΚ να επιστρέφει στην κορυφή! 60 βαθμοί σε 26 αγώνες πρωταθλήματος, στο +6 από πέρσι και με ένα... τσουβάλι γκολ!
Πηγή: sdna.gr
Μηχανή των γκολ ο ΠΑΟΚ, στο +6 από πέρσι!
Photo Credits: @forzaonline

Ο Τάισον πήρε επ΄ώμου τον ΠΑΟΚ στη Λαμία και ο Μπάμπα έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για το πολύτιμο τρίποντο του Δικεφάλου στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Σε συνδυασμό με την ισοπαλία στο «Κλ.Βικελίδης» και στο ματς του Άρη με την ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ ανέβηκε και πάλι στην κορυφή του πρωταθλήματος και μπαίνει ως πρωτοπόρος στα playoffs, έστω και με έναν βαθμό διαφορά.

Πήρε αυτό που άξιζε, βρίσκεται εκεί που ανήκει!

Κατά κοινή ομολογία, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται δικαιωματικά στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος. Έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν μέχρι και σήμερα, γεγονός που προσυπογράφουν και οι αριθμοί του. Σε συγκομιδή βαθμών και σε γκολ, τα φετινά νούμερα απέχουν πολύ από τα περσινά. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι στο +6 σε σχέση με πέρσι.

Με τη νίκη του στο «Αθ.Διάκος», ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 60 βαθμούς σε 26 αγώνες στο πρωτάθλημα ενώ πέρσι ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με απολογισμό 54 βαθμών. Κάτι που σημαίνει ότι σε σχέση με πέρσι βρίσκεται στο εντυπωσιακό +6! Το μεγαλύτερο «όπλο» στα χέρια των ασπρόμαυρων ήταν η συγκομιδή βαθμών με τις ομάδες από την 5η θέση και κάτω. Μοναδική μουτζούρα στάθηκε το εκτός έδρας ματς με τον ΟΦΗ (1-0) στο Ηράκλειο, εν μέσω των προκριματικών της Ευρώπης. 

Το εντυπωσιακό δε στην περίπτωση του ΠΑΟΚ είναι πως από πέρσι έκανε άλμα τριών θέσεων στον βαθμολογικό πίνακα, αφήνοντας πίσω του ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Έναν χρόνο πριν, η ομάδα του Ραζβαν Λουτσέσκου τερμάτισε στην 4η θέση με 54 βαθμούς, καλούμενος να διαχειριστεί στα playoffs και την ψαλίδα. Κοινώς, πέρσι ήταν στο -7 από την 1η θέση και τον Παναθηναϊκό, φέτος είναι στο +4 από τους «πράσινους», ενώ σε ό,τι αφορά την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό είναι στο +1 και στο +3, ενώ έναν χρόνο πριν ήταν στο -5 και στο -2 αντίστοιχα!

66 γκολ σε 26 ματς στην κανονική διάρκεια, στο +23 από πέρσι!

Πέρα από το +6 στην βαθμολογία, ο ΠΑΟΚ κατέγραψε φέτος και την καλύτερη επιθετική επίδοση στην ιστορία του στη μεγάλη κατηγορία. Για την ακρίβεια, μετράει 66 γκολ σε 26 αγώνες, δηλαδή 2.5 γκολ ανά παιχνίδι, και σε σχέση με πέρσι βρίσκεται στο +23! Την ώρα που η συζήτηση για τον Σαμάτα έχει φουντώσει, ο Δικέφαλος έχει να επιδείξει πολυφωνία στην επίθεση και πλουραλισμό, ξεπερνώντας ακόμη και την επίδοση της χρονιάς του νταμπλ. Με τα συγκεκριμένα νούμερα, οι ασπρόμαυροι ξεπέρασαν τα 66 γκολ αλλά σε 30 αγωνιστικές, όταν κατέκτησαν το πρωτάθλημα αήττητος. Επί του παρόντος, ο ΠΑΟΚ έχει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 66 γκολ και ακολουθεί με 62 ο Παναθηναϊκός, 60 η ΑΕΚ και 58 ο Ολυμπιακός. Ισορροπία και στην άμυνα για τους Θεσσαλονικείς, έχοντας δεχτεί μόλις 21 γκολ σε 26 παιχνίδια. 

Διαβάστε ακόμη...