Λίγο πριν…

… από τον κυριακάτικο αγώνα της ομάδας μας με την ΑΕΚ, τις καλύτερες κατά γενική ομολογία του ελληνικού πρωταθλήματος, μπαίνω στον πειρασμό να καταθέσω τις σκέψεις μου, τις παρατηρήσεις μου και τις εκτιμήσεις μου γι’ αυτό το παιχνίδι και όχι μόνο.
Αρχέγονος Αρχέγονος
Λίγο πριν…
Photo Credits: @PAOKFC

Συνήθως όλοι αυτοί που λίγο ή πολύ ασχολούνται με τον χώρο του ποδοσφαίρου οπλίζουν και πυροβολούν μετά από κάθε παιχνίδι. 

Και το πώς το κάνουν εξαρτάται από το αποτέλεσμα του παιχνιδιού.

Αν νικήσει η ομάδα αρχίζουν τα επινίκια, υμνούν την τεχνική ηγεσία, τους παίχτες αλλά και τους φιλάθλους για την στήριξή τους. 

Αν όμως η ομάδα χάσει τότε αρχίζει η γκρίνια, η αμφισβήτηση και μόνο τότε θυμούνται πράγματα που έγιναν ή δεν έγιναν όπως μεταγραφές και μια σειρά από άλλα θέματα.

Επειδή διανύουμε τις τελευταίες στροφές πριν από τα Play-Offs του φετινού πρωταθλήματος αλλά και επειδή σε ότι αφορά την δική μας ομάδα υπάρχουν στη σειρά πολύ σημαντικά παιχνίδια (ΑΕΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δύο φορές) που εν πολύς θα κρίνουν και την συνέχεια σε Κύπελλο και Πρωτάθλημα, η πρόκληση είναι πολύ μεγάλη. 

Ας μην ξεχνάμε πως εμείς έχουμε και την Ευρώπη. 

Οι φιλοδοξίες όμως υπάρχουν. Όπως υπάρχουν και τα δεδομένα για μια άριστη συνέχεια. 

Τώρα λοιπόν σε αυτήν την χρονική στιγμή ότι και να πούμε δεν σχετίζεται με το όποιο αποτέλεσμα, κάτι που μας δίνει την ευκαιρία να τοποθετηθούμε ανεπηρέαστα. 

Τα παιχνίδια αυτά είναι ανοιχτά στο όποιο αποτέλεσμα. Καλό είναι να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, τόσο εμείς όσο και η ομάδα, γιατί η συνέχεια είναι μακρά και απαιτητική. 

Τίποτα δεν κρίνεται στο επόμενο παιχνίδι ούτε και στο μεθεπόμενο για το πρωτάθλημα. Στα Play-Offs θα ξεκαθαρίσουν όλα. Εκεί που και τα 10 παιχνίδια είναι εξ ίσου κρίσιμα. 

Μην ξεχνάμε την περσινή εμπειρία που ζήσαμε. Από την κορυφή στο τίποτα. 

Σίγουρα τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα και αυτό γιατί οδηγούν στον τελικό του Κυπέλλου. 

Τα λέω αυτά για να επισημάνω τον κίνδυνο που υπάρχει να εμπλακούμε σε μια αχρείαστη εσωστρέφεια και γκρίνια μετά από το όποιο άτυχο αποτέλεσμα. 

Η εμπιστοσύνη μας υπάρχει προς την ομάδα. Τα δείγματα γραφής τα έχουμε δει και είναι γνωστά σε όλους. 

Εκείνο που μένει είναι να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας. Καθοριστικός παράγοντας για μια πετυχημένη συνέχεια στο ταξίδι μας για την κορυφή.

Διαβάστε ακόμη...